Connect with us

Hír

Most vagy soha: módosulhat a hosszabbítás-szabály

A Colts kezdeményezi a hosszabbítás-szabály megváltoztatását, írja az NFL Media. A módosítás azt a célt szolgálná, hogy az alapszakasz- és rájátszásmeccsek hosszabbításában mindkét csapat birtokolhassa a labdát (hogy pontosan milyen koncepció mentén, az egyelőre nem egyértelmű).

A hosszabbítás szabályának kérdésköre a Chiefs-Bills PO-mérkőzés után lett ismét központi téma. A szezon talán legjobb meccsén úgy esett ki a remekül játszó Josh Allen irányította Buffalo, hogy a hosszabbítás előtti pénzfeldobást a Chiefs nyerte meg és azonnal TD-t szerzett, így Allen még csak pályára sem lépett. Sokak szerint igazságtalan, hogy a pénzfeldobás döntsön (pláne, hogy a rájátszásban 90,9 százalékban győz a pénzfeldobást megnyerő csapat) és azt szeretnék, ha mindkét csapatnak lenne lehetősége birtokolni a labdát.

A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint az először támadó csapatnak lehetősége van eldönteni a találkozót egy TD-vel. A másik csapat csak akkor támadhat vissza, ha az első legfeljebb mezőnygólt szerez. Ez még mindig jobb, mint a korábban alkalmazott hirtelen halál, amikor az első pontszerzés (tehát egy mezőnygól is) eldöntötte a meccset, de még mindig nem az igazi.

A fentiek ellenére ligaszinten annyira nem népszerű a szabálymódosítás ötlete és a csapatokhoz közeli források szerint nagyon necces, hogy meglegyen a szükséges 24 darab jóváhagyó tulajdonosi szavazat a március végi tulajdonosi gyűlésen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!