Connect with us

Hír

A Steelers kivágta David DeCastrót, de már a helyettesét is megtalálta

Óriási meglepetésre a Steelers elküldte a klasszis guard David DeCastrót, számolt be a lépésről több forrás.

DeCastro 2012-ben a Steelers 1/24-es pickje volt, egész karrierjét a csapatban töltötte. Háromszor lett All-Pro és hatszor Pro Bowler, a liga öt legjobb guardjának egyike volt az utóbbi közel 10 évben. Ezért is volt meglepő a menesztése, 31 évesen ugyanis még messze nem volt idős a poszthoz. Tavaly a játéka viszont meg sem közelítette a korábbi elit szintet, aminek részben egy bokasérülés is az oka volt. Ez a bokasérülés pedig még most is hátráltatja, harmadjára is meg kell műteni, ami állítólag a karrierjét is veszélyezteti.

A Steelers egyébként NFI jelöléssel küldte el DeCastrót, azaz nem futball sérülésre hivatkozva. Ez arra utal, hogy történt valami azzal a bokával a holtszezonban, és nem a csapat edzésein. Nem mintha amúgy lenne jelentősége a dolognak: DeCastro idén 8,75 millió dollárt keresett volna, de ebből egy cent sem volt garantált, így akár a pályán, akár a pályán kívül sérült meg, ugyanúgy elküldhette a csapat, megspórolva ezt a közel 9 millió dollárt.

A Steelers gyorsan megtalálta a pótlását is, hiszen a csapat leigazolta Trai Turnert. A korábbi harmadik körös guard szuperül kezdte karrierjét a Panthersben, ötszörös Pro Bowlernek mondhatja magát, azonban már 2018-2019-ben is visszaesett a játéka, tavaly a Chargersben pedig kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott. Meglátjuk, Pittsburghben sikerül-e visszatérnie a jó formához.

Mindenesetre a Steelersnél lehet aggódni a támadófal állapota miatt, ugyanis tavaly is elég gyenge volt az egység (leginkább futásblokkolásban), ráadásul a kezdőből négy ember is távozott: Alejandro Villanueva és Matt Feiler a piacon váltott csapatot, Maurkice Pouncey visszavonult, DeCastrót pedig most vágták ki. Gondolhatnánk, hogy a tavalyinál nagyon rosszabb nem lehet, azonban nem érkeztek megfelelő pótlások sem, szóval óriási kérdőjel jelenleg ez az egység.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!