Connect with us

Összefoglaló

Meghalt a király, éljen a király!

Kelet büszke ura elhalálozott. 20 évnyi egyeduralom után végre átadta helyét utódjának, aki azonban kétkedve fogadta a hírt. Az elmúlt 20 évben többször hitte már azt, hogy végre eljött az ő ideje, de mindig csalódnia kellett. Így hát biztosra ment, és még a temetés előtt belopózott az előző király ravatalához. Első tekintetre ő is halottnak látta, de már nem mert hinni a saját szemének sem. Így hát előhúzott egy tőrt, és szíven szúrta a mozdulatlan testet. Miután látta, hogy vér már nem csordul ki a sebből, megnyugodott, a király tényleg meghalt. Eljött az ő uralmának ideje.

Buffalo Bills @ New England Patriots 38 – 9

A Bills jött, látott, és nagyon simán győzött. Ennyivel akár össze is lehetne foglalni a teljes meccset, de egyrészt a Bills ennél több szót érdemel, másrészt a Patriots nem ússza meg ennyivel. A Buffalo úgy játszott, mint egy playoff csapat, amely legalább a konferencia döntőig szeretne eljutni. Josh Allen már sokadszorra bizonyítja be, hogy hatalmasat fejlődött a korábbi két évéhez képest, ezen a meccsen is gyakorlatilag hibátlan játékot hozott. 320 yardig jutott 4 TD átadással megtoldva, és ez lehetett volna több is, ha nem ejtik el a sima TD passzait (3 TD-t érő átadását dropolták a Bills támadói, igaz a drive-ok így is TD-kkel zárultak, szóval legfeljebb eggyel lett volna több TD átadása). Allen 30 TD passzal rendelkezett az MNF előtt, amit 34-re tudott növelni. Ezzel megdöntötte Jim Kelly 1991-es 33 TD-s szezonját, így mostantól ő rendelkezik a legtöbb TD passzal egy szezonon belül a Billsnél.

Allennél talán csak Stefon Diggs játszott jobban, aki a legjobb meccsét tudhatja maga mögött, mióta a Billshez került. A Patriots védői nem találtak fogást rajta, 9 elkapásból szerzett 145 yardot és 3 TD-t. Ha Allen őt vette célba, akkor abból baj nem történhetett. A futások már nem mentek olyan jól (Zack Moss 57 yarddal volt a legjobb), de nem is volt rá szükség. Levegőben mindent meg lehetett oldani, a futásokra inkább csak az óra pörgetésére voltak használva. A védelem is kivette a részét a győzelemből. Noha, labdát nem szerzett egyik Bills védő sem, de 10 pont alatt tartották az ellenfelet, amire idén nem nagyon volt példa. A Bills egyértelműen úgy érkezett erre a meccsre, hogy nyerni szeretne. A Patriots ellenben…

Az első félidőnél még úgy tűnt a csapat komolyan veszi ezt a meccset. Legalábbis nem dobja be a törölközőt azonnal. Mindjárt a legelső drive-ban érkezett egy trükkös játék, ahol Michel visszadobta a labdát Newtonnak, aki célba vette a célterület felé futó Byrdöt. A passz maga jó volt, és ha Byrd elkapja, akkor TD lett volna. De Byrd elejtette, és a drive-ból végül csak mezőnygól lett. Két támadássorozattal később azonban már összejött a TD, Newton 9 yardról befutott a célterületre. Ezzel 12-re növelte az irányító által futott TD-k számát, amivel beérte Steve Grogant 1976-ból. Ekkor még 10-9 volt az állás (extra természetesen kimaradt), így még lehetett reménykedni egy szoros meccsben. Nos, ezek a remények hamar elhaltak.

Egyrészt a Patriots védelem képtelen volt nemhogy megállítani, de akár csak lelassítani is a Billst. Az első félidőben egyetlen egyszer sem sikerült megállítani az ellenfelet, és a másodikban is csak akkor, amikor már minden eldőlt. Másrészt a támadók megint nem csináltak semmit. A két pontszerző drive-on kívül a támadások semerre nem haladtak, és bármennyire is meglepő, de ez most nem Newton hibája volt. Ő többször is megdobta a szükséges passzt, de azt rendre elejtették az elkapói. A legnagyobb probléma azonban az edzői stábbal volt ezen a meccsen.

