Connect with us

Érdekességek

JuJu Smith-Schuster viszonylag könnyen megduplázhatja a fizetését

Amikor a Chiefs bejelentette, hogy egy évre 10,75 millió dollárért leigazolta JuJu Smith-Schustert, nagyon sok szakértő túlzásnak tartotta az összeget. Azóta kiderült, hogy az elkapó valójában csak 3,25 millió dollárért írt alá, a maradék 7,5 milliót a pályán kell megkeresnie – igaz, ez távolról sem lehetetlen.

JuJunak három kategóriában kell legalább átlagos szintet hoznia ahhoz, hogy több mint megduplázza a fizetését: elkapásokban, elkapott yardokban és játékidőben. 40 elkapás után 500 ezer dollár jár, 50 elkapás után 1 millió-, míg 65 elkapás után 1,5 millió dollár üti a markát. Hasonló a helyzet az elkapott yardokkal, amelynél a szintek 500-650-900 yardnál vannak. Ami pedig a játékidőt illeti: ha pályán van a snapek 45 százalékánál, akkor 500 ezer dollárral lesz gazdagabb, míg 65 százalék esetében már 1,5 millió dollár érkezik a bankszámlájára.

Az elkapó tehát 4,5 millió dollárt kap a Chiefstől, ha legalább 65 elkapást és 900 yardot szerez, illetve legalább a snapek 65 százalékán a pályán van. Ezek távolról sem lehetetlen feltételek, ugyanis öt éves pályafutása alatt rendre kezdőnek számított, illetve háromból kétszer is átlépte a 900 yardos és 65 elkapásos határt akkor, amikor legalább 14 meccsen pályára tudott lépni.

Itt azonban még nincs vége a történetnek. 1 millió dollár jár akkor, ha JuJu-t beválasztják a Pro Bowlba, illetve további 2 milliót kaphat a rájátszásban elért sikerek után – igaz, ezek az alapszakaszban nyújtott teljesítményhez vannak kötve:

  • 500 ezer dollárt kap Smith-Schuster akkor, HA az AFC-döntőn a pályán van legalább a snapek 50 százalékában ÉS az alapszakaszban legalább 65 elkapást jegyzett;
  • 500 ezer dollárt kap akkor, HA az AFC-döntőn a pályán van legalább a snapek 50 százalékában ÉS az alapszakaszban legalább 900 yardot szerzett;
  • 500 ezer dollárt kap akkor, HA a Super Bowlon a pályán van legalább a snapek 50 százalékában ÉS az alapszakaszban legalább 65 elkapást jegyzett;
  • 500 ezer dollárt kap akkor, HA a Super Bowlon a pályán van legalább a snapek 50 százalékában ÉS az alapszakaszban legalább 900 yardot szerzett.

Nem semmi egy szerződés!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group