Connect with us

Hír

A Covid-IR-re kerülő játékosok is kapnak fizetést

A koronavírus okozta pandémia még mindig tart, így idén is élni fog a Covid-IR rendszere, ahová a koronavírusos- és azok a játékosok kerülnek, akik közeli kapcsolatba kerültek beteg emberekkel (bár az nem egyértelmű, hogy ez utóbbi azokra a játékosokra is vonatkozik-e, akik már beoltatták magukat). Mivel nagy az oltásellenesség a játékosok körében, ez felvetett néhány kérdést.

Az első és legfontosabb a játékosok szempontjából az, hogy kapnak-e fizetést? – a válasz az, hogy igen. Tehát akkor is megkapják a játékosok a bérüket, ha nem oltatták be magukat és covidosok lettek. A második, hogy kirúghatják-e őket akkor, ha nem oltatják be magukat? Ezzel kapcsolatban a játékosok szakszervezete kijelentette, hogy senkit nem küldhetnek el emiatt, vagyis nem ér majd senkit hátrány az oltás visszautasítása miatt – papíron.

Az elbocsátó lapon nincs olyan rubrika a kirúgás okainál, hogy “nem oltatta be magát”, de ha lenne is, nyilván egyik GM sem azt jelölné be. Millió ok miatt ki lehet vágni valakit, még csak különösebb indoklás sem kell hozzá. Emiatt az oltást visszautasító roster végi játékosok vagy garantált tartalom nélküli cserék nem lehetnek nyugodtak, pláne azok után, hogy Covid-IR-en kapnák a bérüket (ami természetesen extra kiadás a csapatoknak).

Mint általában, ez csak a kezdő játékosokat érinti pozitívan – nekik többnyire tényleg nem kell aggódniuk amiatt, hogy menesztik őket az oltás visszautasítása miatt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!