Connect with us

Minden ami NFL

Generációváltás – Belső védőfalemberek

Az iDL poszt reneszánszát éljük, ma már egy top belső védőfalember közel annyit ér, mint egy elit pass rusher. 2010 óta olyan játékosok kerültek a ligába, mint Ndamukong Suh, Geno Atkins vagy Gerald McCoy, akik fölött lassan eljár az idő, és bár Aaron Donald, Cam Heyward vagy Fletcher Cox még tartja a frontot, hamarosan itt is eljön a generációváltás. 

Akik uralták a posztot, de már kikopóban vannak

Ndamukong Suh

Amíg nem jött Aaron Donald, az iDL rangsorok Suh-val kezdődtek. 2010-ben 1/2-es volt, a Lions védelmének alapja, futás és passz ellen is elit belső védőfalember, aki kvázi megreformálta a posztot azzal, hogy képes volt konstansan nyomást generálni. Első évében megnyerte az év újonca címet, karrierje első hat évében ötször lett All-Pro és ugyanennyiszer Pro Bowler, a Dolphinsba igazolása pillanatában (2015) ő volt a liga legjobban kereső védője évi 19 millió dolláros fizetéssel.

A PFF adatai alapján 67 sacket és 559 nyomást generált 11 év alatt, miközben futás ellen is elit szinten teljesített, ráadásul tavaly is volt 50 nyomásgyakorlása és hat sackje, illetve még két sack a Chiefs elleni döntőben. Szépen öregszik, de a szezon végén már 35 éves lesz, jó eséllyel idén látjuk utoljára a pályán.

Geno Atkins

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!