Connect with us

Összefoglaló

Nyertesek, vesztesek – Előszezon, 3. forduló, 3. rész

Véget ért az előszezon, a csapatok pedig most nekiállnak a keretszűkítéseknek. Előtte viszont nézzük meg, kik teljesítettek jól és kevésbé jól a preseason utolsó játéknapján. 

Jacksonville Jaguars @ Dallas Cowboys 34-14

Nyertesek: Az 1/1-es Trevor Lawrence végre úgy játszott, ahogy elvárjuk tőle. Szinte hibátlan volt, 12 passzából 11 sikeres lett, 139 yardot dobált és háromból két TD drive-ot vezetett, mindkettőnél ő osztotta ki a hatpontost. Szuperül dobált a korábbi Clemson QB, több középtávoli és mély labdát is eleresztett, végig tűpontos volt – ebből a srácból bizony jó NFL-irányító lesz. És igen, a Cowboys cserevédői voltak a pályán, de a Jaguarsnál sem játszott majdhogynem a teljes kezdő fal és elkapószemélyzet. A jacksonville-iektől még az elkapó Laviska Shenaultot lehet kiemelni, akinek láthatóan jó az összhangja Lawrence-szel, TD-t is kapott el és azt is megmutatta, hogy nyílt terepen is nagyon veszélyes.

A Cowboysnál a hatodik körös safety Israel Mukuamut lehet kiemelni, akinek volt interceptionje, leütött labdája és még egy QB hitje is. Sokféleképpen próbálta használni őt a csapat, és jól ment neki összességében a játék, így biztosan megkaparintja majd az egyik helyet a rosteren.

Vesztesek: Cooper Rush úgy érkezett meg a meccsre, hogy ő a favorit a QB2 posztra Dallasban, így kezdőként is lépett pályára. Egyáltalán nem sikerült bebiztosítania a helyét (4/8, 16 yard), sőt, könnyen lehet hogy elvesztette azt Garrett Gilberttel szemben (akit hozhatnék nyertesnek). Persze utóbbinak könnyebb dolga is volt, hiszen a cserék ellen játszott, míg Rush esetében a Jaguars kezdő védelmének nagy része volt az ellenfél.

A Dallas újonc cornerbackjei is felkerülnek vesztesek közé, hiszen a második körös Kelvin Joseph gyengén kezdett és meg is sérült, a harmadik körös Nahshon Wright pedig többször is megégett, például egy TD-vel meg egy 45 yardos passzal. Mindketten küzdhettek a kezdőért, de nem sikerült megmutatniuk, hogy ezt megérdemlik. A Cowboys 0-4-gyel zárta egyébként az előszezont.

(katonadani)

Las Vegas Raiders @ San Francisco 49ers 10-34

Nyertesek: Vúúhúúúú, bemutatkozott a 2021-es 49ers offense! A San Franciscó-iak felküldték a kezdő támadósort a pályára Jimmy Garoppolóval, majd jött a csavar és Kyle Shanahan kicsapta az asztalra a Lance-csomagot, ugyanis az 1/3-as újonc is beállt pár játék erejére a drive közepén. Az irányítók tehát váltogatták egymást támadósorozat közben, amilyen taktikára időtlen idők óta nem volt példa, szóval nagyon izgalmas volt ezt nézni. És működött is a dolog, Garoppolo jól dobált, Lance pedig már csak a jelenlétével is extra lyukakat nyitott a védelemben, pedig szinte sosem tartotta meg a labdát az opciós játékoknál. Hívhatjuk tehát nyertesnek a 49ers offense-t, de igazából a futballszerető embereket összességében is, ugyanis ez nagyon izgalmasnak ígérkezik.

 

A 9ers egyébként 242 yardot és 4 TD-t futott a meccsen, ami elég durva. Úgy tűnik, hogy Raheem Mostert lesz az első számú futó és kilátásban sincs, hogy kiszorítsák onnan, ő is nagyon jól teljesített.

