Connect with us

Minden ami NFL

A Saints kivett egy év szabadságot – a Dennis Allen kinevezés

Sean Payton váratlanul visszavonult a szezon után, így a Saintsnek új főedző után kellett néznie. A csapat végül házon belül talált rá a megfelelő személyre a védőkoordinátor Dennis Allen személyében, aki hagyott mindent úgy, ahogy eddig volt. Az egész olyan, mintha a New Orleans kivett volna egy év szabadságot.

A Saints 2021-es szezonja egy masszív Survivor volt: sorra dőltek ki a Pro Bowler és All-Pro kaliberű játékosok, és ami még inkább nehezítette a helyzetet, Sean Payton főedzőnek esetenként a csere irányító cseréjének a cseréjével kellett kiállnia. Ehhez képest sikerült egy 9-8-as mérleget összehozni és mindössze egy hosszabbításban dobott Matt Stafford INT-n múlt, hogy a 49ers helyett nem a Saints jutott be a rájátszásba.

Ez jól mutatja, hogy mennyire nagyszerű munkát végzett Payton – vesztes csapat edzőjét nem szokás díjazni, de ha megvan a rájátszás ezzel a kerettel és QB-helyzettel, akkor hozzá lehetett volna vágni az év edzője díjat a következő öt évre előremenőleg. A PO viszont nem jött össze és abszolút érthető, hogy egy ilyen káosz idény után a főedző úgy döntött, hogy akkor most ideje visszavonulni (feltehetően az is segítette a döntés meghozását, hogy tökéletesen tisztában volt a Saints irányítóinak kvalitásaival, illetve látta a csapat pénzügyi helyzetét és a potenciális QB-piacot).

A dolog pikantériája ugyanakkor az, hogy Payton retorikája sokkal inkább arra utalt, hogy ez a visszavonulás nem végleges és mondjuk egy évnyi kihagyás után visszatérhet. Ami egyrészt jó a Saintsnek, hisz mégiscsak egy top 5-ös edzőről van szó, másrészt viszont mi lesz akkor a 2022-es szezonnal – valamit csak kellene csinálni idén is.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!