Connect with us

Hír

Aaron Donald a holtszezonban konkrétan beadta a Ramshez a visszavonulási papírjait

Nagyon sok híresztelés volt arról a Super Bowl után, hogy Aaron Donald a visszavonuláson gondolkodik. Egészen júniusig szóltak erről a hírek, ám a védőfalember a nyár elején végül kapott egy “kis” fizetésemelést: 40 millió dollárt a meglévő három éves szerződésébe. Azonban egy hónappal korábban nagyon nem így nézett ki a helyzet, ugyanis Donald május 9-én benyújtotta a Ramshez a visszavonulós papírjait – írja Ian Rapoport.

Akkor úgy tűnt, hogy megakadtak a tárgyalások az új szerződésről, úgyhogy Donald elhatározta magát, hogy miután mindent elért, amit el lehet, abbahagyja a focit. Másnap azért tartottak még egy Zoom beszélgetést, ahol viszont megcsillant még a remény, így ezt további beszélgetések követték és négy héttel később összehozták az új szerződést.

Az persze könnyen lehet, hogy ez a papírbenyújtás is csak egy tárgyalási technika volt Donaldék részéről. Ugyan benne állt, hogy a Rams továbbítsa ezt az NFL felé, de szerződésügyileg egyértelmű volt, hogy június 1 előtt erre nem fog sor kerülni. Ez ugyanis kulcsdátum az NFL-ben, az ezt követő tranzakciókat máshogy könyvelik, mint az ezt megelőzőeket, így Donald visszavonulása ez előtt $21,5 milliós halott pénzt eredményezett volna az idei szezonra, ezt követően viszont csak $9 milliót (a többit jövőre könyvelték volna el).

A Rams tehát biztosan csak június 1 után tette volna hivatalossá a visszavonulást. Ráadásul utána is meggondolhatja még magát a játékos, tehát a gyakorlatban azért sok jelentősége nincs ezeknek a papíroknak. Mindenesetre működött a Donald által küldött üzenet, a védőfalember jelentősen gazdagabb lett, a Rams pedig még legalább két évig hasznosíthatja földöntúli tehetségét.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!