Connect with us

Hír

Csak idő kérdése, hogy Deion Jonest kivágja a Falcons

Mi történt Deion Jonesszal? Pár éve még a liga egyik legjobb fiatal linebackereként tartottuk számon, most pedig az a helyzet, hogy hamarosan csapat nélkül találhatja magát. Jeff Schultz információi szerint ugyanis a Falconsnál csak idő kérdése, hogy kivágják Jonest.

Június 1 mindenképp vízválasztó, hiszen az ezt követő kivágások után a halott pénz eloszlik az idei és a jövő évi sapkában. Ha előtte vágnák ki Jonest, akkor $24,32 milliót kellene utána elkönyvelni, viszont ha ezt követően, akkor már “csak” $18,98 milliót, a maradékot pedig jövőre. Egy ilyen kivágással idén 1 milliót spórolna a csapat, a nagyobb előnye a lépésnek viszont az lenne, hogy jövőre nem kellene már a magas fizetésével számolni.

Nyilván a Falcons preferenciája egy trade lenne (így csak $5,34 milliót kellene benyelni utána), de gyakorlatilag lehetetlennek tűnik, hogy bárki is adjon bármit Jonesért és a magas, $13,64 milliós garantált fizetéséért. Főleg úgy, hogy teljesen összeomlott a játéka, tavaly egy borzalmas 34,6-os értékelést kapott a PFF-től. Emellett állítólag mentorként sem igazán tud szolgálni a fiataloknak, így még kevésbé indokolható a megtartása.

A csapat egyébként idén leigazolta Rashaan Evanst (aki Dean Pees kezei alatt játszott korábban) és Nick Kwiatkoskit is a posztra, illetve a harmadik körben érkezett Troy Andersen is a linebackerek közé.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!