Connect with us

Hír

A Steelers leigazolta Brian Florest

A Dolphinstól idén elküldött Brian Flores jelenleg épp perli a ligát és a csapatok egy részét, de ez nem tántorította el a Steelerst attól, hogy alkalmazza a korábbi főedzőt. Flores senior asszisztensként a védelemmel, illetve a linebacker sorral fog foglalkozni, írja több forrás.

Ha volt csapat, amitől számítani lehetett erre, az a Steelers, hisz a pittsburgh-i franchise korábbi tulajdonosa, Art Rooney találta ki a Rooney szabályt (amelynek célja a kisebbségi edzők esélyegyenlőségének megteremtése). Emellett a csapatot 2007 óta irányító színes bőrű Mike Tomlin nagy tisztelője Floresnak és ő maga is gyakran kikelt már a kisebbségi edzők jogaiért, így adta magát ez a párosítás.

És ha eltekintünk a politikai és marketing részétől a dolognak, akkor is jól járt a Steelers. Flores a liga egyik legjobb védőkoordinátora, a csapat védelmére és linebacker-sorára pedig nagyon ráfér az erősítés. Az persze nyilvánvaló, hogy Flores túlképzett erre a pozícióra.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
DarkAtom100
DarkAtom100
2022-02-20 10:51

Nagyon fasza,de nem kéne inkább qb fronton erősíteni?Vagy az a terv,hogy a D mindenkit 10 pont alatt tart?

Staten Island
Staten Island
2022-02-20 09:50

Ha volt csapat, amitől számítani lehetett erre, az a Steelers, hisz a pittsburgh-i franchise korábbi tulajdonosa, Art Rooney találta ki a Rooney szabályt.

Még egy kis adalék a történethez. Önmagában a Rooney-szabály nem rossz, az NFL jobb vele, mint nélküle, a gond inkább a csapatok hozzáállása a Rooney-szabályhoz. A dolgot remek példával érzékelteti Stephen Holder az Athleticen, aki feleleveníti Mike Tomlin szerződtetésének körülményeit. 2007-ben már érvényben volt a Rooney-szabály, amelynek a Steelers eleget is tett azzal, hogy a megüresedett vezetőedzői pozícióra meghallgatta Ron Riverát és Russ Grimmet, Riverával a kisebbségi kvótát ki is pipálták, tehát papíron rendben voltak. A Steelerst viszont nem az érdekelte, hogy meglegyenek, hanem hogy jó döntést hozzanak, ezért hallgatták meg az akkor lényegében teljesen ismeretlen Tomlint is, akinek egy éves védőkoordinátori tapasztalata volt a Minnesota Vikingsnál.

A Steelerst akkoriban tulajdonló Dan Rooney életrajzi könyvében arról írt, hogy Tomlin valósággal levette őket a lábukról az állásinterjún, ami után kétség sem fért ahhoz, hogy neki ajánljanak szerződést. Tomlin a 2008-as szezon végén Super Bowlt nyert a Steelersszel, a szezon után az év edzőjének is megválasztották, jelenleg pedig ő a második leghosszabb ideje egy csapatnál dolgozó vezetőedző az NFL-ben, aki soha nem végzett csapatával negatív mérleggel. Így utólag nem kérdés, hogy a Steelers a franchise történelmének egyik legjobb döntését hozta, amikor nem egy kötelezően kipipálandó dologként tekintett a Rooney-szabályra, hanem lehetőségként – ez hiányzik a legtöbb NFL-csapatnál.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Staten Island
2022-02-22 20:14

De végülis akkor nem a Rooney szabályhoz való hozzáállással van baj, hanem a csapatvezetési elképzeléssel. :)

bjeela
bjeela
2022-02-20 09:09

Okos döntés. Floresre ráfér egy kis korlátozás/pallérozás, Tomlinra egy kis vagányság, szakmai frissítés. Azt viszont nem gondolnám, hogy Tomlin utódlása lenne a cél. Ahhoz Tomlin túl jó. Viszont abban egyezünk, hogy felettébb gyors előmenetelt fogunk tapasztalni Flores Vasasos karrierjében.

d zoli
d zoli
2022-02-20 08:01

Picit reméltem, hogy Tomlin helyére. De aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen nem szurkolók a Steelersnek.

Everlast77
Everlast77
2022-02-20 06:29

Steelers/Tomlin +10

JackEasterby
JackEasterby
2022-02-22 19:53

A Steelers jobb, ha óvatosabb, mert ha velük is összeveszik Flores őket is beperelheti, hogy képzettségéhez képest megalázó pozícióba vették fel. :)

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x