Connect with us

Hír

Nagy büntetést kapott a Football Team a mérgező munkahelyi kultúra miatt

Az NFL 10 millió dollárra büntette meg a Washington Football Teamet, miután a nyomozásuk során arra jutottak, hogy a csapatnál a munkahelyi kultúra mérgező volt az utóbbi sok-sok évben. Tavaly nyár óta tartott ez a kivizsgálás, ugyanis akkor több korábbi dolgozó állt elő zaklatásos és egyéb vádakkal.

A liga a nyomozás során “rendkívül szakszerűtlennek” nyilvánította a munkahelyi környezetet a fővárosi csapatnál. A megfélemlítés, elnyomás rendszeres volt, és rengeteg nő esett áldozatul szexuális zaklatásnak, és egyébként sem tisztelték a dolgozókat. A korábbi alkalmazottakat képviselő ügyvédek egyébként felháborítónak találták a büntetést, hiszen ez aprópénz a Snyder családnak, ezen kívül nem hozták nyilvánosságra a vizsgálat eredményét és a pontos vétségeket sem, a nyomozást vezető ügyvéd mindössze szóban mondta el az NFL illetékeseinek, mit talált és így tett javaslatot a továbbiakra.

A 10 millió dolláros büntetést egyébként olyan szervezetek kapják majd, amelyek személyiségfejlesztéssel, elnyomásellenességgel és hasonló dolgokkal foglalkoznak, emellett a csapat továbbra is kötelezve lesz a munkahelyi környezet javítására és ezzel kapcsolatos programok kialakítására.

Emellett a közleményben elrejtve megtalálható az is, hogy az NFL ugyan nem mondja ki, de kvázi eltiltotta a tulajdonos Dan Snydert. Azt írják, hogy a napi teendőket mostantól több hónapon át felesége, Tanya Snyder veszi át (akit pár napja neveztek ki társ-CEO-nak), ő vesz részt a tulajdonosi találkozókon és minden más eseményen ő képviseli a franchise-t, míg Dan Snyder a stadion projektre és hasonló dolgokra fókuszál. A liga nem hívja eltiltásnak, sőt máshol arról számolnak be, hogy önkéntes lépésről van szó, de valójában ez egy eltiltásnak felel meg (Roger Goodell jóváhagyásáig nem folyhat bele a napi ügyekbe), hiszen mostantól Tanya Snyder irányítja a csapatot – persze hogy ennek mennyi jelentősége van, az jó kérdés, tekintve hogy házaspárról van szó.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!