Connect with us

Going Deep

Junior Seau – A tasmán ördög

Junior Seau egy kis samoai szigetről származik, mégis hatalmasat robbantott az NFL világában. Mindössze egy egyetemi szezon után már vitték is a profik közé, megreformálta a posztját és egészen új utat mutatott a jövő linebackerei számára. Igazi példakép volt sokaknak és 20 lejátszott évéből 12-ben Pro Bowlra nevezték, kilencszer volt All-Pro. A sikeres karriernek ugyanakkor ára volt: eltitkolt agyrázkódásai és súlyos agykárosodása miatt maga vetett véget az életének.

Seau 1969. január 19-én született, ötödik gyermekként a családba. Egy nagyon kicsi lakásban éltek a szüleivel és testvéreivel, Amerikai Szamoán. Ez egy kis sziget, amely az Egyesült Államok alá tartozik, de annak nem része. Öt kis sziget alkotja és azon a részen, ahol Seau és családja élt, mindössze 500 másik ember lakott. Junior 5 éves volt, amikor San Diegóba költöztek, és csak ekkor kezdett el angolul tanulni, egészen addig szamoai volt a nyelve.

A középiskolában igazi sztár volt. Kosárlabdázott, a futócsapat legkiemelkedőbb tagja volt és természetesen a foci is nagyon jól ment neki. Tight endet játszott támadók között, és linebackert a védelemben, vagyis a labda mindkét oldalán megcsillogtathatta tehetségét. Ezt rengetegen észre is vették és Avocado Offensive MVP of the Year elismerésre is jelölték, amikor csapatával bejutottak a San Diego 2A bajnokság rájátszásába. Sok egyetem ajánlott a fiatal tehetségnek ösztöndíjat, végül pedig a University of Southern California mellett döntött.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!