Connect with us

Szabadügynök

A piac első napjának legnagyobb nyertesei és vesztesei

Ugyan a szabadügynökpiac hivatalosan nem nyitott még ki, az úgynevezett tampering, azaz tárgyalási időszak megkezdődött magyar idő szerint hétfőn délután 5 órakor. Ez pedig azt jelenti, hogy sok üzlet megkötetett az utóbbi fél napban, még ha hivatalosan nem is lehet bejelenteni őket szerda este 21 óráig. Így pedig máris vannak nyertesek és vesztesek, amiket össze is szedtünk gyorsan. 

Természetesen még lehet javítani vagy rontani a következő napokban, a mostani összeállítás szigorúan a piac első napjára vonatkozik.

Nyertesek

Los Angeles Chargers

A piac első napjának a legnagyobb (és úgy istenigazából az egyetlen igazi) nyertes csapata a Chargers. A franchise elsődleges feladata az volt a holtszezonra, hogy a védelmet megerősítse, kezdve a futás elleni védekezéssel, de kellett egy minőségi corner is. Na hát érkezett Khalil Mack még a piac előtt, akivel a pass rush és a futás elleni védelem is javult, aztán tegnap még tovább erősödött a defense, nem is akárhogy. JC Jackson szerintem egyértelműen áron alul írt alá, még ha a szerződés struktúrája játékosbarát is, de egyáltalán nem panaszkodhat a Chargers, sőt. Egy top cornerback, aki mellé a turnovereket is szállítja, hatalmas upgrade lesz ez a secondaryben.

És akkor ott volt a belső védőfal kérdése, ami égető volt és a csapat legnagyobb problémája. Brandon Staley kevés emberrel akar védekezni a futás ellen, ehhez pedig az kell, hogy aki ott van a fal közepén, az lehetőleg másfél lyukat betömjön. Az eddigi emberállomány erre alkalmatlan volt, most viszont érkezett Staley korábbi csapatából Sebastian Joseph-Day, akinek épp ez a specialitása, a Ramsben is ezzel emelkedett ki és ezért volt olyan fontos tagja a frontnak. Az ő jelenléte azt jelentheti, hogy nyugodtabban rakhat eggyel több embert coverage-be Staley és nem kell azon aggódnia, hogy futásonként 6-7 yardot tesznek meg ellene. Ráadásul túl sem kellett fizetnie Joseph-Dayt, és még Austin Johnson is érkezett mellé mélységnek és futó downokra. Más csapatnál nem lenne ez ilyen fontos, de ebben a védekezési sémában óriási jelentősége van ennek a posztnak.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!