Connect with us

Összefoglaló

Nyertesek, vesztesek – Előszezon, 3. forduló, 1. rész

Négy mérkőzéssel indult az előszezon harmadik fordulója. Nézzük, kik lettek a játéknap legnagyobb nyertesei és vesztesei.

Philadelphia Eagles @ New York Jets 31-31

A bibliai özönvíz után elkezdődött mérkőzésen nagyrészt csere támadósorok csere védelmek ellen léptek pályára. Pár skill játékoson és a Jets támadófalában szereplő Becton – Fant – Moses trión kívül lasszóval kellett vadászni az ismertebb neveket.

Nyertes: Vendég oldalon Joe Flaccót kell megemlíteni, aki 155.3-as irányító mutatót hozott 2 TD és 0 eladott labda mellett (bár egy fumble-t vétett, de azt a csapattársai szedték össze). Nagy segítségére voltak azonban a futók, a 188 yardjának több mint felét running backek kapták el, akik közül kiemelhető Boston Scott és az újonc Kenneth Gainwell is.

Gainwellről tudtuk a draft process alatt is, hogy remek kezei vannak, és most Flacco ki is használta. Ráadásul futásoknál is a legjobb átlaggal dolgozott, és a kis termetét kihasználva a boxon belül is sokszor talált réseket. A védelemből kevesebb kiemelhető név van, de az elmúlt öt évben már 10-szer csapatot váltó T.Y. McGill lehet, hogy felkeltette a vezetőség figyelmét 2 sackjével.

A hazaiak a meccs nagy részében a földön próbáltak előre haladni azok után, hogy Zach Wilson mellett a cseréje, Mike White is pihent. Sok carryt kapott ezáltal Ty Johnson és Josh Adams is. Mindkét futó jól játszott, és megmutatták, megérdemelnék a roster spotot. Az elkapók közül a meccs jelenetét is szolgáltató Kenny Yeboah-t kell kiemelni, aki az utolsó másodperces 55 yardos elkapott Hail Maryvel tette örökké emlékezetessé az estéjét (végül 100 yardig jutott a meccsen négy elkapásból). James Morgan és Josh Johnson különcsatáját a No3 QB posztért (amennyiben lesz ilyen) a meccs alapján nehéz eldönteni, mindkettőnek voltak szép passzai: Morgan pontatlanabb volt, de bevállalósabb, míg Johnson keveset hibázott, de inkább a biztosakat választotta.

Vesztesek: Az első körös J. J. Arcega-Whiteside-on kívül (akinek remek estéje volt, a TD-jénél két védő is sikertelenül próbálta szerelni) a többi Philly elkapó. Volt csúnya dropja Greg Wardnak teljesen üresen állva és Travis Fulgham is vétett egy fumble-t az end zoneban, amiből végül touchback lett.

A hazaiaknál a fal szélén játszottak a kezdő tackle-ök, de belül egyedül Dan Feeney kapott lehetőséget, vélhetően mert van mit bizonyítania. Ezúttal sem volt igazán jó napja, így bár a roster helye megvan, vélhetően nem fog tudni beleszólni a kezdő posztokért tartott harcba. Rajta kívül az utolsó két percen belül labdát vesztő Daniel Brown TE nem lehet túl boldog, hiszen a fumble-ja után az Eagles vissza is vitte a labdát TD-re.

(alatriste)

Indinapolis Colts @ Detroit Lions 27-17

Nyertes: A Lions szinte a teljes kezdőjét pihentette, de még a cserék közül is sokan csak az oldalvonal mellől nézték a mérkőzést. Nehéz így nyertest találni, ugyanis Tim Boyle hiába irányított elég jól (7/9, 53 yard, 1 TD), volt egy fumble-je, ráadásul még meg is sérült, így szinte biztosan David Blough lesz Goff cseréje. Ezzel együtt utóbbi sem lehet elégedett, ugyanis borzalmasan játszott, és nehéz elképzelni, hogy ne lenne nála jobb csereirányító a piacon. Így jobb híján Quintez Cephust emeljük ki, aki szerzett egy TD-t, elég jól mozgott, és még az sem elképzelhetetlen, hogy közelebb lesz a WR2 szerepkörhöz, mint a WR3-hoz.

A Coltsnál sem hemzsegtek a kezdők, de itt már több jó teljesítmény is akadt. A legboldogabbak a drukkerek természetesen az idei első körös pass rusher Kwity Paye-jel lehetnek, aki dominálta a Lions csere tackle-sorát és egy strip sackje is volt. Mellette a futó Deon Jacksonnak volt kiemelkedően jó napja: több szép futása is volt, közte egy 42 yardos TD, illetve egy TD-elkapás is összejött neki. Hogy ez mire lesz elég a Colts igen mély futóposztján, azt nehéz megmondani, de az biztos, hogy lesz iránta érdeklődő akkor is, ha nem éli túl a végső keretszűkítést. Illetve említsük meg Jacob Easont, akinek az ölébe hullott a backup QB poszt.

Vesztesek: A Coltsnál egyértelműen az irányító Sam Ehlinger, aki Russell Wilsonra itta magát, viszont összeszedett egy térdsérülést. Jó esélye volt a csereposzt megszerzésére, ehhez képest alighanem ki kell hagynia az idei szezont a hatodik körös újoncnak. A Lionsnél a futó Craig Reynolds két paradés meccs után nem kapott nagy szerepet, ráadásul a lehetőségeivel sem tudott élni, de ennél is aggasztóbb, hogy a kezdőnek számító Breshad Perriman a három elkapható labdájából kettőt is elejtett, cserébe viszont még üresre sem tudja játszani magát. A Lionsnél nem igazán van olyan, hogy elkapósor, de ő még így is lefelé lóg ki belőle.