A második félidő legelső játékával Allen kiosztott egy 15 yardos passzt, amire azonban Belichick bedobta a piros zászlót. Már az élőképen is látszott, hogy ez sima elkapás, de az edző olyan információt kapott valakitől, hogy ezt megéri megkockáztatni. Nem túl nagy meglepetésre elvesztette a challenge-et és ezzel egy időkérést is. Ez pedig annyira frusztrálta, hogy odament az oldalvonal melletti telefonhoz, felhívott valakit (feltételezhetően azt, aki a challenge-et javasolta neki), nem éppen irodalmi stílusban elmondta a véleményét, majd hozzávágta a telefont a padhoz. Ő ezzel mára befejezte a meccset.

De ezzel még nincs vége. A Patriots legelső második félidős drive-ja volt a csúcsok csúcsa. Ekkor már 22 pontos hátrányban volt a csapat, szóval ha még akart volna valamit, akkor fontos lett volna gyorsan TD-t szerezni. Ennek megfelelően milyen playek jöttek? Elsőre futás, másodikra futás, harmadikra futás, negyedikre punt. Hibátlan.

De lehetett még ezt fokozni. A következő drive-ban, immár Stidham irányításával sikerült eljutni a Bills térfelére. Ott azonban 4&4 következett. Természetesen elpuntolták az úgynevezett „Kezdődjön már az offseason!” taktika nevében.

A Patriots minden ponton leszerepelt, és elsősorban nem is a gyenge játék, hanem a „hagyjuk az egészet a fenébe!” mentalitás miatt. Talán egyedül Newton próbált még itt valamit elérni, de egyedül neki sem ment, illetve a második félidőben csak egy drive-ot kapott, ahol adott három handoffot, majd jött Stidham. Alapvetően nem lenne rossz ötlet kipróbálni egy draftolt fiatal irányítót egy tét nélküli meccsen, de itt nem az érződött, hogy látni szeretnék, mire képes Stidham, egyszerűen csak elbukták már a meccset és haza akartak menni, minél gyorsabban.

A Bills teljesen megérdemelte a győzelmet, mert úgy játszott, ahogyan az egy playoff csapathoz illik. A Patriots pedig mindent mutatott, csak értékelhető footballt nem.

67 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
67 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2020-12-29 07:06

A bevezető jobb lett volna, ha nem csak simán leszúrja hanem ráver párat biztos ami biztos :D
Negatív: szokásos Knox drop, de most csak egy (?) volt, igaz ez sima TD volt.
Futás elég mehhh kategória, de legalább nem erőltetik, és nem negatív yardosak
Pozitív: minden más megint. Daboll idén tényleg dicséretet érdemel (pedig én aztán imádom szidni) a szezon közepét leszámítva tényleg nagyjából hibátlan amit csinál. Ráadásul most már harmadik negyedes leolvadás sincs ami eddig az ő sara volt.
Allent már agyon dicsértük, ma Diggs a szokásosnál is jobb volt, egyedül azt sajnálom hogy Beasley kicsit háttérbe szorult. (A meccs véget nem láttam, de azt hallottam hogy talán meg is sérült, aminek nagyon nem örülök)
Jöhet a Dolphins, a második kiemelésért, a 6-0ás csoportot meg minden szirszar rekordért amit még nem döntöttek meg a fiúk.

snookerista
snookerista
Reply to  ThySoul
2020-12-29 07:52

Elnézve a mostani formákat , inkább rátok tennék mint a Chiefsre egy AFC döntőben . Falconst is szenvedve gyözték le .

vabu
vabu
Reply to  snookerista
2020-12-29 10:12

Vigyázz azért nagyon alattomos csapat a Chiefs. Idén amikor komolyabb/nehezebb meccse jött nagyon odatették magukat.Egyedül a Saints ellen éreztem azt hogy nem tetszett nekik a Saints DEf. ütök,vágok,harapok stílusa.De sok meccset ellazsáltak/elnagykèpűsködtek.

d zoli
d zoli
Reply to  vabu
2020-12-29 15:16

Ja. Hiába szenvednek, ha a kulcspillanatban behúzzák. Tavaly is ez ment kisebb léptékben.

ahanem
ahanem
Reply to  snookerista
2020-12-29 14:00

“Falconst is szenvedve gyözték le .”

vigyáznék ezzel a fogalmazással, nem győztek le senkit, ajándékba kapták a győzelmet

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  ThySoul
2020-12-29 08:40

Mondjuk jó komoly rekordokat döntögethet a Bills most hogy 100 év után sikerült végre összerakni egy normális csapatot 😄😄😄😄😄

ThySoul
ThySoul
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-12-29 08:54

