Connect with us

Hír

A Hall of Famer GM-nek nem tetszik, ahogy az irányítók díváskodnak

Az NFL-ben elindult a játékosok hatalmának felerősödése (ami az NBA-ben már hamarabb elkezdődött). Elsősorban az irányítóknál figyelhető ez meg, akik rájöttek, hogy mekkora hatalmuk is van, és most már nem is félnek ezt használni. Az idei holtszezon ezt tökéletesen megmutatta, hiszen Deshaun Watson, Russell Wilson és Aaron Rodgers is elégedetlen jelenlegi csapatával, nagyobb megbecsülést és több beleszólást szeretnének kiharcolni a franchise-on belül.

Ez pedig sokaknak nem tetszik, főleg az old-school, vaskalaposabb embereknek, akik nem ebben a szemléletben nőttek fel, hanem akiknél a játékosok csak azért vannak, hogy az edzők, vezetők igényeit kielégítsék és focizzanak. Most a Packers Hall of Famer general managere, Ron Wolf beszélt erről a Big Show Networkön.

“Úgy tűnik a mai irányítók többek akarnak lenni, mint irányítók. Az én időmben azért szerződtették őket, hogy az irányító poszton játszanak. Ezért fizették őket. Ezek a srácok viszont meg akarják választani az edzőket, a játékosokat. Ez a három srác (Wilson, Watson, Rodgers) hosszú távú szerződést írt alá, és szerződés alatt állnak. Biztos vagyok benne, hogy senki nem fogott pisztolyt a fejükhöz, amikor aláírták ezeket. Most meg nem boldogok, nem boldogok azzal a csapattal, amelyikhez aláírtak. Sok díva van most a ligában. Nem tudom megérteni, hogy van ezeknek a játékosoknak hosszú távú szerződésük. Nem tudom elhinni, hogy ennyit változott volna a foci.”

Az látszik, hogy elindult egy folyamat, ami több hatalommal ruházza fel a játékosokat, és leginkább az irányítókat, akik elengedhetetlen részei egy sikeres franchise-nak. A QB-k is felismerték, hogy legalább akkora szerepük van a sikerek elérésében, mint szinte bárki másnak a szervezeten belül, és nagyon nehéz pótolni őket (legalábbis minőségbeli visszalépés nélkül). A befolyásukat pedig igyekeznek kihasználni, hogy minél jobb körülmények közt dolgozhassanak, minél jobban megbecsüljék őket – teszik mindezt a szerződésük és a Kollektív Szerződés keretei közt.

Hogy ez egy jó vagy rossz folyamat, azt döntse el mindenki magának, de az egyértelmű, hogy ebbe az irányba halad az NFL (is).

97 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
97 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2021-05-18 13:59

“Elsősorban az irányítóknál figyelhető ez meg, akik rájöttek, hogy mekkora hatalmuk is van, és most már nem is félnek ezt használni. ”
“Az látszik, hogy elindult egy folyamat, ami több hatalommal ruházza fel a játékosokat…”

Én nem nagyon látom ezt a megnövekedett hatalmat, nem is igazán értem miről beszélnek itt egyesek. Watson karrierjét talán egy életre elrendezték, a csapatnál nem változott semmi. Wilsont rövid úton elkussoltatták, a csapatnál nem változott semmi. A Packersnél szintén nem változott semmi, az egyetlen dolog, hogy állítólag megpróbálják Rodgerst leszedálni kicsit valami szerződéshosszabbítási ajánlattal (de a részletek nélkül nem tudható, hogy ez mennyire komolyan vehető a csapat részéről). Nem mellékesen ARod egyetlen igazi aduja, hogy jól visszavonul…
Vikings szurkolóként most aztán hú de megijedtem…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-05-18 16:11

Mongyuk itt most nem is a Vikings vagy a Bears szurker parájára hajt ARod, sokkal inkább a Packs drukkerek nyomásgyakorlását akarja kicsikarni a maga oldalán.
Dejaz kéccségtelen, hogy még mindig a tulaj-GM-HC hierarchia határozza meg a csapat összetételét és nem egy QB. Kivéve a gyevibíró Tibibácsit…

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2021-05-18 16:21

“… a Packs drukkerek nyomásgyakorlását akarja kicsikarni a maga oldalán.”
Chesternél ezt a harcot elveszítette. :D
Ha igazán tökös, akkor ezek után visszavonul! :D

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-05-18 16:47

Dejelőtte még fényesre polírozzajanyelvével Chester tápcsatornájának alsó nyílását.

chester
chester
Reply to  bjeela
2021-05-18 16:50

Ti mirol beszeltek? :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  chester
2021-05-18 19:20

Látod ez az igazi holtszezon! :D
Bármi kapcsán tudunk bármiről beszélni…

bjeela
bjeela
Reply to  chester
2021-05-18 16:56

Őőőőőőőő…. izééééééé… khm… hogyismongyamcsak mink itten nyuszikázunk. Mindketten reszejjük a körmünket és hüjeségeket beszélünk. Mé, baly?

d zoli
d zoli
Reply to  chester
2021-05-18 16:51

Rimjob. Egyértelműen Rimjob.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2021-05-18 16:55

Hajazéletéjér küzd a nyomorult, akkor… Kondókoggyá! A Chesterrő van szó!

Snagal
Snagal
2021-05-18 13:50

A suszter maradjon a kaptafánál.
Aki QB az lássa el a saját pozícióját ahogyan, a GM se ugat bele, hogy “hogy fogod azt a labdát kisfiam?”
Persze értem, hogy (normális esetben) nem mindegy egy QB-nak sem kiknek dobál és milyen rendszerben így jogos is lehet ha bele akar ebbe szólni.
Na de akkor nem kell aláírni dollár 10milliós szerződést amiben ez NINCS benne!
Akkor ki kell alkudni egy olyan szerződést ami ilyen jogköröket ad a QB-nek. Nem egy atomfizika. Azt teheted amire szerződtél.
Persze megnézném azt a beszélgetést amikor azt mondják az egyik ilyen ambíciózus QB-nak, hogy rendben van öreg, akkor 45milliós éves szerződés legyen 25, cserébe válogathatsz és ha gyün a szuperból akkor bónuszban megkapod a maradék 20at az adott évre. DEAL?

bjeela
bjeela
2021-05-18 13:26

“Nem tudom elhinni, hogy ennyit változott volna a foci.” Szar lehet, hogy ilyen pocsék a felfogásod, haver. Ez itt egy cseppett jobban átkommunkált világ, mint 30 éve volt, itt a GM-ről is igen hamar kiderül, ha egy seggfej, nem úgy, mint korábban.

