Connect with us

Minden ami NFL

A Divisional kör legfőbb tanulságai

Már csak kettő téttel bíró futballhétvége van előttünk, így nagyon meg kell becsülnünk minden mérkőzést. Még akkor is, ha ezúttal talán nem kaptunk olyan találkozókat mint vártuk, mert elég egyoldalú párharcokat láttunk. Ellenben az biztosan elmondható idén, hogy a négy legjobb csapat van ott a konferenciadöntőkben.

A Bengals az a csapat, amit az AFC-ben meg kell verni

Tavaly még mindenki meglepetésére a Cincinnati Bengals Super Bowlba jutott, ahol aztán végül kikapott a Los Angeles Ramstől, de így is felkerült az AFC térképére. Idén aztán a legtöbben minimális visszaesést vártak tőlük és bár gyengén kezdték az évet, nagyon gyorsan összekapták magukat és azóta nem mutatják a gyengeség jeleit.

Már 10 mérkőzést nyertek zsinórban, a hétvégén például az idény előtt a legnagyobb esélyesként nyilvántartott Billst verték meg könnyedén idegenben. A Josh Allen érában ez először fordult elő az északi együttessel. Tették mindezt úgy, hogy 172 yardot futottak 5,2 yardos átlag mellett, három csere támadófalemberrel. Egyetlen three and outjuk nem volt, nem adták el a labdát és 27 pontot tettek fel a liga egyik legjobb védelmének.

A támadóoldali edzői gárdájuk (Zac Taylor főedző, Brian Callahan támadókoordinátor) az egyik legnagyobb fejlődést mutatta az elmúlt időszakban, folyamatosan képesek megújulni és minden problémára van válaszuk. A rosszul kezdődő idény után változtattak, Chase sérülése után is újultak egyet és most a falemberek kiesése után is kényelmesen álltak új rendszerekre.

Az AFC döntőben a Chiefs lesz az ellenfél, amely egyhuzamban az ötödik AFC döntőjére készül, de én mégis úgy gondolom, hogy a Bengals az a csapat, amit meg kell vernie annak, akik Super Bowlba akarnak jutni ebből a konferenciából. Nem csak most, hanem a következő években is. Patrick Mahomesék ellen az utóbbi három mérkőzésüket megnyerték, tavaly több mint 15 pontos hátrányból felállva. Nem Burrow-éknak van félnivalója ezúttal sem.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

5 Comments

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!