Azért olyanokat döntöttek/dönthetnek meg, hogy legtöbb passzolt TD/passzolt yard/passzpontosság/sikeres átadás csapaton belül, és azért volt egy Jim Kelly pl aki azért csak 4x SBment egymás után. Nem hulladék anynira ez a franchise :D

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  ThySoul
2020-12-29 09:14
Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  ThySoul
2020-12-29 10:42

Nem fikázni akartam Őket pont úgy gondoltam, hogy ennyi idő után normális ha most hirtelen nyakatokba szakad pár rekord ezzel a teljesítménnyel. Amúgy oké,hogy Jim Kellyt hozod fel példának aki jó 10 évvel az előtt juthatott utoljára SB -ba mielőtt Te egyáltalán amerikai focit nézhettél idehaza… És ez azt jelenti,hogy 2005 óta követed a focit 😄😄😄😄😄 de tényleg, nem bántásból.

euskadi68
euskadi68
Reply to  ThySoul
2020-12-29 09:31

A Fins még beleköphet a levesetekbe. Ne tedd fel a házat a 6-0-ra. ;)

tmbb
tmbb
Reply to  euskadi68
2020-12-29 09:39

pláne, hogy 5 csapat áll 10-5-tel és abból csak 4 mehet tovább!

ThySoul
ThySoul
Reply to  euskadi68
2020-12-29 09:55

Az egyetlen közeli ismerősöm aki nézi a sportot Fins drukker szóval én drukkolok nektek hogy meglegyen a PO :D

Jarred
Jarred
Reply to  ThySoul
2020-12-29 16:27

Szerintem elég volt. Már így is biztos lehetett benne, hogy halott.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2020-12-29 07:51

Biztos ami biztos felkeltem, mondom megnézem hogyan lépünk egyel feljebb a drafton. 😄 Valami ilyesmire számítottam, fejben már mindenki az offseasonben van, nem csak a játékosok de már a vezetés is, hát még a szurkolók. Persze értem én, mindenki jó focit szeretne látni még mert lassan már vége a szezonnak de nekik jobb lett volna pár meccsel ezelőtt végleg kikapcsolni a TV-t ha Pats meccsről van szó. Biztos ami biztos még a Jets meccset is megnézem, hátha sikerül még feljebb kúszni a drafton…

A Bills szurkolói meg már csak a kitartásuk miatt is megérdemlik, hogy nyerjen már valamit a csapatuk, nem semmi szopatást kellett kiállniuk az elmúlt 20 évben. Egyébként a Bills nagyon szép játékot mutat nem mondom,hogy a SB meglesz mert a Chiefs nem csak az AFC ben a legjobb csapat jelenleg és rajtunk nagyon nehéz lesz túljutni, de egy konferencia döntő bőven benne van.

A közvetítés alatt amúgy egyszer jól felnevettem… 😄😄😄 Mikor kiírták,hogy milyen jó a Patsnek jövőre a 3. legtöbb elkölthető pénze van… ÉÉÉÉS VISSZATÉRHET Cannon, Chung és HT… Hatalmas erősítések 😄😄😄 Na mondom ha ebből a 3 ból 2 magától visszavonul már jók vagyunk… Akkor nem kell mind a 3at kivágni… (Habár Chung számomra érthetetlen szerződése kicsit megnehezíti) csak hogy felszabadítsunk még 17-8 milliót….

snookerista
snookerista
2020-12-29 07:53

És az a durva sokan szezon előtt megváltót látták Stidhamben mikor már akkor lehetett sejteni hogy ez a csávó cserének is gyenge

Dániel Szabó
Dániel Szabó
Reply to  snookerista
2020-12-29 08:02

pats.hu meg ezzel van tele kommentben
‘miért ezt a bohócot játszatja” “mikor jön már stidham?”
jajj istenem

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Dániel Szabó
2020-12-29 08:15

Bolondok.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Bélabá a csótány
2020-12-29 13:38

Csak a Trask. 😄 Mióta beleültetted a bogarat a fülembe őt akarom bevonzani… 😄

ahanem
ahanem
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-12-29 13:54

Pitts az első körben*

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-12-29 14:29

Eszük van.akkor viszik is.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Dániel Szabó
2020-12-29 08:25

“nem ezt mondták Feri” :)

annyit írtak többen ott is, hogy nézzük már meg ezen a két teljesen tét nélküli meccsen azt, hogy mit tud kezdőként (mert az sztem könnyen belátható, hogy másabb a veszett fejsze nyele után rohanni a sokadik negyedben, hátrányban beállva, mint rád szabott game plan-el kimenni a meccs elejétől) és érdemes-e jövőre backup-nak megtartani vagy még annak sem éri meg és el kell integetni szépen a szezon végén. veszíteni való nincs semmi (sőt).