De vegyük ezt komolyan. Még az ő korában is megkérdeztek egy kiemelkedő QB-t, hogy mit szeretne, kire-mire vágyik csapatszinten, hogy még jobb lehessen. Aztán vagy leszarták a nyűgét, vagy aszonták, hogy van benne valami és megcsinájjuk. Dejazmár a GM felelőssége volt, mert ő dönt és nem más. Tehát ha egy játékos a teljesítményével kiérdemelte, hogy ugathat, az ugathatott bármikor a történelemben. Szóval haggyukezt a műmájerkedős nyavajgást.

Abban van némi igazsága, hogy Watson még nem tett le annyit az asztalra, hogy ekkora lehessen a szája, bár abszolút az a véleményem, hogy sokkal többet ért a csapatépítéshez, mint a szentfazék. ARod és Wilson viszont már valakik és van súlya annak, ha ők pofáznak.

Szóval nem a foci változott ebben a kérdésben – másban viszont nagyon is -, hanem a ficere memóriája egynagykalapxar. Nemmellesleg a mondatai alapján egy öntelt kőfejű tahó, aki GM-ként pont ugyanannyi gyűrűt szerzett, mint ARod játékosként, ergo egy fikarcnyival sincs több oka pofázni, mint ARodnak.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2021-05-18 13:44

Mondjuk én szét is választanám a dolgot. Mert ARod-ot a csapat aztán hidegen hagyja, mint ahogy soha nem is érdekelte. Ő csak a saját seggét szeretné bevédeni. Watson sem a csapatért harcol(t), csak kellett egy kifogás, amivel le tud lépni a süllyedő hajóról. Wilson az egyetlen, aki igazán a csapatért szeretne talán valamit tenni…
Nem is értem, hogy lehet ezt a három esetet így egy kalap alá venni…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-05-18 14:50

Eztet én nem tudhatom, merhogy egyik semnem jár hozzám gyónni vasárnaponként. Tejórijákat persze gyárthatunk, mert az mindig jó, én is naon szeressem, dejaztazé nem kajolnám be, hogy ARod-ot és Waccont tisztelték, vagy csak eggyáltalán eltűrték volna, ha nem hajcsa ki a belét a csapatér. Főleg, hogy anno a szezon végin mégiscsakhogy a JJWatt nevű ipse, aki aztán télleghogy rohattul nagy csapatember kért tőle bocsánatot, amit egy önző kis görcstől nem szoktak.
Amúgymeg van az a cég, ahonnan akkor is menekülsz, ha amúgy a kollégákat szereted, de a vezetőség oltári tetű gyökerekből áll és sajnos a tulaj őket preferájja és nem titeket. Azvesse rá az első követ, aki nem húzna el szintén onnan, mielőtt rámegy a testi és lelki egéssége, nomeg a karrierje

ahanem
ahanem
Reply to  bjeela
2021-05-19 18:25

“Amúgymeg van az a cég, ahonnan akkor is menekülsz, ha amúgy a kollégákat szereted, de a vezetőség oltári tetű gyökerekből áll és sajnos a tulaj őket preferájja és nem titeket. Azvesse rá az első követ, aki nem húzna el szintén onnan, mielőtt rámegy a testi és lelki egéssége, nomeg a karrierje”

több az ilyen cég, mint a nem ilyen, merthogy a vezetőségben jóval nagyobb %ban vannak tetvek

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2021-05-18 16:28

“Eztet én nem tudhatom…”

Ezért vagyok én itt neked. :)

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-05-18 16:43

Mi is lenne velem nélküled…

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2021-05-18 19:22

Hja kérlek, ilyen bonyolult kérdésekre már én sem tudom a választ. Az ilyen kérdéseket mindig az asszonynak teszem fel én is…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-05-18 21:03

Megőrültél? Asszonynak kérdést? SOHA! Akkor azonnal visszakérdez, az meg nem hiányzik senkinek, hogy kényelmetlen beszélgetés kerekedjen belőle. Csak kijelentőmódban társalgunk: igen drágám. Ennyit igazán megtanulhattál volna már…

Kiso
Kiso
2021-05-18 11:36

Az lenne a jó, ah mindenki azt csinálná, amihez ért. Egy ideális környezetben, aki leszerződött adott munkára az is ért hozzá a legjobban. Azonban az NFL-ben elég érdekes módon vannak erősen megkérdőjelezhető képességű emberek magas pozíciókban. Számomra érthető, ha egyes irányítók szeretnék, ha nem csak ők lennének jók a csapatban, de a döntést meghozó emberek faszák lennének a szakmájukban.

Nem kedvelem Aaron Rodgers-t, de valljuk be mind tudjuk, ha egy közel olyan jó edző és GM mellett dolgozhatna, mint amennyire ő irányítónak számít, akkor egészen máshogy alakul az elmúlt 10 év.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Kiso
2021-05-18 16:21

Azért a Packers játékoskeret összerakást illetően simán volt top 5-ös ahogy Rodgers teljesítménye is. A HC az más kérdés, mert McC a vége fele már kókler volt, de LaFleur kiválasztása eléggé betalált.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
2021-05-18 11:05

Szerintem az igazság valahol a két oldal között van: vannak kérdések amikben meg kell hallgatni a franchise QB-d véleményét, és érdemes meg is fogadni. Pl. hogy melyik WR-t húzd az első körben. És persze máskor nem ez a jó irány, mondjuk egy CB 4 éves szerződésének a garantált tartalmához nincs sok köze.

