Connect with us

Hír

4-6 hét kihagyás vár Sam Darnoldra

A Panthers irányító-helyzete már évek óta elég kalandos, ami most tovább bonyolódott. Az ugyebár már biztos, hogy Baker Mayfield számít a csapat kezdőjének, azonban mögötte is voltak harcok a csereposztért az előszezonban. Az újonc Matt Corral a teljes szezonra kiesett egy sérülés miatt, most pedig Sam Darnoldnak is hosszabb időt kell kihagynia. Ian Rapoport információi szerint a bokája sérült meg, emiatt 4-6 hét kihagyás vár rá.

Ez pedig azt jelenti, hogy PJ Walker lesz a Panthers cseréje a szezon elején, hiszen mindenki más kidőlt mellőle. Darnold sérülése egyébként a keretszűkítést is megnehezíti. Most ugyanis nem lehet IR-re tenni, hiszen akkor nem lehetne aktiválni a szezon során. A szabályok szerint rosteren kell tartani az 53 fős keretszűkítés utánig, majd ezt követően lehet IR-re tenni, így négy fordulót követően ismét aktiválni lehet.

Így pedig Mayfield mellett Darnold és Walker is ott lesz az 53 fős rosteren magyar idő szerint kedd este 10 után, ami eggyel kevesebb helyet hagy másoknak ahhoz képest, hogy csak Darnold lett volna a keretben (és Walkert menesztették volna). Így pedig ki kell vágniuk valakit, akit amúgy megtartottak volna – persze meg lehet állapodni az illetővel, hogy visszahozzák pár nap múlva, azonban így már nem lesz garantált az idei szerződése, no meg ő is dönthet úgy, hogy elmegy egy másik csapathoz.

Szintén Panthersszel kapcsolatos sérülés-infó, hogy a rúgó Zane Gonzalez is komoly, hosszabb távú sérülést szenvedett, habár arról Matt Rhule főedző nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy az egész szezont ki kell-e hagynia. Ez pedig szintén a fentihez hasonló keretszűkítési problémát jelent a Panthers számára.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!