ez a kérés sztem nem tűnik ördögtől valónak

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  snookerista
2020-12-29 08:02

Hát amikor a nyakára hozták Newtont akkor lehetett sejteni,hogy mégsem Ő lesz a megoldás. Én bíztam benne,hogy idén megkapja a kezdőt, ha más miatt nem egy nagy földbe állással akár a top 5ben is húzhattunk volna. Ha meg mégiscsak lett volna benne csak egy kis tehetség az talán kijött volna 16 meccsen. De megértem BB-t, Newtonban még elvileg lenne pár jó év… Mindenképp ki kellett próbálni.

ThySoul
ThySoul
Reply to  snookerista
2020-12-29 08:28

Én láttam olyat is hogy mikor TD passzt dobott idén egyesek mintha az új Bradyt látták volna :D

tmbb
tmbb
Reply to  ThySoul
2020-12-29 08:52

mondjuk én is láttam olyat, hogy Allen 2-3 évig szenvedett, aztán csak beérett(?)!
mondjuk igazából a jövő fogja eldönteni!
Szegény Stidham egyszer állhatott be már győztes csapatba,akkor dobott is egy szép TD-t,máskor csak szétesett, hite vesztett csapatba állhatott be,ahol kódolt a kudarc!
a következő szezon minden szempontból más lesz!

ThySoul
ThySoul
Reply to  tmbb
2020-12-29 09:02

Allennél azért soha nem hangzottak el olyanok hogy mintha csak Bradyt láttuk volna :D

tmbb
tmbb
Reply to  ThySoul
2020-12-29 09:24

nem tudom, hogy hol láttál Stidham-mel kapcsolatban ilyet leírva, de mindig csak végjátékba beállva (főleg agyonvert csapatba) nem lehet csúcs teljesítményt nyújtani.
Én szívesen megnéztem volna legalább egy teljes meccsen. Ettől függetlenül remélem, hogy CN jövőre nem lesz nálunk. Teljesen idegen ő ahhoz a támadó filozófiához, amit a Pats képvisel.
Mellesleg CN szinte bagóért jött a Pats-hez és prémiumként szerepel az, hogy a snap-ek legalább 80 %-ban a pályán van. (lehet ez is az egyik dilemma, hogy miért ő kezd)

Vicgeordie
Vicgeordie
2020-12-29 08:02

TOP10-es pick jövünk!

A Billsnek pedig szurkolni fogok, ilyen játékkal sztem lesimázhatják az idén inkább a szerencséjéből éldegélő Chiefst is

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Vicgeordie
2020-12-29 08:12

Hát, ahhoz pár csillagnak tényleg össze kell állnia… De nem lehetetlen.

Legnehezebb vagy legkönnyebb kikapni a Jetstől /mindenki döntse el maga melyik…/

A Vikings üti szerintem a Lionst.
A Chiefs szerintem pihentet így a Chargers is nyerhet.
A Dallas verheti a Giantset? Nem tom…
A Denver is verheti Vegast… az egymás elleni eredmény miatt utánunk húznának.

Reálisan szerintem 1-2 hely felmozgás még benne lehet, ez csak azon múlik BB és Gase miben egyeztek meg. 😄

Tams_U
Tams_U
Reply to  Vicgeordie
2020-12-29 14:15

Azert ez szep. Az utolso ket meccsunk csunya volt, es a Falcons ellen nagyon is megerdemeltuk volna a vereseget, a Saints meg hat Saints, nem kell bemutatni oket, ki ne izzadna meg ellenuk, de azert egy 14-1-es csapatra ilyet irni hogy szerencsebol eldegelo, elegge rohejes. Szerencsebol vezeti Mahomes a passzolt yardokat, szerencsebol dontott Kelce rekordot is biztosan. Kimondottan orulok hogy vege a Pats dinasztianak, vegre eltunnek a divatszurkolok, es jon a Bills tron! De ha te ezt irod hogy a szerencsenek koszonheti a Chiefs, en irhatnam azt hogy nem okozna gondot a Bills megverese hiszen mar egyszer megvertuk oket iden. Ugyanannyira helytallo kijelentes lenne, mint a tied. :)

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Tams_U
2020-12-29 14:39

félreértetted (vagy én fogalmaztam félreérthetően, ezt adom). A Chiefs egy nagyon jó csapat (csomagban, edzők+játákosok talán a legjobb is), de számomra teljesen érthetetlen amit művelnek idén. Nem 1 és nem 2 olyan meccsük volt, amin 1,5-2 negyedet méltóztattak focizni, az előtt vagy azt követően pedig szabályosan ellötyögték a meccseket (legalábbis úgy tűnt). Az a szerencse része, hogy ezzel a hozzállással is 14-1 a mérleg, holott egy átlagos mázlifaktorral ez simán lehetne 3-4 vereség, Mahomesnak meg kb. 10-12 INT.