Nekem igazából azzal van bajom, ha ezek publikusan, Twitter-en meg TV műsorokban vannak kitárgyalva. Nem, ezek belsős dolgok, bárkinek baja van, azt beszéljék meg egymás között. De ha ebből nyilvános elégedetlenségek vannak, akkor azzal a csapat renoméját rontják, ami senkinek nem jó.

Szerintem tavaly a Tampa meghallgatta TB véleményét a WR igazolásoknál, és ha volt is valamiben egyet nem értés, azt csapaton belül kezelték.

chester
chester
Reply to  Antal Kovacs
2021-05-18 14:57

Sztem a Tampa pont nem követendő példa, akármennyire is fel akarják hozni. Brady visszahozta Gronkot meg a fizetését, aminek a tizedét ha megszolgálta a mutatott játékával. Ha marad Famous Jamies a QB akkor az életben nem gondolkodnak el ezen, és ki tudja, lehet értelmesebb játékosra megy el az a lóvé. Persze lehet mondani hogy ott a gyűrű a végén ne szólj bele, de ugyanezek az emberek mondják hogy Sony Michelt is megérte kivinni, mert hát ott a gyűrű. Nem, nem érte meg.

Arians meg többször is nyíltan közölte, hogy Brady elbaszta ezt vagy azt, baromira nem tűnt úgy hogy itt Lombardi lesz a vége, nem az ilyen edzőhöz szokott. Ami most ott van, az tipikusan az amikor a szegény ember lottó ötöst nyer, az elején még ész nélkül cselekszik, utána meg majd jön a rábaszás. Megnézem majd Shaq Barrettet amikor nem jönnek majd a gyűrűk két évig egymás után miközben a liga 26. edge rushere is jobban keres nála, hogy akkor majd mennyire lesz boldog a hőstettével.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  chester
2021-05-19 05:16

Nekem nem maradtak meg Arians ilyen nyilatkozatai, de lehet csak elkerülte a figyelmemet, vagy csak a memóriám korlátos (simán az :D :D :D ) Tuti, hogy a SB győzelem sokat segített a csapat hangulatán és megítélésén, de ettől még nekem előtte se keltette a tavalyi Tampa olyan csapat érzését, ahol rohadt nagy belső ellentétek vannak, még ha voltak is.

És a hozzászólásom az erről szólt leginkább: 1-1 kritikus nyilatkozat még belefér, főleg a HC-tól, de ha folyamatosan olyan hírek jönnek egy csapattól, hogy “meg nem nevezett belső forrás szerint”, vagy “a QB újabb twitter posztban panaszkodott”, esetleg “az ügynöke kérte elcserélését”, akkor az már erősen kontraproduktív, még ha jól is jön a média hype időnként a holtszezonban :D

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  chester
2021-05-18 16:37

Michel értékelésével egyetértek, de a párhuzam Gronkkal….. Michel egy erőfutó, amit simán találhattak volna későbbi körökben. Gronk általad fikázott szezonja is top 5 környéke a posztján. A SB meg nyilván nem kíván magyarázott. 9,25M amit keresett 4M-val kevesebb, mint amit hozzávágott a Pats Jonnu Smith-hez akinek 4 év alatt annyi nem jött össze, mint Kelce-nek a legjobb évében. Na majd amikor ő hozza a szokásos 300 yardos szezonját akkor mondhatod, hogy tizedét se szolgálta meg. Én nem tudom, hogy te kinek képzeled magad, de nagyon el vagy tévedve amikor ilyeneket mondasz a tavalyi évéről.

ahanem
ahanem
Reply to  JackEasterby
2021-05-19 18:54

a 10-12 az mennyire top5 környéke? kiváncsivá tettél

chester
chester
Reply to  JackEasterby
2021-05-18 16:44

“ Én nem tudom, hogy te kinek képzeled magad, de nagyon el vagy tévedve amikor ilyeneket mondasz a tavalyi évéről.”

:ddddddddddddd ennyivel kommentalnam ezt a reszt.

A Jonnu Smithes erved alapjan meg tok folosleges vitazni tovabb.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  chester
2021-05-18 17:06

Zéró indoklás amellett, hogy miért tévednék én vagy miért lenne igazad neked. De ha kijelented, hogy felesleges vitázni tovább az a legbiztosabb út afelé, hogy igazi szakértő legyél…..

chester
chester
Reply to  JackEasterby
2021-05-18 17:15

Soha nem allitom hogy nekem van igazam, no worries.

Mi ertelme vitazni, ha Smithnek azon eveit is idehozod amig csere volt? Mi ertelme vitazni, ha nem akarod elfogadni a FA egyik alapfelfogasat, miszerint egy kiragadott halmaz jatekosait fizetik meg a legjobbakat, masreszt a potencialt, ami Jonnu Smithben magas, es atletikussagban nem tudom ki jobb nala a komolyan veheto jatekosok kozul. Mi ertelme vitazni veled mikor nemis tudom meggyozott-e mar valaki? :D

Gronk onmagahoz kepest mintha egy szellem lett volna tavaly. Igen, magasra rakta a lecet, de ugyanannyit kapott azert meg a 2020-as eveert is. Ha olyan kifogasokkal jonnel hogy itt nem o volt az elsocamu celpont mint a Patsben akkor a Derrick Henryre alapozo Titansben ne legyen mar elvaras az urszam Smithtol.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  chester
2021-05-18 18:02

1.Smith a PFR szerint egyik évében se volt csere, de mellékes, hogy őt mennyire értékeli bárki is. Hozhatom példának Hunter Henryt is. Abszolút nem mutatott többet 5 év alatt, mint az önmagához képest valóban gyengébb tavalyi Gronk.
2.Még az az állítás se állja meg a helyét, hogy Gronk nem szolgálta meg a fizetését. Az meg pláne a legdurvább tiszteletlenség, ha valaki ilyet állít, hogy a tizedet talán megszolgálta.
3.Attól még, hogy Gronk a Patriotsban nem kérte meg az árát nem jelenti azt, hogy akkor az ő játéka annyit ért amennyiért ott játszott. Ennél fogva az se jelenti, hogy ha azt a szintet nem hozza már, akkor nem szolgálja meg az árát.

