Connect with us

Hír

Idén sem lesz supplemental draft

Ugyan az idei holtszezon már szinte teljesen a normálisra hasonlított, azért nem minden tér vissza a régi kerékvágásba: idén sem, zsinórban másodjára nem rendez az NFL supplemental draftot – számolt be Tom Pelissero.

A CBA értelmében az NFL nem köteles egyébként megtartani a supplemental draftot, a liga dönthet ennek a sorsáról. Amikor megrendezik, akkor olyan játékosok jelentkezhetnek erre a börzére, akik a rendes draftra nem jelentkeztek, ellenben megváltozott a jogosultsági státuszuk, azaz például tanulmányi eredményeik miatt mégsem focizhatnak a következő szezonban az egyetemen. Itt is hét körön át megy a buli és a csapatok a következő évi pickjeikkel licitálhatnak a játékosokra.

Utoljára tehát 2019-ben rendeztek ilyet, akkor a Cardinals egy 2020-as ötödik körös picket adott a safety Jalen Thompsonért, 2018-ban pedig két cornerback is elkelt, a Giants Sam Bealt szerezte meg egy harmadik körös cetliért, a Washington pedig Adonis Alexandert egy hatodik körösért.

A három leghíresebb supplemental draft pick az utóbbi időből egyébként Ahmad Brooks, Terrelle Pryor és Josh Gordon, de a Hall of Famer Cris Carter is így talált magának anno csapatot.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!