Connect with us

Hír

Ausztriából az NFL-be!

Tegnap álltak az újságírók elé a támadófalemberek a Scouting Combine-on (ma pedig a pályán is megmutatják tudásukat), az európaiaknak pedig külön érdekes Bernhard Raimann, aki a számunkra szomszédos Ausztriában nőtt fel és jutott az NFL kapujába, ráadásul a várakozások szerint első körös játékos is lehet. Hogy ez mekkora szó, arra csak annyit érdemes elmondani, hogy az utolsó osztrák NFL-játékos a rúgó Ray Wersching volt, aki 1987-ben vonult vissza.

Raimann labdarúgóként kezdte a sportkarrierjét, ahogy Európában sokan, azonban nem volt neki elég fizikális a sport, így elege lett belőle, és ekkor talált rá az amerikai focira. 13 éves korában találkozott először a tojáslabdával és egy évvel később csatlakozott a Vienna Vikings korosztályos csapatához elkapóként és cornerbackként (ezzel együtt a Minnesota Vikings szurkolója is lett egyébként).

“Elég véletlenszerűen találkoztam a sporttal. Apám Bécs külvárosába költözött és az utcán láttam srácokat, akik dobálgattak. Ekkor 13 éves voltam, csatlakoztam hozzájuk, és így játszottam először amerikai focit.”

– mondta tegnap Raimann (via PFT).

Raimann aztán cserediákként egy évet eltöltött Amerikában Michigan államban, ahol csatlakozott a focicsapathoz és felfigyeltek rá a játékosmegfigyelők. Akkor még tight endként ajánlott neki ösztöndíjat a Central Michigan. Két év után tanácsolták neki, hogy szedjen fel pár kilót és legyen falember, tackle-ként pedig kiválóan játszott. Mikor az egyetemre került, akkor 109 kilót nyomott, most 138-at.

Raimann a szezon kezdetén már 25 éves lesz, tehát kicsit idős a többi prospecthez képest, azonban a szakértők így is az első kör végébe, legfeljebb a második kör elejébe várják.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!