d zoli
d zoli
Reply to  chester
2021-05-18 16:30

Ez tipikusan a “az egész több, mint a részek összessége” eset. És a Tampa igenis jó példa. Az optimális beleszólást kell megadni. A 0 és a teljes roster control között valahol. A 0 és a teljes szabadság a Loson között valahol. Minden qb nál máshol van ez. Ha a QB ért a play designhoz, személyzethez, play callinghoz vagy bármihez akkor luxus nem kihasználni azt az erőforrását is. Hol a határhaszon? Azt is ki kell tapogatni. Más goffnál és más Tibinél. Más Peytonnál és más Bennél. De basszus. A QB asset. Ha a maximumhoz az kell, hogy adjon inputot akkor nem lehet elnyomni azzal, hogy te csak focizz öcsi.

bjeela
bjeela
Reply to  chester
2021-05-18 16:21

Mostanitten nem az a kérdés, hogya Tibibá hejesen döntött és jó javaslatokat tett, hanem hogy beleugathatott akármibeis, merthogy neki ez kijárt a GM és a HC szerint a hat gyűrűjével. Amúgy pontannyira csinálhatott hüjeséget, mint egy GM vagy egy HC, dejezmost mindegyis. Szóvalhogy van az, akinek lehet és van, akinek kuss a neve. Ennyike.

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2021-05-18 16:40

Vagy amikor megbeszélték, hogy Florida man lesz, tiztázták, hogy mibe milyen mértékig vonják bele. És esetleg nem figták utána arcon, mint Watsont.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2021-05-18 16:42

Nyilván ez is szempont lehetett, mert a Sith nagyúrnál Tibibácsinak is kuss volt a neve.

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2021-05-18 16:46

Azt mondjuk nehezen hiszem, hogy az FA-ba nem vonták be.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2021-05-18 16:59

Szerintemis, de most ne rongájjad azt a szép illúzijót, amit itten felvázoltam és jobbára minden pecces örömmel elhisz.

csak ezt ne
csak ezt ne
2021-05-18 10:57

Az én időmben Angélát is Adolfnak hívták, és az volt amit mi mondtunk, a többi meg örült. Ha megengedtük. A régi szép időkben. Most meg riszálják maguk. Megmondják, hogy mit szeretnének, ahelyett hogy kussolnának. Nem nyomtak pisztolyt a fejükhöz, pedig azt kellene. Hogy fogunk mi hiányozni! Káosz.
Illiberális elvtárs pajtás.

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
2021-05-18 10:32

“hogy az edzők, vezetők igényeit kielégítsék és focizzanak.”
https://images.app.goo.gl/mAhNQYJqC8svA2Gt5

Staten Island
Staten Island
2021-05-18 10:35

Ezek a srácok viszont meg akarják választani az edzőket, a játékosokat.

Véleményem szerint ez így ebben a formában (és amit a pecces kolléga lentebb szintén megfogalmaz) egy hazugság és nem alkalmas másra, minthogy félrevigye a diskurzust. Egyesek szerint már a játékosok fingják a passzátszelet, de amit a mérsékeltebbek már a Watson-ügy kapcsán is igyekeztek hangoztatni, hogy azért nem erről van szó, itt azért még tartunk. Az irányítók egyszerűen annyit szeretnének, hogy működjenek együtt velük, amikor a szervezet bizonyos kérdésekben döntést hoz. Kérjék ki, hallgassák meg a véleményüket, mert nekik is meg lehet a saját nézőpontjuk arról, mitől lehet sikeres a csapat. De fontos hangsúlyozni, hogy a végső döntés az edzőé és a GM-é és ezt el is mondják. Az irányítók csak együttműködést szeretnének az irodán belül, ahelyett, hogy mindenki csak a saját feje után megy és pusztán a saját részlegéért felel. Erről van szó és egyáltalán nem arról, hogy át akarják venni a szervezet fölötti uralmat. Lehet mondani, hogy dívák, de mindenki a saját eszközeit tudja használni a figyelem felhívására. Ez megtörtént. De mind Wilson, mind Rodgers esetében azt látom, akármennyire is meg van a véleményük, azért teszik dolgukat és nem is akárhogyan.

chester
chester
Reply to  Staten Island
2021-05-18 14:30

Ez szerintem egy QB-HC párosnál működik, de a QB-GM párosnál nem. Egy playbookba megértem miért akar javaslatot tenni, egy scouting rendszer eredményét ugyanakkor nem értem miért akarná befolyásolni.

bjeela
bjeela
Reply to  chester
2021-05-18 16:26

Nem gondolnám, hogy a játékosmegyfigyelők munkájába akarna beleugatni, sokkal inkább szóvá tenné esetleg azon meglátásait, amik netalántánesetlegmégiscsak alkalmasak lennének arra, hogy átgondolásra késztesse a GM játékoskiválasztását az adott időszakra, ami uram bocsá befolyásolná a csapatösszeállítást, ami hatással lenne a QB játékára, ami netán meghatározó a csapat sikeressége tekintetében. Vagymijaszar.

chester
chester
Reply to  bjeela
2021-05-18 16:46

300+ jatekosbol raknak ossze egy draft boardot akar tobb evnyi scouting utan is, pont nem a hisztis QB velemenye a relevans egy het koros draft elso koreben sztem.

bjeela
bjeela
Reply to  chester
2021-05-18 17:03

Fussunkneki mégecccer: nemaszontam, hogy ARod azon rugózik, hogy ne xy legyen kiválasztva a drafton, hanem Gézabátyám a Pruspér uccca 74. szuterénnyából, merő sokkal jobban lápátojjajaszenet, mint bárki a világon, hanem azt, hogy inkább kéne egy rendes elkapó, minthogy még egy futó, mert, és akkor érvel, amit vagy elfogadnak, vagynem. Delegalább meghagattyák.

chester
chester
Reply to  bjeela
2021-05-18 17:05

Jo azt a masodik koros RB picket tavalyrol senki nem erti :D

bjeela
bjeela
Reply to  chester
2021-05-18 17:07

Alakulez, kezded kapiskálni…

d zoli
d zoli
2021-05-18 09:22

A díva tulaj miatt a HOF edző a kukába ment
A díva GM miatt minden Draft egy futóra ment
A díva tulaj miatt a sérült qb végleg tönkre ment
A díva edző miatt az 1/1 elment
A díva káplán miatt a csapat a kukába ment.
Máskor a történelmet jobban tanuld te meg!

