Connect with us

Minden ami NFL

A Deshaun Watson ügy

Egy évvel és másfél héttel ezelőtt a Houston Texans 24-0-ra vezetett a Kansas City Chiefs ellen, és közel állt ahhoz, hogy konferenciadöntőbe jusson. Most pedig ott tartunk, hogy egy focihoz csak minimális szinten értő káplán élvezi a tulajdonos teljeskörű bizalmát és igazából ő “vezeti” a szervezetet, a csapat franchise irányítóját pedig sikerült annyira felbosszantani, hogy le akar lépni. Most összefoglaljuk, hogyan jutottunk ide, mennyi beleszólása van és kellene lennie Watsonnak a dolgokba, mennyi esélye van egy cserének és hogyan, kivel, mennyiért jöhet ez létre.

Mégis hogyan jutottunk ide?

Vissza lehetne menni Ádámig és Éváig, de talán erre nincs szükség, így maradjunk nagyrészt az utóbbi nagyjából fél évnél. A Texans még Bill O’Briennel kezdte meg az évet, akinek nyilván rengeteg hibája volt és neki is köszönhető (elsősorban neki?), hogy a csapat végül idáig süllyedt, de Watsonnal azért jó kapcsolatot ápolt. Őt a gyenge kezdés után gyorsan kirúgta a tulajdonos mind főedzői, mind general manageri pozíciójából. A főedző Romeo Crennel lett, a general manager pedig Jack Easterby. Az a Jack Easterby, akinek semmiféle focimúltja nincsen. Nem játszott, nem edzősködött, nem volt játékosmegfigyelő, nem foglalkozott szerződésekkel, semmi. Egy káplán, egy lelkész, egy “character coach” volt. Mégis ő kapta meg a hatalmat, hogy vezesse a Texanst. Easterby pedig borzasztóan inkompetens vezetőnek bizonyult.

A Sports Illustrated írt egy nagyon jó (és hosszú) cikket erről, amit túl hosszú lenne még csak összefoglalni is, de akit érdekel a téma, ajánlom elolvasásra.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!