Connect with us

Minden ami NFL

Generációváltás – Linebackerek

Sokan hasonlítják a linebackerek helyzetét a futókéhoz, és ez itt sincs másképp. Ugyanis az elmúlt évek klasszisai olyan magasra tették a lécet, amit elképesztően nehéz lesz megugrania a következő generációnak. Lássuk kiknek jöhet ez össze.

Akik az elmúlt években uralták a posztot, de már kikopóban vannak

Nem fogok senkit meglepni az itt szereplő játékosokkal, de igyekeztem kiegészíteni kicsit a listát.

Bobby Wagner

Manapság azért nehéz a linebackereknek, mert hiányzik a konzisztencia a játékukból. Ezt a tézist cáfolta meg hosszú éveken át Bobby Wagner, akinél konzisztensebb játékos nem létezik. Amióta betette a lábát a ligába, gyakorlatilag All-Pro szinten játszik, az aktív játékosok közül ő büszkélkedhet a legtöbb kerettagsággal az év csapataiban. Egy gyengébb szezonja volt 2019-ben, de nagyon hamar elfeledtette azt a tavalyi idényével, és még mindig toronymagasan a legjobb a posztján.

Luke Kuechly

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Ő már hivatalosan is kikopott a tavalyi visszavonulásával, de szerintem méltó helye van még itt. Ő és Wagner gyakorlatilag olyan volt a linebackerek között, mint Julio Jones és Antonio Brown az elkapóknál: évről évre múlták felül egymást, évről évre változtatva a relációs jeleket köztük. Sajnos ideje korán abbahagyta a futballt, de a játék minden elemében domináns volt, illetve ezt az elég magas szintet minden egyes szezonjában tartani tudta.

Lavonte David

A fenti két úriember árnyékában nem igazán tűnt fel az ő létezése, pedig talán ő járt a legközelebb hozzájuk teljesítményben. Kuechly visszavonulásával egyből előtérbe került, na meg azzal, hogy idén a Bucs védelmének talán legjobb játékosa volt. Pechére a rivaldafény már 31 éves korára találta meg, így előbb-utóbb jön majd a visszaesés nála.

Akikről azt hittük ők lehetnek a kiválasztottak

Ezekről a játékosokról egy külön cikket is lehetne írni, annyi karakterszám lenne ha felsorolnám mindet, de megpróbáltam összeszedni a legjobb jelölteket.

Jaylon Smith

Sosem tudjuk meg mi történik akkor, ha nem szakad szét a Bowl meccsén a térde, lehet akkor jobb játékos lenne – hozzáteszem, nála nem a karrierje kezdésével volt gond. Nagyon hamar vezére lett a dallasi védelemnek, amivel kiérdemelt egy hosszú távú szerződést hozzá méltó fizetéssel, de úgy tűnik már megbánta ezt a döntést a vezetőség.

Leighton Vander Esch

Dallasban maradva LVE is egy ígéretként lesz elkönyvelve, bár neki még összejöhet egy második esély más csapatban. Azzal, hogy nem hívták le az ötödik éves opcióját, illetve két linebacker is érkezett a drafton, nem úgy tűnik, hogy vele számolnak a Cowboysnál. Újonc idénye csodálatosra sikerül, de azóta sem járt ilyen magasságok közelében.

Isaiah Simmons

Korai? Meglehet, de ha a tavalyi hype-ját hasonlítom az újonc évéhez, akkor meg vésővel lehetne ide írni a nevét. Hogy ez mennyire az ő, vagy mennyire Vance Joseph hibája, azt mindenki döntse el maga, de azt azért lehetett tudni, hogy ő egy különleges playbookot érdemelne – vagy pont az a veszte, hogy egyszerűen nem tudod olyan posztra tenni, ahol az erősségeit kamatoztatni tudja.

Tremaine Edmunds

Borzasztó fiatalon vált profivá, rendkívüli atletikus képességekkel, de az volt a kérdés, hogy mennyire tanítják meg futballozni. Ez utóbbi egyelőre nem jött össze, egyelőre tényleg azt látjuk, hogy az atletikusságából, és nem a technikájából akar párharcokat nyerni, ami eddig nem bizonyult sikeres taktikának, és a játékolvasása sem a legjobb. Viszont még mindig csak 23 éves, szóval lehet még őt nevelni, viszont fogy az idő.

Devin White

Ő az az Edmunds, akinek elfogadták, hogy nem ésszel, hanem erővel akar játszani, és ennek megfelelően találtak ki neki egy szerepet: rommá blitzelte az irányítókat, ami ilyen sebességgel mint amivel ő rendelkezik egy hatékony módszer volt. De ettől még nem lesz valaki jó linebacker, márpedig egy 1/5-ös prospecttől én azt várnám el, hogy Wagnerék szintjét karcolja, de David mellett egy kisdobosnak tűnik.

Deion Jones

Kicsit igazságtalan lehet őt itt megnevezni, mert alapból nem rossz játékos, csak a breakoutot jelentő sophomore szezonjához képest messze elmaradt az utóbbi három idényben, ezért nálam inkább csak mint ígéret marad meg, viszont így is ott kering a neve a 10 legjobb linebacker között.

A jövő reménységei

Mint írtam, a léc elég magasan van, így már most leszögezném, hogy senkiben nem látom azt, hogy az új Kuechly vagy új Wagner lesz belőlük, de ettől még jó játékosok lehetnek. Talán egy valaki van megítélés szinten a közelükben, így kezdjük is vele.

Darius Leonard

Az előző blokkban felsoroltam csomó 2018-ban kiválasztott első körös linebackert, akiket a második körben kiválasztott Leonard egyelőre ledominált. Nincs kimaxolva a játék minden elemében, szerelésben nagyon magabiztos, coverage-ben és passzsiettetésben pedig konstans átlag fölötti szinten teljesít. Már az kuriózumnak számít, hogy ezen szintek alá nem esik vissza, ez nagyon ritka manapság. Ami miatt ő lehet a következő nagy játékos a poszton, az kicsit a sajtójának is köszönhető: Leonard ugyanis amióta profi, rendre bekerült az All-Pro csapatokba (kétszer első, egyszer második), ilyen ütemben pedig könnyen utolérheti Wagnert karrierszinten.

Fred Warner

A 49ers fiataljának erőssége egyértelműen a passz elleni védekezésben rejlik, de nem meglepő, hiszen egy korábbi safetyről beszélünk, esetében pedig végre jól sült el a posztváltás. Lassan vette fel a ritmust, de a lehető legjobbkor ért fel a csúcsra, hiszen már csak 2021-re érvényes az újonc szerződése. Kicsit kétkedve fogadom, hogy ezt a szintet fenn tudja-e tartani hosszú távon, erre a Robert Saleh nélküli 49ers védelmet látva választ kaphatunk.

Micah Parsons

Lehet egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de számomra elég hasonló profilja van mint Leonardnak, csak az atletikussága miatt hatszor akkora figyelmet kapott egyetemistaként. A coverage képességei aggasztóak, de cserébe ha stabilan tud szerelni, azzal már könnyen beverekedheti magát akár újoncként is a 10 legjobb LB közé, onnantól pedig még fejlődhet passz elleni védekezésben. Na meg Dallasban megkaphatja azt a sajtót, ami Leonard is megszerzett magának az évek során, ami szintén jót tehet az ázsiójának.

Más fiatalban nem látok ilyen magasságokat, de természetesen nagyon könnyen rám cáfolhatnak.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!