Szóval én nem értem ezt és lehet csak az optikája rossz a meccseiknek, de ha mégsem, akkor ezzel a hozzállással könnyen belenézhetnek egy büdös nagy L-be a rájátszásban

Tams_U
Tams_U
Reply to  Vicgeordie
2020-12-29 15:06

Azzal az allitassal egyet tudok erteni hogy sok meccset elnagykepuztek, es ahogy irtad hogy az elso es masodik felidoben teljesen maskepp jatszottak. A Mahomes faktor pedig amiota NFL-ben jatszik, mindegyik szezonja hasonlo, hogy nagyon sok INT-et dobhatott volna, de ez a Mahomes faktor. :)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Vicgeordie
2020-12-29 20:31

Ha kifejtenéd a konkrét eseteket, hogy mikor volt a Chiefsnek szerencséje akkor úgy hitelesebb lennél, mert így csak szimplán rosszindulatúnak tűnik a megjegyzésed. Hogy mást ne mondjak még az az 1 Raiders vereség se lett volna, ha Gruden nem úgy áll hozzá a Chiefs elleni meccsekhez, mintha az lenne a SB.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  acsdav2
2020-12-30 13:18

Chargers, Panthers, Falcons elleni meccsek amik hirtelen eszembe jutnak, de dadogott a Patriots, a Broncos elleni második vagy a Saints-Bucs kettős elleni meccs is legalább egy jelentős részében a meccsnek. Ezeken rengeteg elejtett Mahomes INT, ellenoldali offense hiba vagy bírói baki volt. Olyan dolgok, amire nincs ráhatása a Chiefsnek, ezért gondolom ezeket szerencsének. Nyilván nem kellett volna mindegyiket elveszíteniük, de egy kicsit kiegyenlítettebb mázlival plusz 2-3 vereség simán benne lett volna.

aztán lehet nincs igazam és csak patikamérlegen mérik a teljesítményüket (lásd még közhely: “annyit adnak ki magukból, amennyi szükséges”). Majd kiderül (vagy nem:)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Vicgeordie
2020-12-30 14:29

1.Így továbbra se hiteles a véleményed, hogy “amik hirtelen eszembe jutnak” és “dadogott a mérkőzés jelentős részében a meccsnek” szintű az érvelésed.
2. Szoros meccset játszani egy csapat ellen nem azt jelenti, hogy szerencsével nyer valaki.
3. A Chargers ellen is kivédekezték a goal szituációt, FG-gal egyenlítettek, a hosszabbításban puntra kényszerítettek majd FG-gal nyertek. Örülnék ha elmagyaráznád mi ebben a szerencse.
4. A Panthers 67(!!!!!) yardos FG-gal próbálkozott a mérkőzés végén a győzelemért, miközben 3db 4th kísérletet is megoldottak a meccsen, hogy játékban maradjanak. Örülnék ha elmagyaráznád mi ebben a szerencse.
5. A Falcons ellen talán jöhetett volna a vereség ott valóban nagyon gyenge volt a támadósor önmagához képest. Mindazon által a sikeres FG-gal is csak hosszabbításról beszélünk. AJ Terrel dropja pedig a játék része nem szerencse kérdése. Egy CB azért lesz CB, mert nem tud labdát olyan jól elkapni, mint egy elkapó. Azt a labdát pedig még elkapónak is bravúr lett volna elkapni.
6. A Pats-Saints-Buccs meccsek felemlegetése a tipikus rossz indulat a részedről. Egyik meccsen se volt realitása a meccs végén a Chiefs vereségének. A Chiefsnek reálisan max 1 vereség csúszhatott volna be, de a 13-2-es mérleg se változtatna semmit.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  acsdav2
2020-12-30 15:06

szerintem a szoros meccsek megnyeréséhez szükséges minimális szerencse is, pont azért, mert 1-1 mozdulaton (dropolt INT, kihagyott FG stb.) múlhat egy ilyen meccs. És hosszú távon nem tartható, hogy minden ilyen meccset megnyerj (tavaly azt hiszem a Seahawks volt ennek a mestere, idén már 3 db, egy labdabirtokláson belüli zakójuk van)

ettől függetlenül nekem nem fáj, ha nem értünk egyet. ahogy az sem fog, ha a Chiefs rám cáfol és esetleg megint SB-t nyer :)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Vicgeordie
2020-12-30 15:18

