Connect with us

Érdekességek

Kinek mennyit segít a pihenés, az utazás és a sorsoláserősség?

Most, hogy a teljes NFL menetrend ismert, mindenféle elemzést lehet készíteni arra vonatkozólag, hogy ki járt jobban és ki járt rosszabbul ennek összeállításával. Tom Bliss ezt meg is tette, és megnézte, hogy hány győzelmet ad hozzá vagy épp vesz el az, hogy mennyit pihenhetnek a csapatok, mennyit kell utazniuk és hogy milyen ellenfelekkel játszanak.

A hozzáadott győzelmeket úgy kalkulálják, hogy megnézik az adott csapatnál minden fordulóra, hogy egy “átlagos ellenfél, egyenlő pihenés és nulla utazás” alaphoz képest mekkora előnyt vagy hátrányt jelent az adott fordulós mérkőzés, majd ezt összeadják. Tehát például az Eagles a 8. héten bye weekről érkezve fogadja a Steelerst (amely 259 mérföldet utazik), ezt hasonlítják ahhoz, hogy egy átlagos erősségű csapattal játszanának utazás nélkül, egyenlő pihenéssel.

via Tom Bliss

Ezek alapján az jött ki, hogy az Eaglesnek van a legkönnyebb dolga a ligában minden ilyen körülményt egybevetve, a Steelersnek pedig a legnehezebb.

Kicsit jobban kifejtve és magyarázva: a Sasoknak ez plusz fél győzelmet jelent, aminek a nagy része egyébként abból jött össze, hogy a nem-divíziós ellenfeleik az átlaghoz képest gyengének számítanak. Pihenés szempontból még kicsit rosszul is jártak, de utazásban már jobbak az átlagnál és a divízión belüli ellenfeleik is gyengébbek az átlagnál. A Steelers oldalán a legkeményebb negatív hatást a divíziós ellenfelek erőssége adja, de kicsit negatív a helyzetük pihenést, utazást és nem-divíziós ellenfeleket nézve is.

Az is jól látszik a táblázatból, hogy igazából a pihenéskülönbség vagy az utazás nem jár jelentős előnnyel vagy hátránnyal, a legnagyobb faktor messze az, hogy milyen ellenfelekkel játszol.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!