Connect with us

Fantasy

Fantasy redraft szimuláció

Az előző cikkemhez kapcsolódóan arra gondoltam, hogy ne csak elmélet legyen, hanem nézzük meg, hogyan működnek a leírtak a gyakorlatban. Ezt egy redraft szimuláción keresztül szeretném megmutatni. A lényege, hogy a Fantasypros ADP listája alapján válogatom ki a nekem tetsző játékosokat. A húzásom helyénél korábban szereplő játékosok tehát nem jöhetnek szóba, csak maximum egy körrel korábban. Tegyük fel, hogy a kör közepén húzok, nem vesződtem a pickek kiszámolásakor a hosszabb-rövidebb körökkel, ami kicsit sántít az ADP rangsorban, de annyi módosulás/csúszás mindig van benne (sőt, általában jóval több, én még nem láttam olyan draftot, ahol az ADP megegyezett volna a valós választásokkal).

*A vendégcikket ismét köszönjük Pajtinak.*

A liga tehát 12 fős, ppr pontozással, 1 QB, 2 RB, 2 WR, 1 TE, 1 FLEX és 7 csere, meg DST és K. Ez 16 húzást jelent, lássuk mik lesznek ezek.

6: Mixon/Harris/(Chubb) (alternatíva: Jefferson/Chase):

Szeretek futóval kezdeni, ebből a felsorolásból talán Mixon tetszik legjobban, jó a támadósor körülötte, a Bengals fala és irányítója jobb a Steelersénél, mindkettő nagyobb teret enged futáshoz. Chubbot Hunt miatt vetném el, illetve nem tudjuk a Watson nélküli támadósor milyen játékerőt képvisel. Ha valaki nem futót vinne elsőre, akkor mindenképpen a Jefferson/Chase kettősből választanám, én utóbbi felé hajlanék a jobb támadósor miatt, de nem lennék szomorú a vikingek sztárjával sem.

18: Davante Adams/Javonte Williams:

Rögtön egy fogósabb kérdés a 2. körben: dupla futóval nyissak vagy vegyek ki egy top elkapót? Nem tudjuk, hogy Adams Rodgers nélkül mennyire esik vissza és azt sem, hogy Gordon mennyit vesz el Javonte lehetőségeiből. Futóra szavazok, Javonte Williams érkezik.

30: Ezekiel Elliott/Keenan Allen/DJ Moore:

Ha Pitts ide lecsúszna 28-ról, gondolkodás nélkül venném ki, de ez most nem opció, így a fenti hármasból választanék. Egyik elkapó opció sem jön be annyira, lehet, hogy az előbb mégiscsak jobb lett volna Adams, de most már mindegy. Rátriplázok, jöjjön Zeke flex-be, kicsit luxus húzás, de ez a forgatókönyv most így alakult.

42: Trevis Etienne/Jaylen Waddle/DK Metcalf/(George Kittle):

Negyedik futót már nem fogok húzni, Metcalf meg az irányítóhelyzet miatt nem jöhet, Kittle tetszene, de 0 elkapónál nem engedhetem meg magamnak, így Waddle lesz a WR1-em, bízom benne, hogy Hill majd elviszi a védők jelentős részét, ő pedig aktívan kiveheti a részét a támadásokból.

54: Allen Robinson/Marquise Brown/Jerry Jeudy/Darnell Mooney

Itt biztosan elkapót vinnék, a kérdés, hogy kit. Egyedül Mooney WR1, a többieknél van komoly ellenfél, aki elvihet célpontokat (Kupp, Hopkins, Sutton) és bár a QB helyzet nála a legrosszabb, én őt választanám még akkor is, ha minimális reach (még jó, hogy a másik cikkben azt írtam, hogy nem vinném a helyén, csak eggyel később…hát így írja felül a valóság a terveket).

66: Elijah Moore/Amari Cooper/Chris Godwin

Maradok az elkapó vonalon, a fentiek közül Moore nem jöhet szóba a bizonytalan QB helyzet miatt, Coopert pár éve gondolkodás nélkül vittem volna, de be is esett a teljesítménye és nem is tudjuk, ki fog dobálni neki, így elhozom Tom Brady egyik kedvelt célpontját – azzal sem törődve, hogy az első pár meccsen lehet, hogy nem lesz bevethető.

78: Brandon Aiyuk/TJ Hockenson/Allen Lazard/Tom Brady/Russel Wilson

Egy érdekes húzás, három posztra is el tudok képzelni választást. Irányító még annyira nem kell és elkapóval sem állok rosszul, megkockáztatom Hockensont. Ez nem a szívem csücske opció, de most nem látok jobbat.

90: Dak Prescott/Dameon Pierce/Trey Lance/DeAndre Hopkins

Érik az irányító választás, de még mindig nem jött el az ideje. Pierce egy igen jó lehetőség, de Hopkins is diszkont áron van és a szezon második felére visszatér, tehát lenne egy friss emberem a playoffra (csak pozitívan!). Van 3-3 futóm és elkapóm, ez sem segíti a helyzetem, Pierce mellett döntök, mert elkapót könnyebben tudok pótolni, plusz Elliott mellett fel-feltűnnek kérdőjelek.