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%BAsz%C3%B3s_lejt%C5%91

d zoli
d zoli
Reply to  d zoli
2021-05-18 16:19

Alább várom a megfejtéseket melyik ki volt.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2021-05-18 08:55

Azt,hogy több beleszólást akarnak a csapat dolgaiba egyáltalán nem találom jó iránynak.Lassan ők választják ki a GM-eket meg az edzőket. A Drafton is úgy kellene draftolni,hogy az az Ő édeküket szolgálja.

De majd ha valami elbaszódik akkor felelőséget is vállalnak majd ezekért? Odadraftolnak pár elkapót Arodnak akik neki tetsznek, majd azok szarok lesznek akkor majd azt mondja elbasztam, rúgjatok ki? Ja nem tudtok mert én vagyok az irányító is.

Szerintem nem véletlenül kapja azért a pénzét a játékos,hogy játszon.. az edző azért,hogy edze a játékosat…. Mindenkinek megvan a maga feladata és a maga felelőssége.

Szerintem ha a játékosok túl nagy beleszólást kapnak a csapat döntéseibe, akkor a saját érdekeit fogják szemelőtt tartani és nem azt hogy mi a jó a csapatnak. Hosszú távon szerintem sokkal fontosabb, hogy a csapatokat olyan döntéseket hozzanak amiket nem befolyásolnak a játékosok (QB-k) érdekei.

Diogo Rynald
Diogo Rynald
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-05-18 13:21

Rendben, csak akkor nem kell meglepődni, ha a QB 30-pár évesen le akar lépni nyerni. A Tampa meg korábban a Denver megmutatta, hogy ha van szándék, akkor rövid távra gyorsan is alá lehet pakolni a QB-nak egy győztes csapatot.
A Packers 10 éve nem képes erre, mégis mennyi időt adjon még Rodgers nekik?

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-18 14:29

“A Packers 10 éve nem képes erre, mégis mennyi időt adjon még Rodgers nekik?” -öhm… Arod mikor is írta alá legutóbb a szerződését? Mennyi időre szól még?

Lehet kicsit előbb kellene gondolkoznia egyes irányítóknak mint utóbb…

Diogo Rynald
Diogo Rynald
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-05-18 14:41

Pont erre válaszoltam egyel lejjebb, azzal vitatkozz kérlek, ha nem értesz egyet vele

chester
chester
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-18 14:19

Nem az a baj hogy le akar lépni nyerni. Az a baj, hogy le akar lépni nyenri egy évvel azután, hogy aláírt egy több száz milliós szerződést.

Diogo Rynald
Diogo Rynald
Reply to  chester
2021-05-18 14:29

Jobb lett volna, ha meg sem adja az esélyt, hanem a hosszabbítás előtt tradet kér?
Másrészt meg az NFL-ben ez a szerződés hosszabbítás számonkérése egy eleve képmutató dolog szerintem, ahol a csapatoknak megvan a lehetősége hogy 1-1 éves tagekkel küldjék ki a mészárszékre a játékosokat a másik fél beleegyezése nélkül. Valahol sztem el kellene fogadni, hogy ebben a sportban a hosszabbítás az sokkal inkább egy egészségbiztosítás a játékosoknak, sem mint elköteleződés.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-18 22:13

Gondolom még soha nem fordult elő az NFLben,hogy egy irányító lelépett egy csapattól ha akart mikor lejárt a szerződése…. ez lehetetlen ezek szerint… ez nekem új.

Szerintem meg az a képmutató amit te akarsz itt előadni. Arod le se akart eddig lépni, ha leakart volna akkor nem hosszabbít hanem jelzi h neki ennyi elég volt… Vagy cserét kér… Vagy holdoutol. Nem pedíg hosszabbít ami azt nelzi,hogy hosszú távra tervez.

Ha egy irányító leakar lépni és komolyan gondolja akkor ezt még akkor is megteheti ha van vagy ,3 évre szerződése…. (Nem tudom asszem idén offseasonben is volt valami hasonlóra példa…)

“ebben a sportban a hosszabbítás az sokkal inkább egy egészségbiztosítás a játékosoknak, sem mint elköteleződés.” Ezen az alapon akkor nem is értem mi a lófaszért adtak 10, éves szerződést Mahomesnak… Csak h legy 10 écre biztosítása 🤣

Diogo Rynald
Diogo Rynald
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-05-19 07:26

Sikeresen érveltél amellett, hogy egy irányító le tud lépni több éves szerződéssel is ha szeretne, miközben az előző kommentben még azt kifogásoltad, hogy ARod erre próbál vetemedni.
Szép munka, így ha összeadjuk a két kommentedet, akkor kijön, hogy ARod egy fasz, mert csak.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-19 08:54

Öreg Te egyáltalán nem is érted miről beszélek, és mire válszoltam neked. Szóval ezt engedjük is el. (Lehet mindent ki kellene neked ollóznom mit mire válaszolok)

Amúgy igazad van erre ráéreztél Arod szerintem tényleg egy fasz, és nem azért mert csak hanem azért mert ott van egy fasza csapatban, nemrég aláírt egy valagpénzért hosszútávra de közben meg játsza a picsáját meg a sértődöttet és hisztizik. Akkor vagy tegye tisztába a dolgokat aztán mondja ki h cserét kér vagy kussoljon be aztán dolgozzon meg azért a kibaszott sok pénzért.

