Connect with us

Hír

BREAKING: A Raiders leülteti Derek Carrt!

A Las Vegas Raiders idén adott egy 120 milliós szerződéshosszabbítást Derek Carrnak, azonban annak részleteiből egyértelműen kiderült, hogy egy év után ki tud szállni az üzletből a csapat. Úgy tűnik ezt meg is fogják tenni, ugyanis most úgy döntöttek, hogy leültetik a kezdő irányítójukat a szezon utolsó két mérkőzésére – írja Adam Schefter. A helyét Jarrett Stidham veszi át, akinek a cseréje Chase Garbers lesz, tehát Carr még csak a padra sem fog leülni.

Az indok emögött az, hogy ha esetleg Carr megsérülne, akkor a jövő évi $32,9 milliós fizetése garantálttá válna (plusz a 2024-es gázsijából $7,5 millió), ezt pedig nem akarja kockáztatni a Raiders. Ez tehát előrevetíti, hogy túl akarnak adni rajta a holtszezonban. Ha ki akarják vágni, akkor erre van lehetőségük, de még februárban meg kell tenniük az opciójának határideje előtt. Ez elég meredek lenne, egy csere valószínűbb, azonban ezt hivatalosan nem tudják végrehajtani március közepe, azaz az új ligaév kezdete (és a piac nyitása) előtt, és kicsit bonyolultabb is a pénzügyeit megoldani, plusz van egy no-trade záradék a szerződésében, tehát a kivágást sem zárhatjuk ki. A Raiders közel 30 milliót spórolna egyébként Carr kivágásával vagy elcserélésével.

Carr az utóbbi 91 meccsen kezdő volt a Raidersben, ez a leghosszabb aktív sorozat volt egy csapatban a ligában, 2017 most először nem ő vezeti ki a Fosztogatókat a pályára. A helyét átvevő Stidham eddig 61 passzt kísérelt meg a profik közt, de a 49ers elleni lesz az első kezdő meccse az NFL-ben – nem valami kellemes ellenfél.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!