Connect with us

Hír

A Hall of Famer GM-nek nem tetszik, ahogy az irányítók díváskodnak

Az NFL-ben elindult a játékosok hatalmának felerősödése (ami az NBA-ben már hamarabb elkezdődött). Elsősorban az irányítóknál figyelhető ez meg, akik rájöttek, hogy mekkora hatalmuk is van, és most már nem is félnek ezt használni. Az idei holtszezon ezt tökéletesen megmutatta, hiszen Deshaun Watson, Russell Wilson és Aaron Rodgers is elégedetlen jelenlegi csapatával, nagyobb megbecsülést és több beleszólást szeretnének kiharcolni a franchise-on belül.

Ez pedig sokaknak nem tetszik, főleg az old-school, vaskalaposabb embereknek, akik nem ebben a szemléletben nőttek fel, hanem akiknél a játékosok csak azért vannak, hogy az edzők, vezetők igényeit kielégítsék és focizzanak. Most a Packers Hall of Famer general managere, Ron Wolf beszélt erről a Big Show Networkön.

“Úgy tűnik a mai irányítók többek akarnak lenni, mint irányítók. Az én időmben azért szerződtették őket, hogy az irányító poszton játszanak. Ezért fizették őket. Ezek a srácok viszont meg akarják választani az edzőket, a játékosokat. Ez a három srác (Wilson, Watson, Rodgers) hosszú távú szerződést írt alá, és szerződés alatt állnak. Biztos vagyok benne, hogy senki nem fogott pisztolyt a fejükhöz, amikor aláírták ezeket. Most meg nem boldogok, nem boldogok azzal a csapattal, amelyikhez aláírtak. Sok díva van most a ligában. Nem tudom megérteni, hogy van ezeknek a játékosoknak hosszú távú szerződésük. Nem tudom elhinni, hogy ennyit változott volna a foci.”

Az látszik, hogy elindult egy folyamat, ami több hatalommal ruházza fel a játékosokat, és leginkább az irányítókat, akik elengedhetetlen részei egy sikeres franchise-nak. A QB-k is felismerték, hogy legalább akkora szerepük van a sikerek elérésében, mint szinte bárki másnak a szervezeten belül, és nagyon nehéz pótolni őket (legalábbis minőségbeli visszalépés nélkül). A befolyásukat pedig igyekeznek kihasználni, hogy minél jobb körülmények közt dolgozhassanak, minél jobban megbecsüljék őket – teszik mindezt a szerződésük és a Kollektív Szerződés keretei közt.

Hogy ez egy jó vagy rossz folyamat, azt döntse el mindenki magának, de az egyértelmű, hogy ebbe az irányba halad az NFL (is).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!