Connect with us

Játékos Portré

Julian Edelman – Az elkapás mestere (és aki látta Belichicket meztelenül)

A csapattársai mindenhol semmibe vették, mert alacsony és nyeszlett volt. Irányítóként érkezett egy olyan dinasztiához, amelyik nem szorult irányítóra. Ő volt mindenki idegesítő kisöccse a profik között, és mégis nyert három Super Bowlt, ráadásul Bill Belichicket is látta meztelenül. Bemutatjuk Julian Edelmant, a New England Patriots valaha volt egyik legjobb elkapóját.

Apu nem nevel vesztest 

Edelman 1986-ban született és gyerekkorát Kaliforniában töltötte két testvérével és szüleivel. Már kiskorában imádott sportolni és már ekkor olyan mentalitása volt, hogy ő akart mindenben a legjobb lenni, legyen az kosárlabda, baseball vagy a foci.

Ebben legnagyobb segítségére édesapja volt, aki egyben gyerekkori focicsapatának edzője is volt. Nem ismert kegyelmet, ha sportról volt szó és a végsőkig hajtotta a fiát. Volt, hogy leküldte órákig labdát vezetni, vagy éppen route-okat futtatott vele sötétedésig, vagy pedig labdákat vágott hozzá fényes nappal egy parkban. És eközben persze folyamatosan kiabált és sohasem volt elégedett a fiával, de pont ezek az alkalmak tanították meg Edelmant arra, hogy elviselje az edzői szigort és mindig mindent kihozzon magából.

Nyolc éves korában már bekerült a Redwood City 49ers gyerekcsapatba és kétszer is megnyerték a bajnokságot. Ezután jött a gimnázium, a pubertás viszont elkerülte: rettenetesen alacsony és vékony volt, az első évében körülbelül 47 kg és 152 cm magas volt. A baseballedzője nem is engedte játszani testalkata miatt, így a fociba menekült (ott a törpesége ezek szerint nem volt probléma…). Hosszú évekig volt kénytelen elviselni az osztálytársai és csapattársai csúfolódását, gyakran került verekedésbe is a többiekkel, de aztán végzős korában végre növésnek indult és irányítóként/cornerbackként tökéletes 13-0-s szezont hozott le csapatával.

Ez a gyerek túl alacsony az élethez 

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!