Amúgy az egészben az a vicces ,hogy Arodot csak egy kitalált példaként hoztam fel… Írhattam volna Russel Wilsont is vagy Watsont… (Mert ugye inen indult ki a beszégetés, hogy ezek a jómadarak mélyebben bele akarnak folyni a csapat döntéseibe…) ✌️

Diogo Rynald
Diogo Rynald
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-05-19 09:37

Hát de Rodgers konkrétan ezt mondta ki, akkor vele mégis mi a baj? Szerinted fasza csapat, ő 10 év SB nélkül másként gondolja.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-20 08:51

Nem nem, hivatalosan nem kért cserét. (Mint mondjuk Stafford)

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-18 15:17

A taget nem muszáj aláírni.

Diogo Rynald
Diogo Rynald
Reply to  Kopi3.14
2021-05-18 15:17

De igen, ha nem szeretnél 3 évet otthon ülni

chester
chester
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-18 14:46

Sejtettem hogy ez az ellenérv fel fog jönni, és van benne igazság, nem tagadom. Ettől még csak ott van bennem mint szurkoló az a tüske, hogy ha ennyire szar neked, akkor mi a fasznak írtál alá, hogy még ha akarnál se tudjanak téged elcserélni annyi halott pénz lenne utánad?

Persze semmivel nem korrektebb minthogy valakivel aláírsz 4 évre de 2 év után kidobod amint lehet rajta spórolni, de azért ezek a játékosok sem pár százezerért írnak alá, illetve ők maguk egyeznek bele a szerződés kialakításába amint aláírják azt. Nem tudom mi lenne a fair álláspont.

Diogo Rynald
Diogo Rynald
Reply to  chester
2021-05-18 17:04

Persze értem azt is amit mondasz, nem könnyű meghúzni az igazságos határt, és semmiképp nem mentegetni akarom ARod oldaláról a dolgot, de azt gondolom egy 37 éves QB esetében már nehezen lehet számon kérni az önzetlenséget. Neki tényleg 1-2 éve maradt, évről-évre is változhat a helyzetértékelése, és semmi ideje nincs javítani a dolgot ha rossz lóra tesz. Ez az a pont szerintem egy karrierben, ahol már csak a megoldás számít, a körülmények szinte teljesen érdektelenek

bjeela
bjeela
Reply to  chester
2021-05-18 16:32

Azért ez akármennyit is fizetnek, akkor is aránytalan szerződés kikényszerítés. Az nem védekezés, hogy milliókat keresel, szóval kussolj, mert a tulaj meg milliárdokat keres, akkor ő meg aztán pláne kussoljon, mert a játékosoknak köszönhetően keresi azt a lét. Itt az erőviszonyok baromira nem kiegyenlítettek, így érthető, ha a játékos ott szopatja a tulajt, ahol tudja és ebben igaza van, főleg, hogy általánosan még mindig sokkal többször szívatja a tulaj a játékost.

chester
chester
Reply to  bjeela
2021-05-18 16:49

Nem hiszem hogy a tulaj a jatekosoknak koszonhetoen keresik a let, hiszen mar amikor megvette a franchise-t is gazdag volt. Eleg erosen meglepne ha ezeknek az uzletembereknek a csapatukbol szarmazna a bevetele.

katonadani
Reply to  chester
2021-05-18 18:03

what? :D egy NFL-csapat tulajának lenni rohadt jó biznisz, rengeteg profitot termelsz (nem covid évben). emellett nyilván vannak egyéb bevételi forrásaik is, de a csapatból is rengeteg lé jön be

bjeela
bjeela
Reply to  chester
2021-05-18 17:06

Hát ja. Asszem a Bearst konkrétan 100 dolcsiér vették, mostmeg ér 3,5 millijárdot. Egészen meglehetős profit. Mindenesetre émmeg erőssen csodálkoznék, hogy a vén banyának lenne bármimás bevétele és azon is hanyattverném magam a csodákozástó, ha ezek mind ráfizetnének erre a biznicre. Mindenesetre túl sok becsődölt tulajról nem tudok.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-18 14:13

Ja! Csak nagy különbség ám, hogy amíg Brady 2016-ban életbe lépett hosszabbítása évi 20,5 milliós volt, addig ARod már 2013-ban évi 22 milliós szerződés alatt játszott. Lehet rinyálni csapatért a GM-nél, csak akkor példát kell mutatni. Saját magán!

Diogo Rynald
Diogo Rynald
Reply to  Fetyke
2021-05-18 14:39

Biztos a cap spaceből hiányzó évenkénti 4-5 milla a legnagyobb probléma Green Bayben?

Fetyke
Fetyke
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-18 16:26

Biztos hogy nem? Ha ő lemond 4-5 milláról (lehetne egyébként többről is, lásd Tibit), akkor mondjuk a többiek is könnyebb szívvel mondanak le 1-2 millióról. Lásd Tampa! És láss csodát! A sok kicsibe pedig mindenki belefér. Olyan csapatot raksz össze belőle, amilyet csak akarsz.

Diogo Rynald
Diogo Rynald
Reply to  Fetyke
2021-05-18 16:54

https://www.businessinsider.com/tom-brady-contract-discounts-patriots-bargain-2018-7
Évenként max 4-5 milláról mondott le TB is, most sincs ez másként.
Nem akarom őt felmenteni, lehet hogy pont emiatt kipörgött volna 1 gyűrű a 10 éva alatt, de ez a TB lead a fizujából a csapatért is egy kicsit túllihegett dolog, egyrészt mert érdekes módon mások enélkül is tudnak nyerni, másrészt mert nehezen tudom elképzelni, hogy Rodgershez valaha odament volna a GM, hogy adj vissza 5 millát, abból elhozzuk neked XY-t, és mindenki jól jár. Mégis melyik GM-e tette volna? A régi, amelyik csak saját draftoltakból épített csapatot, vagy az új, amelyik csere QB-ra löki el az első körös picket? Naugye

