Connect with us

Minden ami NFL

Az NFL ténylegesen legdrágább játékosai – Tight endek

George Kittle és Travis Kelce a liga két legjobb tight endje, de nem csak TE-ként, hanem elkapóként is a legjobbak között lennének. Ehhez képest csak 14-15 millió dolláros fizetésük van, legalábbis papíron – a valóságban két másik tight end is jobban keres náluk, de még ők is évi 6-7 millióval kevesebbet visznek haza, mint a legjobbak kereső elkapók.

Tight endnek nem egyszerű lenni, ugyanis ahogy Greg Olsen mondta: “Mi megcsináltuk ugyanazt a szart, amit egy 15 millió dolláros left tackle, miközben útvonalakat futottunk és passzokat kaptunk el, mint egy 15 millió dolláros elkapó, de ehhez képest 7 millió dollárt fizettek nekünk”. És igaza van: a legjobb tight endek képesek hozni az elit elkapók számait, ráadásul blokkolásban is hatékonyak. A probléma ott van, hogy nincs átmenet.

Ha megnézzük az elkapókat vagy a tackle-öket, akkor vannak elit, nagyon jó, jó, közepes, átlag alatti és pocsék játékosok, ennek megfelelően a kezdőjátékosok fizetése 20+ millió és 3-4 millió dollár között mozog. A tight endeknél nem ez a helyzet: vannak az elitek (Kelce, Waller, Kittle, Andrews), az egész jók/tehetségesek (TJ Hockenson, Goedert, Hunter Henry) és a maradék. Így a top játékosok sem tudnak az értéküknek megfelelő fizetést kiharcolni maguknak, ugyanis mindig a poszthoz viszonyítanak a csapatok: “simán vagy két-háromszor olyan jó, mint Trey Burton, így kapsz 12-15 millió dollárt”.

Igazság szerint már a jelenlegi helyzet is előrelépés, hisz pár éve az elit 9-10 milliót kapott, a resztli (mint például Jesse James) pedig 6-7-8 milliót. Utóbbiak még mindig megkapják ezt az összeget, de kifejezetten üdítő, hogy legalább már TE-szinten vannak különbségek. Bár a legjobb játékosok továbbra sem lehetnek elégedettek.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!