Connect with us

Érdekességek

Aaron Rodgers követheti a Brett Favre által kikövezett utat?

Nagyon sokan foglalkoznak jelenleg Aaron Rodgers helyzetével, folyamatosan megy a spekuláció arról, hogyan végződik majd a történet. Több helyen is találkoztam egy olyan elméleti forgatókönyvvel, mely szerint az irányító idén visszavonul, majd 2022-ben bejelenti a visszatérését valamikor a draft után (amikor a Packers nem lesz olyan jó anyagi helyzetben), így a csapat kénytelen lesz elcserélni. Ez szerintem nem egy járható út, legalábbis nem ilyen formában.

Kezdjük ott, hogy Rodgers idei alapfizetése 14,7 millió dollár, illetve már megkapott 6,8 millió dollárnyi garantált roster bónuszt. Ha az irányító visszavonulna, akkor a Packers teljesen jogosan követelhetné vissza tőle ezt a 6,8 millió dollárt. Emellett a szerződése tolódna, és ha jövőre vissza akarna térni, akkor mindössze 14,7 millió dollárt kellene kigazdálkodnia a csapatnak. Amennyiben Jordan Love bevált, akkor valószínűleg nem erőltetné a Packers a dolgot, de ha mégsem, akkor 14,7 milliót nem olyan nehéz kigazdálkodni, akár csak a miheztartás végett megléphetné ezt a csapat.

A legfontosabb érv az idei visszavonulás ellen ugyanakkor az, hogy gyakorlatilag a pénzvesztésen túl semmit nem nyer vele Rodgers (pláne, ha a roster bónuszát visszaperlik tőle). Amennyiben a csapat jövőre szabadulna tőle, azt úgy is meg tudja tenni, ha az irányító idén végigjátssza a szezont és megpróbál Super Bowlt nyerni. Persze tény, hogy jövőre 25 millió dollár lenne az alapfizetése, de ha valaki cserélni akarna Rodgersért, pont nem fogja érdekelni az alapfizetése, úgy is azonnal megkínálja egy új szerződéssel.

Emellett a 25 milliós alapfizetés még jól is jöhet neki. Amennyiben a Packers elbizonytalanodna Love-val kapcsolatban és még egy évet padoztatná, úgy Rodgers már nyugodtan bedobhatja a visszavonulás kártyát. Az ugyanis valószínűtlen, hogy a jelenleg a capet 29 millió dollárral túllépő Packers félre tud tenni 25 milliód dollárt arra az esetre, ha az irányító hirtelen bejelenti a visszatérési szándékát a nyáron. Ebben az esetben már a kivágásnak is reális esélye van, ugyanis egy pillanatra sem lehet a csapat a fizetési plafon fölött. Minimális tehát az esély arra, hogy Rodgers idén taktikai okokból visszavonuljon.

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2021-05-29 07:38

Az lenne a kérdésem, hogy az automatikusan megsemmisülő évekhez szükséges a játékos beegyezése, vagy arról a csapat egyedül is hozhat döntést?
Ez utóbbi esetben a 25 millió is lófütty. Leosztja 5 évre a Packers és máris csak 5 milliót kell kigazdálkodnia. Ráadásul a Józsi által számolt 29 milliós cap túllépésbe ugyebár ARod 25 milliója is benne van, vagyis azzal már most kellene tudni valamit kezdenie a csapatnak.
A visszavonulás ilyen szempontból semmilyen zsarolási potenciált nem jelent Rodgers szemszögéből. Egyedül szakmailag ér valamit, hiszen Green Bayben azért szerintem a következő 1-2 évet még biztosan a jelenlegi irányítóval képzelték el…

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
2021-05-29 08:37

Az automatikusan megszűnő évekhez kell a játékos beleegyezése is, így az nem opció.

A jövő évi túllépés meg tényleg leredukálódna 4 millióra, ha Rodgers visszavonul (igazából 6-ra, mert az irányítónak van még egy kis plusz aláírási bónusza), de az újgazolások, hosszabbítások, draftolt játékosok szerződése után kizárt, hogy a csapatnak még legyen nyáron 25 milliója. Ennyi effektív cap space-e most is csak a 100 millióról induló Jaguarsnak van, szóval szvsz jövőre ezzel már szórakozhat AArod.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2021-05-29 11:23

Köszönöm a választ.
Akkor a visszavonulással valóban tud nyomást helyezni a csapatra.

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2021-05-29 19:36

De Favre egy későbbi SB győztes ellen elvesztett főcsoport döntő után vonult ám vissza!
Oh wait…

(Ugyanitt továbbra is keresném azt a cikket, ami utána készült, azt hiszem “Green Bay fényei kialudtak” címmel és kb. meghatározta, hogy az NFL-re nem csak mint “egy sportra” tekintek! Nagy-nagy hálám azért a cikkért, de már vagy 10 éve nem tudtam elolvasni, mert sehol sem lelem a neten!

Ugyanitt “a bácsik” komplett munkásságát is szívesen venném, ha megvan valakinek! ;) )

saintsfan
saintsfan
2021-05-29 14:28

Egyébként mi Rodgers problémája? Erre emlékszik még valaki?

ClayMatthews52
Reply to  saintsfan
2021-05-29 15:14

hogy két (?) év múlva ki lehetne vágni, de ő tovább szeretne a Packersnél maradni

Fetyke
Fetyke
Reply to  ClayMatthews52
2021-05-29 17:18

Igazából már akár jövőre is

ClayMatthews52
2021-05-29 13:39

De am Rodgers nem akar elmenni Green Bayből.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2021-05-29 13:05

Javítsatok ki, ha tévedek, én úgy emlékszem, Favre nem azért vonult vissza, mert a Green Bay úgymond lecserélte, hanem Favre bejelentette, hogy visszavonul, a csapat meg továbblépett. Aztén Favre mégsem akart visszavonulni, de a csapat már letette a garast Rodgers mellé.
Rosszul emlékszem az ok-okozati sorrendre?

Fetyke
Fetyke
Reply to  Krisztian Fekete
2021-05-29 14:11

Mi a különbség? Senki sem akarja lecserélni Rodgerst Love-ra (most még).

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Fetyke
2021-05-29 14:51

Különbség? Hogy Rodgers nem akar visszavonulni? Favre meg ezt annak idején (emlékeim szerint) tényként közölte.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Krisztian Fekete
2021-05-29 17:18

Brett apó sem akart, ő is csak zsarolni próbált ezzel…

Delfi
Delfi
2021-05-29 11:32

Miért kerül egyáltalán szóba Love szereplése? Azzal a sráccal még annyi esély sem lenne a pályán, mint amikor az a nevesincs gyerek helyettesítette ARodot, azután a paraszt viking akciós sérülésekor.
Ki szeretne pályára lépni – és vállalni a sérüléseket amelyek a pontatlan passzaiból jönnek – egy ilyen félkész és cseppet sem zseniális irányítóval?
Még egyetlen pozitív jellemzést sem olvastam róla és negatívot meg csak azért nem, mert az angolszász kultúrában nem szokás kimondani ilyesmit.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x