A Raidersnél két fiatal cornerback, a tavalyi első körös Damon Arnette és a tavalyi negyedik körös Amik Robertson is jól játszott, ami fontos is volt számukra. Utóbbinak volt fontosabb, és utóbbi is volt jobb egyébként, úgy tűnik a szélen jobban megy neki a játék, mint a slotban, ahol az utóbbi hetekben kikapott Nate Hobbstól. A kezdőkről mindketten lemaradtak, de ha nem is kifejezetten minőségi, legalább mély a Raiders CB-sora. A veterán Gerald McCoyt megemlíthetjük még, pusztító volt a védőfal közepén több játéknál is. Úgy tűnik maradt még a tankjában.

Vesztesek: A fentiek fényében nagyon nem irigyeljük azokat a védőkoordinátorokat, akiknek a 49ers ellen kell idén felkészülniük. Rémálom lesz.

John Brown is a vesztesek közé kerül, ugyanis a Raiders 30 játékost el sem utaztatott a meccsre, Jon Gruden az egész kezdő támadósort pihentette a teljes előszezonban – egy kivételével az összes snapen Nathan Peterman volt az irányító –, Brown azonban pályán volt a 49ers ellen, és állítólag olyan gyengén teljesít, hogy ha nem lenne pénzügyileg hülyeség a kivágása, akkor a roster helyért küzdene.

(katonadani)

Miami Dolphins @ Cincinnati Bengals 29-26

Tua vs. Burrow, az egyik legizgalmasabb fiatal irányító párharc, amire minden szurkoló kíváncsi – lenne. Tagovailoa viszont be sem öltözött a meccsre, Burrow pedig mindössze egy drive-ot kapott, amin egy 3&outig futotta az offense-nek. Kombinálva 0 sikeres passzt és yardot láthattunk a fiatal irányítótehetségektől.

Vesztes: Na nem csak az ő hibájuk, hogy egy átadás sem sikerült. A Burrow vezette offense két futás mellett egy passzal próbálkozott, mielőtt leparancsolták volna őket a pályáról. Azt az egy labdát pedig Ja’Marr Chase irányába dobta Joe. Az egykori LSU csapattársa azonban ismét érthetetlen módon nem tudta elkapni az egészen egyszerű screen passzt. Ezzel az újonc Chase 5 targettel, egy elkapással és 4 droppal zárta az előszezont. Ennél csak jobb lehet… Vagy minden idők egyik legnagyobb WR bustja lesz a hihetetlenül tehetséges Chase-ből? Reméljük tényleg csak a hosszú kihagyás…

Nyertes: Nem lehet nem dícsérni Reid Sinnett másodéves UDFA irányítót. A Dolphins ugyanis nemcsak a kezdő Tagovailoát, hanem a csere Jacoby Brissettet is egész meccsen pihentette, így 4 negyeden át Sinnett irányította a Miami offense-t. Közel 350 yardot passzolt, kiosztott 2 TD-t és az egy interceptionje is egy felpattanó labda után született. Több alkalommal is jól érezte a nyomást, el tudott mozogni az érkező védők elől. A meccs jelenete is az ő nevéhez fűződött, 4&15-re dobott egy meccsnyerő Hail Mary-t. Nyújtott olyan meggyőző produkciót, hogy vélhetően PS-be vissza fogja igazolni a csapat. Mellette Gerrid Doaks játékával lehettek elégedettek, aki úgy tűnik megnyerte magának a 4. számú RB posztot a csapaton belül.

Nyertes: Joseph Ossai egész szezonra való kidőlésével nagyon elvékonyodott a Cincinnati pass rusher egysége. Ezért is volt üdítő látni Darius Hodge és Khalid Kareem játékát. Mindkét fiatal jegyzett több irányító siettetést is és 1-1 sacket is. Chris Evans a csapat új kedvence. A 6. körös running back a slotból indulva kapott el egy gyönyörű 30 yardos TD-t és a földön sem volt elveszett a játéka sem a korábbi meccseken, sem most. Mixon helye beton biztos a csapatban, de mögötte pár jó hét után nem lenne meglepő, ha felkapaszkodna Evans és egy elkapni is képes backup futója lenne a Bengalsnak. Meg kell még említeni a játékosbörze egyetlen draftolt kickerét, Evan McPherson-t, aki egy 57 yardos field goalt rúgott a póznák közé. Ezzel Evan előszezon mérlege 5/5 és már a második 50+-os kísérlete volt sikeres. Minden bizonnyal megnyerte a camp csatát Seiberttel szemben.

