Connect with us

Hír

Nemi erőszakkal vádolják a Bills újonc punterét

Matt Araiza a rendkívül erős lába miatt gyakorlatilag hírességnek számított draft körökben, meg is kapta a “Punt Isten” becenevet a San Diego State-en nyújtott teljesítménye után. Most azonban egészen más miatt került a hírekbe, méghozzá azért, mert nemi erőszakkal vádolják két egyetemi csapattársával egyetemben – írja a Los Angeles Times.

A vád szerint az eset tavaly történt egy Halloween buliban, az áldozat pedig egy 17 éves lány volt. A lány már részegen érkezett meg a buliba, ahol az akkor 21 éves Araiza még több alkoholt adott neki (egy kiskorúnak ugyebár), majd arra utasította, hogy orális szexet hajtson végre a kertben. A kereset szerint szexuális aktus is történ a kertben, majd Araiza bevitte a lányt egy hálószobába, ahol két társa is várta (név szerint Zavier Leonard és Nowlin “Pa’a” Ewaliko). Itt pedig állítólag másfél órán át egymás után erőszakolták a lányt, aki hol eszméleténél volt, hol nem.

A kereset szerint a lány másnap ment is a San Diego-i rendőrségre. A nyomozás során a lányt szembesítették Araizával és felügyelt beszélgetéseket folytattak, ahol a punter állítólag javasolta neki, hogy vizsgáltassa ki magát szexuális úton terjedő betegségekkel kapcsolatban. Később Araiza ügyvédje pénzt ajánlott a lány ügyvédjének, hogy “megoldják” az ügyet.

A Bills állítólag a draftolásakor még nem tudott a vádakról, azonban múlt hónapban már igen, így ennek tudatában vágták ki a tavalyi punterüet, Matt Haacket.

Az NFL egyébként nem büntetheti meg emiatt az eset miatt Araizát, ugyanis a magatartási szabályzat nem vonatkozik az NFL-be lépés előtti esetekre. Legfeljebb egy jövőbeli esetnél használhatják ezt fel súlyosbító körülményként. A Bills persze kivághatja, ha úgy dönt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!