Connect with us

Érdekességek

Őrület, ami idén trade-fronton zajlik

March Madness, azaz márciusi őrület. Ezzel a jelzővel illetik az egyetemi kosárbajnokság tornáját, de idén ez abszolút igaz az NFL-re is. Az utóbbi 16 napban ugyanis 9 nagy volumenű cserét hajtottak végre a franchise-ok, amik keretében olyan játékosok váltottak csapatot, akik összesen 39-szeres Pro Bowlerek.

Az egész Russell Wilsonnal kezdődött március 8-án, amikor a sztárirányító Denverbe került. Egy napra rá Carson Wentz lett a Commanders QB-ja, majd újra csak egy napot kellett várnunk a következő bombahírre, amikor az elit pass rusher Khalil Mack került a Chargershöz. Egy nap szünet után a kiváló elkapó, Amari Cooper költözött Clevelandbe, majd három nap kihagyás jött. Aztán március 16-án a pass rusher Yannick Ngakoue tette át a székhelyét Indianapolisba, egy nappal később a liga talán legjobb elkapója, Davante Adams került a Packersből a Raidersbe, újabb egy nap múlva pedig véget ért a Deshaun Watson saga és az irányító Clevelandben kötött ki. A hétvégén megpihentek a csapatok, de hétfőn Matt Ryan került a Coltsba, tegnap pedig egy újabb top3-as elkapó, Tyreek Hill váltott csapatot és lett a Dolphins játékosa.

Őrület, tényleg. Hogy ez a történelmien sok trade vajon annak köszönhető-e, hogy a Rams nyerte idén a Super Bowlt, amely nem félt cserélgetni sztárjátékosokért, vagy esetleg a gyengébb draft class miatt válnak meg jobban a pickektől a csapatok, vagy csak simán elindult egy trend, miszerint kevésbé félnek kockáztatni és változtatni a general managerek, az jó kérdés, mindenesetre semleges nézőként rendkívül szórakoztató, ami történik a ligában.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
R4v3N
R4v3N
2022-03-24 09:11

Szórakoztató?!
Az lehet talán, de azért szimpatikusnak ne mondjuk.
Nekem jobban tetszik az, hogy foglalkozzál a draftal, nézd meg ki illik a legjobban a csapatba. Draftold le, építsd be. Aztán, ha nem válik be, akkor így jártál, majd legközelebb. Ha pedig bejön, akkor fizesd ki, ha a realitásnál marad a játékos.
Ehelyett röpködnek a több tízmilliók, pickek a sztárokért. Valahol nem is 1-ért.

Farubcek
Farubcek
Reply to  R4v3N
2022-03-24 10:00

Kinek mi. Nekem speciel semmivel nem rosszabb, mint egy draftról építkezés, sőt. Sokkal racionálisabb útnak tartom ezt.

Azért az a túlromantizált légkör a “saját nevelés” és az “organikus építkezés” körül, ami bennünk alighanem az európai focin nevelkedésből ered, csak egy mesebeli mítosz az NFL-re vetítve. A draft ugyanúgy egy piac, ahol a cél a rendelkezésre álló erőforrások maximális hasznossággá konvertálása. Nem több, nem kevesebb.

bjeela
bjeela
2022-03-24 09:04

Semleges nézőként? A liga felét érintették ezek a cserék! Jó, ti kimaradtatok, de a másik felére komoly hatással volt.

Farubcek
Farubcek
Reply to  bjeela
2022-03-24 09:54

Ne reklamálj! Ami semleges nézőként mókás, az Bears szurkolóként általában fáj mint a fene, erről szól a liga!

Csabesz20
Csabesz20
2022-03-24 08:30

Ezzel kapcsolatban kiváncsi leszek, hogy a Chiefs kivel kívánja pótolni Hill-t, mert ezzel a manőverrel nálam visszacsúsztak nálam a csoportban. Igazából ott annyit erősödtek papíron a csapatok, hogy nem is nagyon látom jelenleg egyértelmű erősorrendet.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Csabesz20
2022-03-24 08:46

Kívánni kívánhatják, csak tudni nem fogják.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x