102: Matt Stafford/Aaron Rodgers/Kirk Cousins/Derek Carr

Az eddig hiányzó irányító a 9. körben érkezik. A kérdés, hogy a friss super bowl győztes legyen-e vagy az elmúlt két év legértékesebb játékosa, aki elvesztette a kedvenc célpontját? Utóbbira szavazok.

114: Pat Freiermouth/Garrett Wilson

Ez már egy kicsit senki földje és az egyik legegyszerűbb választásom. Wilsonra sajnos nem nézhetek az irányítója miatt, úgyhogy érkezik egy olyan tight end, akit nyugodt szívvel betehetek akár a kezdőbe is. Valamelyest visszaesést várok a tavalyi számaiból, mert kiugróan sok volt a TD elkapása, de ettől még hasznos játékos. Bye week-ek stimmelnek, ez így jó lesz. (Kmet, aki idén nagy kedvencem 113.helyen áll jelenleg, ha csak egyet csúszna, ő lenne a választásom, bár Mooney mellé nem annyira jó párosítás.)

126: Irv Smith/Mike Gesicki/David Njoku/Jameis Winston/Jameson Williams

Megint nem jön ki jól a kör, Trevor Lawrence egyetlen húzással megy korábban, ő Rodgers mögé tökéletes lenne. Winstont is vinném, de pont ugyanakkor vannak pihenőhéten, így nem opció, a tight endek pedig nem tetszenek: egy örök ígéret, egy eddig wr-nek használt tight end, akit idén blokkolásra tanítanak, meg egy első körös bust, akinek nem tudjuk ki fog dobálni. Inkább Williamsszel megyek, és bízom benne, hogy tényleg akkora tehetség, mint akinek mondják és a playoffban a segítségemre lesz.

138: Devante Parker/Matt Ryan/Tyler Allgeier/George Pickens

Csere irányítóm megint nem lesz a bye week miatt, jó lenne még egy futó, de a Parker-Pickens kettős jobban tetszik, Parkert választom. WR1 az rossz csapatban is WR1.

150: Jarvis Landry/Daniel Jones/Jared Goff

Hát, úgy néz ki, Daniel Jones lesz a csere irányítóm, ami kifejezetten kellemetlen, de bízom benne, hogy csak a 14. héten kell játszania (addigra talán a playoff helyek eldőlnek). Hátha Daboll meg tudja tanítani néhány trükkre. Esetleg alternatíva lehet még Jared Goff is, ha a Lions összekapja magát, igazából tök mindegy, csak ne kelljen játszaniuk. :D

162: Nico Collins/Zamir White

Nagyon szeretnék még egy futót, aki White lesz. Jacobs helye nem betonbiztos, lehet hogy el tud venni tőle pár korai downos/gólvonalas labdacipelést. Futóból nem sok alternatívát látok már itt. És így tulajdonképpen nem is olyan nagy baj a tripla futóhúzás az elején.

174: Justin Tucker

A liga legjobb rúgója jelenleg a 176. ADP alapján, de teljesen kizártnak tartom, hogy itt a valóságban még elérhető legyen. Illetve ha az elején 8 főben határozom meg a cserepadot, akkor itt még nem húznék rúgót. Bár érte még akár kivételt is tennék, a jelenlegi szimulációban ő érkezik (legalább kicsit kompenzálja az eddigi egy-egy választással lemaradt három játékost).

186: Rams/Dallas/Chargers/Gb DST

Ezek közül bármelyikkel tudnék menni, a védelmeket egyébként is sokszor cserélgetem az ellenfelek függvényében, nekem a Cowboys picit kilóg, mert tavaly indokolatlanul sok labdát szereztek, ami idén nem valószínű, hogy megismétlődik. Én a Chargersre szavazok, a holtszezonban érkezett játékosok eléggé felturbózták papíron az egységet, remélhetőleg ennek a pályán is lesz eredménye.

Összegzés – így nézne ki a csapatom a szimuláció alapján:

QB: Aaron Rodgers                               BEN: Daniel Jones

RB: Joe Mixon                                      BEN: Dameon Pierce

RB: Javonte Williams                            BEN: Zamir White

WR: Jaylen Waddle                              BEN: Chris Godwin

WR: Darrnell Mooney                           BEN: Jameson Williams

TE: TJ Hockenson                                 BEN: Devante Parker

FLEX: Ezekiel Elliott                              BEN: Pat Freiermouth

K: Justin Tucker

DST: Chargers

Ti elfogadnátok egy ilyen keretet a szezon előtt? Vagy mit változtatnátok rajta?

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
petipajti
petipajti
2022-09-04 08:43

arra majd figyeljetek, hogy az nfl rangsora eléggé eltér a fantasyprostól

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x