Connect with us

Hír

Deshaun Watsonnak a saját érdekében játékra kellene jelentkeznie

Keddig van idejük a csapatoknak lecsökkenteni a roster méretét 53 főre, vagyis eddig van ideje a Houston Texansnak döntenie Deshaun Watsonról. Illetve eddig van lehetősége Watsonnak arra, hogy kihozza a legtöbbet a helyzetből.

Kezdjük a Texansszal. A csapat négy opció közül választhat:

  • Hagy mindent úgy, ahogy eddig – magyarán Watson ott lesz az 53 fős rosteren, csak épp nem lesz aktív, mert épp durcizik. A Texanstól természetesen bármi kitelik, de erre azért kevés az esély: Watson idén 10,54 millió dollárt keresne, illetve jóvá írtak neki 5,4 millió dollárnyi aláírási bónuszt. Közel 16 millió dollárt valószínűleg nem fog a csapat benyelni úgy, hogy az irányító nem csinál semmit.
  • IR-re teszi az irányítót valamilyen mondvacsinált okból. Ez annyiban tér el az előbbi opciótól, hogy így legalább Watson helyére lehet egy olyan játékost hozni a keretbe, aki hajlandó is játszani. Pénzügyileg ez is öngól, de meg lehet próbálni mondjuk NFI listára tenni, mondván: nem focizás közben sérült meg. Ilyenkor nem kell kifizetni a játékost, de erre Watson nyilván azzal fog reagálni, hogy ő nem is sérült, és mivel tényleg nem, így ez nem igazán kivitelezhető.
  • Elcseréli az irányítót. Ez lenne a legegyszerűbb lépés, de Watson szexuális zaklatásos jogi ügyei miatt kizárt, ha bárki komolyabb drafttőkét adna érte.
  • Jogi lépésekkel megpróbálja kényszeríteni a játékra. Ez tűnik a valószínűnek. Mivel Watson nem hajlandó játszani, ez az alapszakaszban már holdoutnak számít. Ilyenkor az irányító már büntethető, ráadásul a meccspénzét is bukja a büntetés mellett. Emellett a csapat még az aláírási bónuszt is visszaperelheti tőle, azt ugyanis nem holdoutért kapta.

Watson lehetőségei ilyen téren eléggé korlátozottak, viszont érdekes módon ő akkor járna a legjobban, ha önként játékra jelentkezne. Így nem kapna büntetést, megtarthatná a pénzét, és jó eséllyel nem kellene pályára lépnie! Az NFL  ugyanis nagyon fél a médiabalhétól, és jó eséllyel nem engedné, hogy egy olyan játékos lépjen pályára, akit ép 20+ nő perel szexuális zaklatás miatt. Watson tehát a folyamatban lévő jogi ügye miatt szinte garantáltan commissioner’s exempt listre kerülne, ami azt jelenti, hogy fizetett előzetesben lenne – tehát nem játszat, nem számít bele az 53 fős keretbe, viszont megkapja a pénzét (sőt, egy eltiltás sem lenne rossz neki, mert akkor legalább jövőre már nem kellene emiatt aggódnia).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!