1. Persze, hogy nem fáj neked, mert rohadtul nem érdekel téged a téma, de azt mindenáron le kellett írnod, hogy a Chiefs az szerencsés. :)
2. “pont azért, mert 1-1 mozdulaton (dropolt INT, kihagyott FG stb.) múlhat egy ilyen meccs” ennek a kritériumodnak mindössze a Chargers-Raiders-Falcons meccsek feleltethetőek meg. A Saints-Pats-Buccs-Patnhers meccsek közelében sincsenek annak, hogy egy játékon múlottak volna. 2-1 lett a mérleg. Persze lehetett volna 1-2 is. Nem oszt nem szoroz. Az 1.kiemelés így is meg lesz, nem a szerencsén múlik ez.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  acsdav2
2020-12-30 15:59

comment image

acsdav2
acsdav2
Reply to  Vicgeordie
2020-12-30 18:15

comment image

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  acsdav2
2020-12-30 15:06

szerintem a szoros meccsek megnyeréséhez szükséges minimális szerencse is, pont azért, mert 1-1 mozdulaton (dropolt INT, kihagyott FG stb.) múlhat egy ilyen meccs. És hosszú távon nem tartható, hogy minden ilyen meccset megnyerj (tavaly azt hiszem a Seahawks volt ennek a mestere, idén már 3 db, egy labdabirtokláson belüli zakójuk van)

ettől függetlenül nekem nem fáj, ha nem értünk egyet. ahogy az sem fog, ha a Chiefs rám cáfol és esetleg megint SB-t nyer :)

tmbb
tmbb
Reply to  Tams_U
2020-12-29 14:50

lehet, korai még a halotti tor

d zoli
d zoli
Reply to  Tams_U
2020-12-29 15:16

Milyen a divatszurkoló? Te amúgy bostoni vagy?

Tams_U
Tams_U
Reply to  d zoli
2020-12-29 15:28

Szerintem nem kell bemutatni, hogy milyen. Es nyilvanvalo hogy egy magyar oldalon ezzel a kijelentesemmel a bostoni szurkolokat akarom titulalni, nem? Egyertelmuen a magyar kozosseg fele szol, akik csak azert szurkoltak a Patsnek, mert Brady es sok SB gyozelem. Mintha mindegyik sportag nem lenne tele divatszurkolokkal.. :)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Tams_U
2020-12-29 17:03

Mi a baj azzal, ha valaki akkor szurkol egy csapatnak ha az sikeres?

Tams_U
Tams_U
Reply to  acsdav2
2020-12-29 19:01

Semmi gond, csak az en szemembe – mintha amugy ez barkit is erdekelne :D – nem hiteles szurkolo. Ha egyszer elkezdek szurkolni egy csapatnak, akkor azutan is fogok teljes szivbol szurkolni nekik ha a teljesitmenyuk a beka segge alatt lesz. Nincs azzal baj, ha valaki csak akkor szurkol ha sikeres, de a kulonbseg a ketto kozott hogy amig az olyan csak divatbol szurkol neki, a masik ezt szivbol teszi.

wolandrule
wolandrule
Reply to  Tams_U
2020-12-29 20:39

Kurva hiteles vagy hirtelen felbukkant Chiefs szurkolóként…

acsdav2
acsdav2
Reply to  wolandrule
2020-12-29 20:43

comment image

acsdav2
acsdav2
Reply to  Tams_U
2020-12-29 20:53

Szerintem ezt rosszul látod. :) Nyilván ha valaki ott nőtt fel, gyerekként vitték meccsekre és felnőtt korában is ott él, akkor attól elvárható, hogy nem szurkol másik franchisenak. Elvégre ez így kicsit rivalizálás az államok között is. De egy magyar aki több ezer km-re él 20 évesen ismeri meg a csapatot, az miért tartson ki egy olyan csapat mellett mindenáron ami végső soron csak egy cég amelynek a profit termelés az elsődleges? Vannak csapatok amik kivételek, mint például Green Bay, Buffalo vagy Kansas City ahol tényleg a helyiekért vannak, mert ők megbecsülik a csapatot. De most ha valaki Herbert vagy Lawrence játéka miatt elkezd szurkolni a Chargersnek vagy a Jaguarsnak az miért tartson ki emellett a 2 franchise mellett amikor tönkre vágják a 2 fiatal karrierjét, mellette pedig rohadtul nem érdekli, hogy van e egyáltalán félház a stadionban a mérkőzéseken.