Fetyke
Fetyke
Reply to  Diogo Rynald
2021-05-19 06:30

Egyébként alapvetően egyet is értek veled a cap üggyel kapcsolatban. Csak! Ha valaki tám brédit akar játszani, akkor azt csinálja rendesen. :)

ThySoul
ThySoul
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-05-18 09:48

A példával az a baj hogy sokszor a GM se a hosszú távú érdekeit nézi a csapatnak, csak megy a saját feje után. Ott van például Bob. A Hopkins trade szerinted a csapat érdekében volt? :D

Nyilván őket kirugják ha tönkremegy minden, de 1. úgysem kerülnek ki az NFL-ből a belterjesség miatt és 2. simán tönkrevághatja a csapat jövőjét évekre a munkája. (például a Texans, de nem hiába féltek a Bears fanok is attól hogy 3 évnyi első kört szór el a jelenlegi GM-Hc kettős mert az utolsó dobásuk jön)

Szerintem se jó irány a jelenlegi, de egy jó GM-nek az ilyet tudnia kell kezelni, mert ez is a munka része

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  ThySoul
2021-05-18 11:12

Persze, fel lehet hozni az elbaszott GM döntéseket meg BOBot… De akkor nézzük meg amikor BB olyan döntéseket hoz amit senki se értett. Senkinek sem tetszik aztán miután hülyére nyerte magát a Pats mindenki azt mondja húúú mekkora zseni az öreg. Közben meg biztosan nem tetszett párszor Bradynek egy két döntés, biztosan mást csinált volna… Aztán biztosan nem ezek az eredmények születnek… (Ha a pozitív eredményeket nézzük GM oldalról akkor meg azzal lehet érvelni.)

d zoli
d zoli
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-05-18 09:44

Árnyalja a képet, hogy Watson esetében annyit tudunk, hogy ott konkrétan egy ígéretet szegett meg a szélhámos plébános. Mindezt egy régóta toxikus hatalomkoncentrált környezetben. Rodgersnél meg már 1 éve téma a power struggle ami a draftról indult és a csapat érdeke ellen megy. Ettől én még simán elhiszem, hogy mind sáros. Csak többről van itt szó mint öncélú hiszti. Itt nem a wr hisztizik, hogy több target kell vagy Nagy Benő osztja a wr-t reggeli rádióinterjúban.

Everlast77
Everlast77
Reply to  d zoli
2021-05-18 09:57

A képet mindig lehet árnyalni, de a tendencia jól kivehető.

chester
chester
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-05-18 09:23

“De majd ha valami elbaszódik akkor felelőséget is vállalnak majd ezekért? Odadraftolnak pár elkapót Arodnak akik neki tetsznek, majd azok szarok lesznek akkor majd azt mondja elbasztam, rúgjatok ki? Ja nem tudtok mert én vagyok az irányító is.”

+100000000

katonadani
Reply to  chester
2021-05-18 10:04

a GMek sem vállalnak érte felelősséget, ők sem mondják, hogy rúgjatok ki, elkúrtam a draftot :(

chester
chester
Reply to  katonadani
2021-05-18 14:15

De nem a QB-t rúgják ki banyeg. :D

bjeela
bjeela
Reply to  chester
2021-05-18 16:36

Nos, ez is tökéletesen visszaigazolja, hogy a GM nem ér annyit, mint egy franchise QB. Tehát okkal ugat ARod? Okkal. Tessék továbbhaladni, nincs itt semmi látnivaló…

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  katonadani
2021-05-18 10:41

Na ja, de amikor ilyen fontos dolgokban többen döntenek akkor utána elég nehéz szétválasztani,hogy akkor ki is baszta el. Utána,hogy kéred számon, mondjuk Russel Wilsonon aki még vagy 10 évig a Franchise arca, azt hogy elbaszott valakit mert Ő ezt meg ezt a játékost v. edzőt akarta… Kirúgod vagy mit csinálsz vele?

Egy GM nek az a dolga,hogy irámyítsa a csapatot ezért tudod számon kérni.

Az irányító ha szarul játszik azért tudod számonkérni…

Ha összemosod ezeket utána már jön az egymásra mutogatás.

Na meg légyszi nehogymár elvárjuk,hogy egy játékos objektív döntést (vagy csak akár javaslatot tegyen) bármivel a csapattal kapcsolatban… Mindíg a saját érdekét fogja nézni.

A GMnek meg az a dolga, hogy objektív döntéseket hozzon (oké a saját elgondolásai alapján hozza) amik a csapat javát kellene h szolgálják. Az már,hogy ezt ki milyen hatékonysággal csinálja az már megint más lapra tartozik.

De persze lehet,hogy én látom rosszul…

Everlast77
Everlast77
Reply to  katonadani
2021-05-18 10:24

Na de ez meg már a tulaj felelőssége.

ThySoul
ThySoul
Reply to  katonadani
2021-05-18 10:09

Ráadásul legrosszabb esetben egy millió pick ért elcseréled aQB-t, a GM meg szét is kúrhatja a csapatot évekre

Ödönke
Ödönke
Reply to  katonadani
2021-05-18 10:08

Azért egy GMtől könnyebben szabadulsz meg mint a franchise irányítódtól.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Ödönke
2021-05-18 10:10

A QB-t fogod és eltradeled egy csomó pickért maximum, GM-nél nincs semmi ilyen, ráadásul ha ők basznak el valamit az rosszabb mint egy kis QB hiszti

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  ThySoul
2021-05-18 10:42

Próbáld meg Russel Wilsont, Arodot vagy Watsont elcserélbi csak mert valamit elbaszott… Nem is biztos,hogy találsz 20 évig ilyen játékost. Nagy ötlet ..

