Connect with us

Hír

Közel 40 millió dollár veszteséget könyvelt el a Packers a legutóbbi pénzügyi évben

A koronavírus elég sok cég számára veszteségeket eredményezett, és nem voltak kivételek ez alól az NFL-csapatok sem. A Packers tegnap kiadta a március 31-én véget ért pénzügyi évre vonatkozó beszámolóját, amiből kiderül, hogy a liga egyetlen nyilvánosan jegyzett franchise-a 38,8 milliós veszteséget könyvelt el a pandémia miatt. Nagy visszaesés tapasztalható a tavalyi $70,3 milliós profithoz képest, ráadásul ez volt a első veszteséges éve a csapatnak 2003 óta, amikor a Lambeau Fieldet renoválták.

A veszteséges év elsődleges oka természetesen az, hogy az úgynevezett helyi bevételek a minimálisra csökkentek, hiszen nem voltak nézők a stadionokban, akik nem ettek, ittak, vásároltak, parkoltak a Lambeau Fieldnél, nem mentek stadiontúrára vagy a Packers Hall of Fame-be, ahogy nyilván a szponzorációk is jelentősen visszaestek. A helyi bevételek konkrétan $149,1 millióval csökkentek az egy évvel korábbihoz képest ($210,9 millió vs $61,8 millió)

Az úgynevezett nemzeti bevételek azonban nem csökkentek, hanem nőttek $13,2 millióval (4,5 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest), ebből $309,2 milliót könyvelt el a csapat. Ez egyébként azt jelenti, hogy az NFL összesen 9,894 milliárd dollárt osztott szét a 32 franchise közt a közös bevételekből, ennek oka elsősorban a megnövekedett rájátszásmeccsek száma.

A költségek is csökkentek egyébként $26,7 millióval a Packersnél (így is kiadtak $409,8 milliót), ennek elsődleges oka az üres stadionokból akadó személyzeti költségek csökkenése.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!