Connect with us

Hír

Az NCAA-n múlik, hogy Bush visszakapja-e a Heisman-trófeát

Tegnap írtuk, hogy futó Reggie Bush szeretné visszakapni a Heisman-trófeáját és emiatt felvette a kapcsolatot az illetékes szervekkel. Ezek közül az egyik, a Heisman Trust jelezte: részükről ennek nincs akadálya, de előbb az NCAA-nek kell lépnie.

Bush az NCAA történetének egyik legjobb futójaként 2005-ben a USC játékosaként 13 meccsen 2890 total yardot (222 yard/meccs) és 19 TD-t szerzett, amiért teljesen jogosan kapta meg a Heisman-trófeát. Ugyanakkor 2006-ban felmerült a kétely, hogy a családja ajándékokat fogadott el olyan ügynököktől, akik Bush képviselői szerettek volna lenni. Ebből óriási botrány lett, többek között elvették tőle a trófeát, törölték a USC utolsó két győzelmét 2004-ből (az egyik egy Orange Bowl győzelem volt), illetve mind a 12 győzelmét 2005-ből.

A Heisman Trust szerint ez utóbbi a probléma. Ameddig az NCAA nem állítja vissza a törölt eredményeket, ők nem tudnak mit tenni, hivatalosan nem létező teljesítményért nem tudják odaadni a trófeát. Kíváncsian várjuk, mit lép az NCAA.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!