Connect with us

Minden ami NFL

5 csapat, ahol szívesen látnánk Lamar Jacksont

Lamar Jackson és a Baltimore Ravens kapcsolata nem épp felhőtlen jelen pillanatban. A felek a holtszezonban nem tudtak megegyezni egy új szerződésről – a jelenlegi most jár le –, aztán az irányító sérülése elhúzódott, ami frusztrálttá tette a csapatot, így jelenleg egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy külön válnak útjaik. Most megvizsgáljuk, hogy milyen a felek kapcsolata, illetve hogy valójában milyen támadósor kellene Lamar köré, és hogy hol tudnánk elképzelni őt 2023-ban. 

Hogy jutottunk el idáig?

Igyekszem minél inkább zanzásítani a történetet: Lamar Jacksont az 1/32-es pickkel választotta ki a Ravens 2018-ban, egy évvel később már MVP is lett, azonban a mai napig a rájátszásban csak 1-3-as mérleget sikerült vele elérnie a csapatnak, az utóbbi két év végén pedig nem tudta befejezni a szezont az irányító. Most lejár a szerződése, pedig a draft classából és még a következő draft classból is minden jó QB kapott már hosszabbítást, ellenben Lamarnak és a Ravensnek nem sikerült ebben megegyeznie.

Félinformációkat lehetett hallani a tárgyalásokról, de ezeket mindig érdemes óvatosan kezelni, főleg hogy jelen esetben csak a csapattól szivárognak ki infók, mivel az irányítónak nincs ügynöke – szóval ne ájuljunk el a pletykált ajánlattól, amit kapott Lamar. Hogy nincs ügynöke, az meg is nehezíti a tárgyalási folyamatot, de egyáltalán nem kell ellehetetlenítenie, hiszen például Roquan Smith is ügynök nélkül állapodott meg a Hollókkal és lett a legjobban kereső LB lett a ligában a második legtöbb garantált tartalommal. Jackson állítólag teljesen garantált szerződést akar, hiszen Deshaun Watsonnál jobb játékos és a pályán kívül sincs vele semmi probléma (sőt!), a csapat tulajdonosa viszont vehemensen ellenzi, hogy ilyeneket osztogassanak az NFL-ben.

Így kialakult egy patthelyzet, amire rátett egy lapáttal, hogy az eredetileg jósolt 1-3 hetes felépülési idős térdsérülése elhúzódott az irányítónak, így sokan arról kezdtek spekulálni, hogy a szerződése is a háttérben lehet. John Harbaugh kiállhatott volna és cáfolhatta volna ezeket, azonban ezt nem tette meg, a csapattagok viszont arról számoltak be, hogy láthatóan sántít még Lamar az öltözőfolyosón. Érezhető volt Harbaugh frusztráltsága a helyzettel és olyan belsős infók is érkeztek, hogy a vezetőség is elég frusztrált a dolgok miatt. Erre tett rá még egy lapáttal, hogy Jackson nem volt ott a Bengals elleni idegenbeli meccsen a partvonal mellett, ami megint csak jelezheti a problémákat (habár bedagadt térddel nem ajánlott a repülés, szóval erre is lehet magyarázat).

Szóval egyáltalán nem rózsás a helyzet. Lamar szerződése lejár, így elméletben szabadügynök lesz, de ez nyilván nem fog megtörténni, mert még ha nem is tudnak megállapodni a március eleji határidőig (ami most valószínűbbnek tűnik), egy franchise taget biztosan kapni fog. Ezután akár játszhat ezzel a Ravensnél (de minden bizonnyal holdoutolna a szezon kezdetéig), vagy a csapat továbbadhat rajta több első körös ellenértékért cserébe – drágább lesz mint Wilson és Watson volt tavaly.

Milyen offense kell valójában Lamar köré?

Régóta beszélni akarok erről valamilyen formában, és ide épp jól beilleszthető, mielőtt megnézzük azt, hogy hol képzelném el leginkább az irányítót. Az egyik legnagyobb tévedés szurkolói körökben ugyanis az, hogy a Ravens egy tökéletesen Lamarra épített támadósort rakott össze, köré épített fel mindent, így máshol is meg kellene ezt csinálni, így nem lenne valami jó esélye máshol érvényesülni. Azonban ez nem is lehetne távolabb a valóságtól.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!