Connect with us

Hír

Akárki is szerzi meg Julio Jonest, jó eséllyel új szerződést kell adnia az elkapónak

Julio Jones helyzete jelenleg messze a legérdekesebb az NFL-ben, szinte biztos, hogy hamarosan csapatot fog váltani a kiváló elkapó. Hogy ki lesz a vevő és milyen feltételekkel, azt lehetetlen megjósolni, ugyanakkor a PFT különböző forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy jó eséllyel az új csapatnak nem csak a Falconsszal, de Jonesszal is meg kell majd egyeznie – ha esetleg idén még nem, jövőre mindenképp.

Az elkapó szerződése jelenleg a 2023-as idény végéig érvényes. Idén 15,3, míg a következő két évben 11,5-11,5 millió dollárt keresne, vagyis éves átlagban 12,75 millió dollárt. Ez még akkor is bőven áron aluli, ha figyelembe vesszük, hogy Jones 2023-ban már 34 éves lesz, a teljesítményén ugyanis egyáltalán nem látszik a kor.

Feltehetően az új szerződés azt jelentené, hogy Jones kapna például két évre 52-55 millió dollárt, mint tavaly DeAndre Hopkins. Így az éves átlaga öt év alatt 18+ millió dollár lenne, az összesen 5 éves, 90-95 milliós szerződésből pedig 50-60 milliót garantálttá tennének, amit a szerződése első három évében haza is vinne. Így az igazán jó évei alatt még piaci áron játszhatna, utána pedig szükség esetén könnyen szabadulhatna tőle a csapat (bár összességében ez így is inkább egy játékosbarát koncepció lenne).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!