Vesztes: Úgy tűnik, hogy a kezdő offensive line-ba nem feltétlenül játszotta még be magát sem D’Ante Smith, sem Jackson Carman. Legalábbis erről árulkodik, hogy a két újonc még a 3. vonalas sorral is pályán volt és próbálták őket minél több tapasztalattal felruházni.

(alatriste)

New England Patriots @ New York Giants 22-20

Nyertesek: A Gaintsnél támadóoldalon leginkább Sterling Shepardöt lehet kiemelni, aki 5 elkapásból 42 yardot szerzett és kifejezetten jól mozgott. Daniel Jones is ide kerülhetett volna összességében jó játékával és ezzel a szépséges passzal, ha nem dob egy csúnya interceptiont. A védőknél Dexter Lawrence pusztított, egy sack, egy QB hit, négy szerelés (egy negatív yardos) egy félidő alatt. Blake Martinez pedig elképesztő interceptiont szerzett, ahol már az lenyűgöző, hogy linebackerként ilyen messzire hátra tudott menni coverage-ben és tartotta az elkapóval a lépést.

A Patriotsnál Josh Uche tarthatatlan volt, egyből szerzett egy sacket (videó alább) és még vagy három nyomást, úgyhogy indulhat a breakout év. D’Angelo Ross kezdett slot cornerként Jonathan Jones sérülése miatt, majd később safetyt is játszott és interceptiont is szerzett, úgyhogy könnyen lehet, hogy beverekedte magát a keretbe. A támadóknál JJ Taylor mutatott nagyon jól, 89 scrimmage yardot szerzett és egy blokkjával földre vitte Leonard Williamst is, de egyébként az újonc Rhamondre Stevenson is nagyot ment. Devin Asiasi is jól mozgott, több elkapást (4) és yardot (64) szállított, mint egész újonc évében.

Vesztesek: Hú, ez a Giants támadófal nagyon nem néz ki jól. A tavalyi 1/4-es Andrew Thomas kifejezetten gyenge volt, több Pats pass rusher is csúnyán megverte, nem hivatalosan 1,5 sacket és két nyomást engedett, plusz volt egy holding büntetése egy félidő alatt. A túloldalon Matt Peart nem kezdett, a helyén Nate Solder volt, ami szintén nem jelent sok jót a két hét múlva rendezendő Broncos elleni meccs előtt (meg az egész szezonra vonatkozólag, és a jövőjével kapcsolatban sem). És nem csak a tackle-ökkel van probléma, a fal belseje is elég problémás. Darius Slaytont említhetjük még, akinek volt egy csúnya dropja, egy holding büntetése és meg is sérült. Mellette Evan Engram is megsérült.

Mac Jonesszal akartam kezdeni a Patriotsnál, de nem azért, mert rosszul játszott volna, hanem mert az előszezonbeli jó teljesítménye ellenére is nagyon úgy tűnik, hogy nem sikerült kiszorítania Cam Newtont, aki megint alig volt a pályán. Csak két drive-ot kapott, Jones pedig elég sokat játszott a cserékkel, ez pedig azt jelzi, hogy a veteráné lesz a kezdő annak ellenére, hogy Jones nem volt rosszabb nála összességében. Most nem volt kifejezetten jó meccse az újoncnak, négy sackbe is belefutott, mert hosszan tartotta a labdát, de azért így is jól osztogatott.

Hogy ne csak az irányítóval foglalkozzunk, a fent említett Ross-kezdés rossz hír Joejuan Williamsnek, aki Wade megszerzését is számolva akár a kivágás sorsára is juthat. Furcsa volt az is, hogy Chase Winovich még pályán volt a negyedik negyedben. Gunner Olszewski sem fogott ki jó napot, volt egy dropja és vélhetően egy rosszul megfutott útvonal miatt rajta az ő lelkén szárad egy sack is, ráadásul még csak puntvisszahordásoknál sem használták. Veszélyben a helye a rosteren?