Tams_U
Tams_U
Reply to  acsdav2
2020-12-29 21:01

Igazabol meg tudom erteni ezt a reszet is a dolognak, es valoban kisse elfogult tolem ez az eloiteletesseg. Ebbe igy nem gondoltam bele, mert anno 2003-ban a Barcelonara tettem le a voksom gurulos fociban meg Ronaldinho miatt, es amiota nincs azota is csak a Barcanak szurkolok, es 2013-ban pedig Reid miatt a KCC volt az akikert elkezdtem rajongani, es ez embertipus fuggo, nem tudnam elkepzelni hogy masnak szurkolnek szivbol akar ebbe a sportba akar a masikba, viszont ettol fuggetlen vannak meg szimpatikus csapatok a ligaban. Koszonom az ertelmes kommentedet! Jo latni, hogy ezen a forumon lehet ertelmesen is vitat nyitni.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Tams_U
2020-12-29 21:12

1. Na, de te akkor könnyen beszélsz. :D A Barcanak az igazi sikerek éppen Ronaldinho távozása után jöttek. (Szerintem egyébként ez nem lehetett véletlen……. de ebbe a vitába ne menjünk bele :D) 17 év után szerintem most jutott először olyan helyzetbe a csapat, hogy nincs közeli jövőkép arról, hogy miként lesz újra BL esélyes a csapat és nem nevezhető európai élcsapatnak.
2. A Chiefs egy stabil PO csapat volt Mahomes érkezéséig. Az elkövetkező 10 évben pedig Patriotshoz hasonló dominanciára számíthatunk. Azért így nem nehéz kitartani egy csapat mellett. :)

Tams_U
Tams_U
Reply to  acsdav2
2020-12-29 21:44

Igen, mondhatni raereztem hogy hova kell szurkolni.
Igen, a Barcat mar nem tartom top csapatnak, de ugyan ugy szeretnem oket ha meg az europa liga sem jonne ossze.
Es nem is mostanaban lesznek ujra a top kozelebe, most sullyed a hajo, nincs jovokep, de reszben orulok is neki. :)
Igen, egyetertek, es ez kis csalasnak is erezheto, de ha vege a dinasztianak, bar en meg nem neveznem annak, es nem lesz annyira hosszutavu, mert oke itt van Mahomes, de a Chiefs tobbrol szol, jovore valoszinuleg elveszitjuk a tamado koordinatorunkat, mert fix hogy elviszik vezetoedzonek, es kisse tartok tole, plusz Kelce sem lesz mar fiatalabb, mindenesetre elvezem a sikert, de pont ezert szerelmesedtem bele ennyire az NFL-be mert valtakoznak surun a top csapatok, es van benne izgalom. Tavaly elott a Rams-el eletunk meccset jatszottunk, alulmaradtunk de brutal meccs volt, majd elmentek az SB-ig, tavaly meg a PO is kimaradt nekik. Akarcsak a 49ers, de ok korhazba toltottek a szezont..

d zoli
d zoli
Reply to  Tams_U
2020-12-29 23:06

Szóval miután lenyomtam a heti melót, tanultam és játszottam a gyerekkel. Meghallgattam az asszony nyűgjét. Kurvára összeszereltem a szekrényt. Majd bekapcsolom a TV-t egyedül, mert úgy barátokkal most nem járunk össze esténként és esetleg érezzem magam bárkinél kevesebbnek, mert most másnak szurkolok a saját privát időmben mint akárhány évvel ezelőtt. Az ilyen hozzáállás számomra olyan mint Kiszel Tünde. Tudom, hogy létezik. De nem értem. Ellenben vagyok annyira szenya szegény bolonddal kapcsolatban, hogy kiröhögöm. Rácsavarodni bármilyen témára tök jó. Úgy izgalmas, ha 6 kor kel az ember megnézni, hogy Mihály mit művel Szuzukában vagy 200-as pulzussal nézni, hogy a fos SB-n McCourty leüti a labdát a goalpost alatt. De ez szórakozás. És engem esetleg nem szórakoztat, ha évtizedekig szenvedést nézek, mert amikor 16 éve először láttam meccset pont ezt a csapatot adta a TV. Elég nekem a gurulósfoci magyar válogatott. Minden szubkultúra boldog nyájtudattal dícséri a diehard tagjait. De nekem egy divatszurkolózó és egy Koreai fiúbanda posztereivel dekorált szobájú 17 éves lány közt nincs különbség.

