Connect with us

Hír

Az idei lesz Big Ben utolsó szezonja

Ben Roethlisberger tudatta pár hozzá közelálló emberrel a csapaton belül, hogy a szezon végén befejezi a profi futballt, állítja Adam Schefter és sok más forrás. Egész pontosan úgy szólnak a hírek, hogy ez lesz az utolsó szezonja a Steelersben, de ez nyilvánvalóan azt is jelenti, hogy a pályafutását is befejezi. Elnézve a jövőre már 40 éves irányító idei játékát és figyelembe véve a tényt, hogy már évek óta a levegőben lógott a bejelentés, senkit nem érhet különösebb meglepetésként a hír.

Big Ben 2004-ben a Steelers első köröse volt és egész karrierje során a csapatot szolgálta. Már első évében nagyot robbantott, azonnal az év újonc támadójának választották, majd kétszer nyert Super Bowlt a Steelersszel, hatszor lett Pro Bowler, kétszer vezette a ligát passzolt yardokban és máig ő az egyetlen játékos, akinek négy 500+ yardos meccse van és egymás után kétszer is 6+ TD-t passzolt.

Pályája csúcsán elit irányítónak számított, a legmagasabb polcon tartották számon. 2018-ban még 67 százalékos pontossággal 5129 yardot és 34 TD-t passzolt, de 2019-ben már a szezon elején megsérült, azóta pedig csak árnyéka önmagának. Idén mindössze 64,6 százalékos pontossággal passzolt 2522 yardot, 14 TD-t és hat INT-t, miközben 15 extra dobás mellett 20 turnovert érő passza volt.

Ez ugyanakkor nem árnyékolja be a Hall of Famer karrierjét: 403 TD-je a nyolcadik-, míg 62,870 passzolt yardja a hatodik legtöbb valaha, és jó esélye van rá, hogy a szezon végére megelőzze az 1509 yarddal előtte álló Philip Riverst.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!