Connect with us

Hír

Ma nyitnak az edzőtáborok, de három első körös játékosnak még mindig nincs szerződése

Ma nyit az összes csapat edzőtábora, ezzel kvázi hivatalosan is elkezdődik a 2021-es szezon. Hamarosan mi is érkezünk egy cikksorozattal, amelyben kielemezzük minden csapat érdekesebb edzőtábori párharcát, de addig is emeljük ki, hogy még három első körösnek, Zach Wilsonnak, Trey Lance-nek és Rashawn Slaternek nincs érvényes szerződése.

UPDATE: Slater és a Chargers megállapodott.

Felmerül a kérdés, hogy miért nem írtak alá még az első körös újoncok, amikor a szerződésük fix, ráadásul praktikusan garantált és nem lehet rajta változtatni? Természetesen azért, mert nem mindegy, mikor és hogyan kapják meg a pénzüket: a magasan kiválasztott újoncok például szeretnének minél nagyobb aláírási bónuszt, illetve azt, hogy a csapatok a pénzüket lehetőleg azonnal elutalják.

Emellett az úgynevezett offset language szokott még problémát okozni. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a gárda kivágja a játékost, akkor az új csapat által adott fizetést nem kell kifizetnie. Tehát, ha például Trey Lance-t elküldi két év múlva a 49ers úgy, hogy van 3 millió dollárnyi garantált fizetése, majd a QB aláír a Broncoshoz 1 évre 2 millióért, akkor a 49ers spórolt 2 millió dollárt. A játékosok ezt természetesen nem szeretik, ugyanis offset language nélkül a fenti esetben Lance 3 millió helyett 3+2 milliót, azaz 5 millió dollárt keresne.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!