(Renningan)

Minnesota Vikings @ Kansas City Chiefs

Nyertes: Mahomes pár handoffal kezdte a mérkőzést, majd hogy bebizonyítsa, nem csak beöltözött valaki a mezébe, egy gyönyörű sidearm passzt osztott ki Kelcenek. A drive végén pedig jött a signature move: mély passz Hillnek, Chiefs TD. A nagyrészt kezdő offense a 2. támadásra is a pályán maradt, és ezzel Mahomes mérlege 2 drive 2 passzolt TD lett, nagyon könnyen tudott haladni a hazai támadósor.

Chiefs secondary. Ugyanis bár végeredményben szoros meccs lett, a félidőben – ameddig nagyobb arányban tartalmazott kezdőket is a hazaiak védelme – 21-3-ra vezetett a Kansas. Igaz, csak félig voltak kezdők a Vikingsban és a legnagyobb sztárok pihentek, de Kirk Cousins is játszott például 2 drive-ot is, így van ok az optimizmusra. A vendégeknél az offseason első TD-jét szerző A.J. Rose-t lehet kiemelni, aki úgy beindult, hogy rögtön 2 TD-t is futott a meccsen. Illetve Everson Griffen is nagyon erősen tért vissza: a veterán pass rusher egy tackle-lel, egy negatív yardos szereléssel, továbbá egy-egy sackel és QB hittel zárta a meccset.

Rookie watch: Mivel mindkét oldalon újonc irányítók játszottak a kezdők után, szót kell ejteni Shane Buecheleről is, a Chiefs draftolatlan újonc QB-járól az SMU-ról. Buechele 231 yardot és 2 TD-t jegyzett, remekül mozgatta a Chiefs 2-3. sorát. Igaz két ízben labdát is vesztett egy picksix és egy elrontott option passz utáni fumble révén.

Kis csalódás: Bár a yardokat szállította a második félidőben, Kellen Mond pontszerzés nélkül maradt, miközben 2 fumble-t vétett (egyet vesztett el belőle a csapat) és dobott egy picket is. Összességében nem csak szidni lehet, hiszen majd 70 százalékkal passzolt és közel 200 yardot ért el, újonchibák pedig mindig vannak, de az elég nagy baj, hogy nem volt drasztikus különbség az ő és az UDFA Buechele játékában.

Persze még csak előszezon, de Klint Kubiak eddigi munkája nem kezdett el kivirágozni. Három meccs első félideje alatt 4 FG-t ért el az offense touchdown nélkül. Bár a kezdő támadófal sem állt össze és a legnagyobb sztárok is pihentek, ennél talán többet lehetett remélni.

(alatriste)

Pittsburgh Steelers @ Carolina Panthers 9-34

Nyertes: A Steelers szinte az összes kezdőjét pihentette, így a Lionshöz hasonlóan nagyon nehéz győztesekről beszélni. Talán a pass rusher Jamir Jonest lehetne kiemelni, akinek volt egy sackje és egy negatív yardos szerelése, illetve a speciális egységben is jól mozgott.

A Panthersnél nem is kérdés, hogy Sam Darnold a meccs embere. Az irányító kiválóan játszott, 162 yardot és két TD-t passzolt, jól mozgott a zsebben, jó volt a kémia az elkapókkal, szemmel láthatóan élvezte a játékot. Persze tegyük hozzá, hogy DJ Moore, Terrance Marshall és Robby Anderson is játszott, míg a túloldalon csak a cserék, így pedig egy fokkal azért egyszerűbb volt dominálni, de kezdésnek már ez sem rossz.

Vesztesek: A Steelersnék konkrétan mindenkit fel lehetne sorolni, aki nem Jamir Jones. Különösen Dwayne Haskins lehet szomorú, aki elszórakozta az utolsó esélyét arra, hogy egyáltalán komolyan vegyék második számú irányítóként. Öt punttal véget érő drive-val és egy INT-vel kezdett, és bár dobott egy TD-t, azt is a mérkőzés legvégén, 3-34-es hátrányban. Harmadiknak maradhat Dobbs helyére, de szinte kizárt, hogy bárki is komolyan gondolja csereként.

A Panthersnél a támadófal nagyon gyenge volt, ráadásul kisebb meglepetésre pont az elit fizetést kapó Taylor Moton szenvedett, de a center Matt Paradis sem lehet büszke magára. Ha ez így fog működni az alapszakaszban is, akkor Darnold vissza fogja sírni a New York-i támadófalát.

(Renningan)

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2021-08-29 09:15

Flacco zseniális volt és Mahomes sem volt utolsó, ja, meg Josh Allen is odaverte magát rendesen, de a hét zsenije akkor is Huntley a Ravensből. 4 passzolt, egy futott TD, 0.727-es passzpontosság, 285 yard… Eszméletlen jó volt a srác. Úgy mozgott a zsebben és pörgött ki onnan, ha gáz volt, mintha előre tudta volna, mi történik és mit kell csinálnia. Lamar szarban lesz, ha lesérül pár hétre…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x