(katonadani)

Cleveland Browns @ Atlanta Falcons 19-10

Nyertesek: Már az előző meccsen is velük kellett volna kezdeni, mert egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy mennyire jó a Browns támadófala. És itt most nem csak a Jedrick Wills, Joel Bitonio, Nick Harris, Wyatt Teller, Jack Conklin kezdőötösről beszélünk, de az elsőszámú cserék is kimagaslóan teljesítenek. Amíg konkrétan a kezdő sor volt fenn, addig egyetlen nyomást sem engedtek, de a kiegészítő emberek is összesen hármat a mérkőzés folyamán.

Ezt azonban még megfejelik azzal, hogy futásblokkolásban is szenzációsak. Nem véletlen, hogy most is meg kell említenünk D’Ernest Johnsont, aki bár ezúttal kevesebb lehetőségből, de hasonlóan sokat hozott ki, mint legutóbb, illetve a negyedik-ötödik számú futó, John Kelly is biztatóan nézett ki. És akkor még egy szót sem szóltam az idei hátsókörös újoncról, Demetric Feltonról, aki nem csak futóként, de punt- és kick returnerként is remekelt.

Kis túlzással a passzjáték amolyan kiegészítő szerepet kap a csodás futójáték mellé. Persze soha ne legyen rosszabb kiegészítője az embernek, mint a Browns passzjáték, ahol Baker Mayfield kapott pár drive-ot és érezhetően a tavaly év végi formájában van. A kiosztott touchdown átadása parádés volt.

A védőoldal kevésbé volt formás a Browns részéről, leginkább Malik McDowellt lehet csak dicsérni, aki kis híján több nyomást gyakorolt, mint a csapat többi tagja és futás ellen is használható volt.

Falcons részről igazán érdekesen alakulhat a ma este, mert a pár napja igazolt Josh Rosen szépen mutatkozott be új csapatában, ha nem lett volna vándormadár az elmúlt években, akkor még azt is hihetnénk, hogy van fantázia a játékában. Balszerencséje, hogy a jelenlegi backup QB, az újonc Feleipe Franks sem játszott rosszul, mindössze három rossz átadása volt, amiből kettő is inkább csúnya drop volt az elkapók részéről. Kyle Pitts pedig végre bemutatkozott és egy snap alatt megmutatta, hogy miért is beszéltünk szuperlatívuszokban róla.

Több probléma volt itt is a védőoldalon, de nem Mykal Walkerrel, aki ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Fiatal játékoshoz képest nagyon éretten játszik coverage-ben, de több fontos futásmegállítása is volt és két labdát le is ütött.

Vesztesek: Browns oldalán már kiemeltem, hogy a védők nem voltak igazán jók, különösen igaz ez a secondaryre, ahol senki nem tudott igazán nagy játékot csinálni. A.J. Green összeszedett ugyan több mint 10 szerelést, de ez egyértelműen azért volt, mert nyomozta az elkapóit és főleg azután volt meg a tackle, hogy az elkapás is célba ért. Az újonc Greg Newsome sem tudta megszilárdítani a helyét, sokszor maradt le az elkapójáról. Előbbi helye így a rosteren is kérdéses, utóbbi pedig a kezdőért folytatott csatában maradhat alul.

Falcons oldalról sajnálatos módon több újoncot is lehet hozni, a támadófalból Jalen Mayfield nem állt a helyzet magaslatán. Összesen három nyomást is szereztek róla és amitől félni lehetett, hogy nagyon inkonzisztens a játéka, fejben nem mindig van ott, az beigazolódik az eddigi tapasztalatok alapján. Hogy ne csak őt emeljük ki, elég csúfos napja volt Kion Smith-nek, aki még Mayfileden is túltett, már ami az engedett nyomásokat illeti. Egyedül majd’ kétszer annyit engedett, mint a többiek összesen.

Szintén nem volt jó napja Richie Grantnek, aki sok snapet játszott, de minden felé szálló labdát elkaptak mellette és volt két csúnya missed tackle-je is.

(Leonidasz007)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!