Connect with us

Hír

A Ravens beállította a Vince Lombardi vezette Packers tét nélküli győzelmek rekordját

A Baltimore Ravens az éjszaka folyamán 20-3-ra megverte a Carolina Pantherst az előszezon második fordulójában, ezzel pedig 19 mérkőzésesre nyújtotta a győzelmi szériáját a preseasonben – utoljára 2015-ben kaptak ki. Egészen hihetetlen teljesítmény egymás után 19 tét nélküli meccset megnyerni az NFL-ben, utoljára és eddig egyedülálló módon erre 1959 és 1962 között volt csak példa, amikor a Vince Lombardi irányította Packers nem tudott kikapni ilyen találkozókon.

“Lesznek, akik azt mondják, hogy ez semmit sem jelent. Lesznek olyanok is, akik felkapják a fejüket, hogy ez már valami. Én úgy hiszem, hogy az életben mindennek van értelme. Minden egyes játékos, aki részese volt ennek az évek során, most büszke lehet, hiszen erre csak egyetlen egy csapat volt képes korábban, a Vince Lombardi vezette Green Bay Packers. Szerintem ez figyelemreméltó”

– mondta John Harbaugh a meccs után az ESPN-nek.

Ha valaki nagyon akarná, akkor persze meg lehetne ezt a rekordot dönteni, csak fenn kell hagyni a kezdőket a pályán a meccs végéig és akkor szinte garantált lenne a folyamatos győzelem. Az előszezon azonban nem erről szól, a Ravens is rengeteg cserével és harmadik csapatos játékossal állt fel mindig is, épp ezért hihetetlen ez a győzelmi széria.

Persze olyan szempontból semmit sem jelent, hogy jósolni lehessen belőle, mire lehet képes az alapszakaszban a Ravens, de ettől még különleges ez a sorozat. Jövő hét szombaton a Washington elleni győzelemmel pedig egyedüli rekorderek lehetnek Harbaugh-ék.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2021-08-22 08:22

Ez leginkább arról árulkodik, hogy részint jó a csapat kiválasztási rendszere, jó döntéseket hoznak a második-harmadik vonalbeli játékosok kapcsán és főleg jól edzik őket. Mármint az előszezonban. Hogy utána miért nem ennyire sikeresek, azt is jó lenne elemezni, mert Harbaugh 2015-től hatból mindössze kétszer nyerte meg a csapattal a csoportot és hatból “csak” háromszor jutottak be a rájátszásba, ahol legtöbb, amit elértek a divízió kör volt.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  bjeela
2021-08-22 21:57

Flacconak 15-ben bejött egy komoly sérülés, utána pedig már nem igazán volt motivált és a játéka nem volt összhangban a fizujával, így pedig nem is lehetett csapatot építeni köré. Jacksonnal 30-7 a mérlege, bár a PO-ban azért még igen csak akadozik a gépezet.

Snagal
Snagal
Reply to  bjeela
2021-08-22 09:20

szerintem erre egyszerű a válasz:
a kiválasztási rendszer jó, sok jó játékost választanak, viszont hiányoznak az igazán nagy playmakerek.
Ezért sikerül a cseresorból is ilyen teljesítményt lehozni, de a kezdők sem sokkal jobbak mert a “prémium” minőség azért hiányzik.

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2021-08-22 09:19

Semmi gond. Hamarosan az eredményekben is ki fog jönni az, hogy Harbaugh jobb, mint Tomlin.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2021-08-22 10:41

Minimális az eltérés köztük az alapszakasz tekintetében( .650 Tomlin .620 Harbaugh), a PO-ban pedig Harbaugh jobb( .579 vs .500). Viszont Tomlin sosem volt negatív a csapatával, Harbaugh viszont egyszer igen. Tomlin(eggyel több szezonnal) hétszer volt első a csoportban a bandájával, Harbaugh viszont csak négyszer a karrierjük alatt. Tomlin kétszer volt SB döntőben, Harbaugh egyszer. És mindketten kilencszer vitték a csapatukat a PO-ba.

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2021-08-23 08:21

1 Ha két edző közt minimális a különbség úgy, hogy az egyiknek Flacco a QB je a másiknak Roethlisberger akkor az a különbség már nem is minimális.
2 Tomlin csúcsai 10 éve voltak. Azóta lejt az út. A 2017es szezon a 3 B vel és a tavalyi fluke a kivétel. Már a 2020as évek vannak. Most meg kell újulni. Harbough meg a jelek szerint up to date.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2021-08-23 09:07

1, Flacco Harbaugh választása volt és be is jött neki egy ideig. Az első öt évben a legrosszabb szint a PO-ban a divízió kör volt, de volt két konferencia döntő és egy gyűrű. És még 2014-ben is jó volt Flacco a PO-ban. Aztán jött három pocsék év. Csak csendben mondanám, hogy Flacco rétingje jobb a PO-ban, mint BigBen-é. Ettől még igaz, hogy átlagban Flacco fasorba nincs BigBen-hez képest.
2, “Azóta lejt az út” Tomlinnak. Akkor nézzük az elmúlt öt évet:
csoportban megszerzett hely 2016-2020 és PO:
Vasas: 1, 1, 2, 2, 1 PO: konf döntő, DIV, WC
Hollók: 2, 2, 1, 1, 2 PO: WC, DIV, DIV
A szurkolók 90%-a seggét verdesné a flaszterhoz ilyen lejtmenetért.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x