ThySoul
ThySoul
Reply to  Lecc Go Pecc
2021-05-18 10:59

Mint végső megoldást írtam. Bevonod a döntésekbe, nem jön be, kirúgni nem fogja magát de el tudod cserélni hogy valamennyit enyhits a károkon

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  ThySoul
2021-05-18 11:01

Nyílván megteheted, de nem fogod 🤣

Ödönke
Ödönke
Reply to  ThySoul
2021-05-18 10:37

Hát én nem látom, hogy annyira kapkodnának a csapatok, hogy jó sok picket elszórjanak a 3 említett úriemberre. Meg azt se nagyon látom, hogy olyan húú de nagyon tradelni akarják őket. Watson egy marék szotyit nem ér a botránya miatt, ARod meg már a kora miatt. Wilson igen,az oké.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Ödönke
2021-05-18 10:40

Watsont a liga fele vitte volna a botrány előtt, csak nem adták, a Rodgers téma meg későn jött ki, a Denver-Frisco például simán vitte volna az idény végén

Ödönke
Ödönke
Reply to  ThySoul
2021-05-18 10:49

Na, hát nem ezt írtam!? Ott van fentebb, Watson a botránya óta nem kell senkinek. Előtte naná, hogy vitték volna. ARod az amit írsz meg a kora. Azért egy 38 éves irányító ne mondd már nekem, hogy megér mondjuk 3 első körös picket, még ha ARod is az. Bár idióta GM-eknek se vagyunk híján a Ligában.

Csabesz20
Csabesz20
Reply to  Ödönke
2021-05-18 11:22

Egy kész csapatnak, ahol kvázi egy elit irányító hiányzik a boldogsághoz, simán megér 3 első kört Rodegers, pl Denver vagy Frisco. Ha megnézed ezek kész csapatok, de hiányzik belőlük az a plusz, amit egy elit irányító jelent. Hogy ezzel beáldozzák a csapat jövőjét? Hol érdekli ez a GM-et. Neki most kell produkálnia, nem 3 meg 5 év múlva. Ilyen szempontból nem értem, hogy Schneider, mi a náthás f.szomat keres még Seattleben, mikor a két SB menetlés óta a munkája egy kalap szart nem ér, megragadt a csapat egy szinten, ahonnan nem tud kimozdulni. Ugyanaz a baj, mint a Packerssel, jó csapat, jó csapat, de nem látod bennük a SB-t, pláne, hogy megjelent egy Tampa (ami szintén egy kész csapat volt, csak az irányító hiányzot), ott egy Rams, ami szintén meghúzta a minőségi váltást irányító szinten, mert belátták, hogy Goff-al nem tudnak szintet lépni.

Ödönke
Ödönke
Reply to  Csabesz20
2021-05-18 11:33

Ezzel a Ramsszel azért majd még várjunk egy cseppet. Goff szerintem se egy nagy játékos, de én Staffordban se látom a messiást. A faszinak éveken át volt egy Calvin Johnsonja, úgy azért nem nehéz 5000yardot meg 40 tdt hajítani. A Denverben fingom sincs mit láttok, egy Rodgers oda még kevés egy SB runhoz. Frisco ok, Tampát is adom. Te azt írod, hogy szerinted ér 3 első kört Rodgers, én meg azt látom, hogy mocskos módon nincs kapkodás utána liga szinten. Ennek csak van valami oka azért!?

Csabesz20
Csabesz20
Reply to  Ödönke
2021-05-18 12:31

Azért ez a nincs kapkodás érte azér tis van, mert a Packersnek esze ágában sincs elengedni aztán majd akkor lesznek szarban, ha Rodgers tényleg bemondja nekik az unalmast és visszvonul. A Ramsnek lépni kellett, Staffordnál nem találtak jobbat, mert nem is volt jobb mozdítható irányító. A Denverben adott egy jó védelem, jó skill személyzet az offenseben, maximimum a támadófalon lehet javítani, de az ő munkájukat egy Lock-nál jobb irányító is fel tudja javítani. Sok GM egyszerűen nem meri meglépni, amit meg kell, hanem belekényelmesedik a munkájába, hogy folyamatosan van playoff és hát sajnos idén is valami félrement, de majd jövőre. De jövőre se tesz egy rizikós lépést sem. Számomra sokkal többet ér egy tökös próbálkozás, mint amilyen Manning Danverbe vitele volt, vagy Brady Tampába csábítása, de még Stafford Rams vitele is, hiába nincs egy polcon az előbb említett két úriemberrel, de legalább megpróbáltak egy polccal feljebb menni irányító szinten. Ezért nem értem a Colts-ot sem. A világ pénze ot volt neki, de nem a piacon, sem a drafton nem tettek meg gyakorlatilag semmit, hogy a csapat egy kicsit is erősebb legyen, mint tavaly.

Ödönke
Ödönke
Reply to  Csabesz20
2021-05-18 14:48

Na igen, a Coltsot látod el is felejtettem. Na ott tényleg csak egy jobb qb kéne. A Denverről nem győztél meg, de a többit adom.

ahanem
ahanem
Reply to  Ödönke
2021-05-19 19:25

sok értelme van “kapkodni” valakiért akit nem fognak elcserélni
Stafford nem csak Megatronnal volt jó, a Denvert pedig már leírtam egy másk poszt alatt

valszeg gutekunst sem gondolja azt hogy 3db 1/30as pickért (értsd 3 db bustért) érdemes 31 millió dollár halott pénzt benyelni

majd visszatérünk erre 2 hét múlva

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2021-05-19 15:10

Azért a hiszti sosem volt szimpatikus dolog. Lassan ott tartunk, hogy nem csak a néhány éve, hanem a néhány hónapja, vagy néhány perce aláírt szerződéssel sem elégedett néhány játékos.Ezt persze rögötn Twitteren/Instán/Tiktokon tudatják…
Wolfnak meg igaza van, ha aláírt egy hosszútávú szerződést, akkor tartsa is be. Azért írta alá, mert ez volt az érdeke. Ha évente variálni akar, akkor kössön 1 évest, de ugye azt sem szeretik. És még mindig ott tartunk, hogy a VILÁG LEGJOBBAN fizetett sportolóiról van szó.

ahanem
ahanem
Reply to  reszelo.aladar
2021-05-19 17:47

aztán ha a csapat kivágja 2 év után, akkor is tartsa be a szerződést, ugye
nem a világ legjobban fizetett sportolói egyébként, de közel vannak

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

97
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x