Tams_U
Tams_U
Reply to  d zoli
2020-12-29 23:13

Leirtad igazabol, hogy szorakozasbol nezed. Nyilvan, mint mindenki mas. En is imadom a jo futballt, es megnezem mas csapat meccseit is, mert szerelmes vagyok az egesz NFL-be, de szamomra a sportban valo szurkolas a husegrol szol. Az asszonyt sem cserelem le X ev utan mert rancosodik. Szamomra nehezen megertheto, hogy mindig masnak szurkoljak, mas szamara meg ez nehezen megertheto ezek szerint.

d zoli
d zoli
Reply to  Tams_U
2020-12-31 08:18

Asszony <> csapat. Ahogy gyerek <>kutya. Vagy medve <>játék.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  d zoli
2020-12-30 12:53

“De nekem egy divatszurkolózó és egy Koreai fiúbanda posztereivel dekorált szobájú 17 éves lány közt nincs különbség.”
Én azért el tudok képzelni olyan szituációt, hogy igenis van :P ;)

d zoli
d zoli
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-12-30 13:03

17 évessel nem. Már csak a Milfek.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  d zoli
2020-12-30 13:24

de ezzel sztem nincs semmi gond. te nem szurkolóként, hanem nézőként definiálod magad, aki minőségi kontentet szeretne látni. ez egy teljesen valid igény, aminek semmi köze a szurkoláshoz

acsdav2
acsdav2
Reply to  Tams_U
2020-12-29 16:59

Jót tett volna most a csapatnak a vereség. Mahomesnak szerintem ez az első alkalom, hogy 20 pont alatt nyer meccset. A szezon egészét nézve a 14 győzelem reális. A Chargers ellen volt még hasonlóan szenvedős meccs. A Jets óta pedig hiába egy labdabirtokláson belüli minden győzelem egyedül a Raiders elleni volt tényleg kiélezett. Gruden láthatóan Rex Ryant játszik és a csoport ellenfél elleni 2 meccsre teszi fel az egész szezont. De ezzel meg kell birkóznia Reidnek, hogy most már sokan a Chiefs elleni meccsre extra erővel készülnek, mert ellenük nyerni hatalmas presztízzsel bír.

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  Tams_U
2020-12-29 22:31

a yardokhoz: tavaly egy bizonyos Jameis Winston vezette a ligát, és volt mégis volt mellette 30 intje.

atis123Juve
atis123Juve
2020-12-29 09:20

Ennek már nagyon évvége szaga van. A jegyeket már kiosztották, csak a kötelező miatt kell bejárni…

wolandrule
wolandrule
2020-12-29 09:27

Nem halt meg a király, Tampában van.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  wolandrule
2020-12-29 09:29

Északon meg mindig független királyság volt. :D

kitalaltnev
kitalaltnev
2020-12-29 09:32

Minden elismerésem a Bills-é, masszív és szimpatikus csapat, remélem, h. nagydöntőbe jutnak. 💪
A mieinket meg hagyjuk. 😪

Kiso
Kiso
2020-12-29 12:08

Ritka találó a bevezetés. Olvastam az előző 100-at, de ez a kedvencem.

acsdav2
acsdav2
2020-12-29 12:39

Az az érdekes, hogy míg eddig röhögtünk azon, hogy a Pats szándékosan kikap majd a Jetstől, hogy elessenek az 1/1-től, addigra a mostani formák alapján már inkább a Jets az esélyesebb az utolsó meccsre.

ahanem
ahanem
Reply to  acsdav2
2020-12-29 13:42

és nekik tuti az 1/2, míg a pecc nyerhet draftpozit

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  ahanem
2020-12-29 16:08

Jahh amúgy én is azt néztem,hogy nekik az 1/2 már biztos így azért benne van az is,hogy hajtani fognak és már csak azért is meg akarják verni a Patset… Velünk tényleg csak jót tennének ha hajtanának.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-12-30 15:23

Szerintem most az kell, hogy legyen a stratégia, hogy engedtek 5TD passzt Darnoldnak, a Jets emiatt nem draftol QB-t, ti pedig az 1/10-es picken kihúzhatok egy egész jó prospect QB-t. :)

67
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x