Connect with us

Hír

Az oltatlan szabadügynökökre nincs kereslet

Cam Newtont 10 napja vágta ki a Patriots és azóta senki nem érdeklődött az irányító iránt. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy nincs beoltva, de a PFT információ szerint nem ő az egyetlen, aki emiatt hátrányban van a piacon.

A PFT-nek nyilatkozó egyik játékosügynök szerint ma úgy zajlanak a telefonhívások köztük és a csapatok között, hogy utóbbiak rögtön azzal kezdenek: “Be van oltva a kliensed?”. Ha a kérdésre nem a válasz, akkor a beszélgetés azonnal végét ér, ami azért valamilyen szinten érthető.

Az NFL Covid-szabályai alapján az oltatlan játékosoknak a leigazolások után öt napig karanténba kell vonulniuk, és csak akkor csatlakozhatnak a csapathoz, ha végig negatív teszteket produkáltak. Ez az öt nap rengeteg idő, pláne a szezon közben: egy oltatlan játékos két meccs között nem tud részt venni az edzéseken, a megbeszéléseken, vagyis instant megoldásként nem használható.

Hosszabb távon számolva persze lehetnek rugalmasabbak a csapatok, de nem valószínű, hogy bárki is kockáztatna egy oltatlan játékos által okozott Covid-parát. Aki idén FA-ként lehetőséget szeretne magának, akkor be kell oltatnia magát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!