Connect with us

NCAA

NCAA – Pac-12 szezonbeharangozó

Az NCAA konferenciák rút kiskacsája a Pac12 már évek óta, ugyanis egyik csapat sem tudott igazán beleszólni a playoffért való versenyfutásba. Idén egy teljesen újjáépülő USC-vel, egy edzőváltáson átesett Oregonnal és egy kis túlzással az összes kezdőjét megtartó Utah-val támad a csoport, ahol ezúttal a kisebb csapatoknál is történtek érdekességek az offseasonben.

Oregon Ducks

Legnagyobb erősség: front7

Az Oregon teljesítménye rendre elmaradt a várakozásoktól az elmúlt időben, így nem csoda, hogy gyökeres átalakításokon esik át a garda. Az új identitás alapjait pedig a védelem adhatja meg, azon belül is a front7. Nagyon mély egységről beszélünk, ahol már tavaly is sok tehetséges játékos volt, csak nem jött ki a maximum ezekből az emberekből. A felsorolást érdemes Brandon Dorhusszal kezdeni, aki a Kayvon Thibodeaux okozta űrt igyekszik majd minimalizálni a pass rusher szekcióban. A fiatal játékos már tavaly is All-PAC12 csapatba került, tíz negatív yardos szerelése mellé sajnos a sackek nem sorakoztak fel. Mellette Popo Aumavae neve említhető meg, aki a futás ellen hasznos játékos.

Az igazán nagyágyúk azonban a linebacker sorban vannak. Noah Sewell neve talán sokaknak ismerősen csenghet, Penei Sewell tesója a védelemben jeleskedik és az egyik legtehetségesebb linebackernek tartják jelenleg. Nem sokkal marad el mellette Justin Flowe sem, akitől már tavaly is extra szezont várt a közvélemény, de aztán egy sérülés közbeszólt.

Legnagyobb erősítés: Dan Lanning

És akkor az előző felsorolásba még nem is említettük meg, hogy a csapat vezetőedzője az a Dan Lanning lett, aki tavaly történelmi szezont produkált a Georgia védőkoordinátori posztjában. A fiatal főedző munkássága sokat érhet, mert a fentebb felsorolt játékosok már tavaly is a csapat részei voltak, mégis ez a defense csak 84. lett engedett yardokban.

Encore: Year Two of Oregon Freshman Phenom Noah Sewell - Sports Illustrated Oregon Ducks News, Analysis and More

Legnagyobb kérdőjel: irányítókérdés

Az irányítójáték már tavaly sem volt a csapat erőssége, épp ezért érkezett transfer útján Bo Nix az Auburn éléről. Már csak az a kérdés, hogy ez mekkora erősítés valójában. Segíthet ebben a kérdésben, hogy a támadókoordinátor az a Kenny Dilingham lesz, aki már edzette Nixet freshmanként. Ha Nix mégis kudarcot vallana, akkor Ty Thompson és Jay Butterfield is készen áll a megmérettetésre, mindketten magasan jegyzett recruitok. A jelenlegi állás szerint a kezdő Nix kezében van, de ne lepődjünk meg, ha a szezon egy pontján cserét láthatunk.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!