Connect with us

Hír

Kyle Shanahan: A felvételek alapján úgy tűnt, jó volt az elkapás

A 49ersnek megsérült minden aktív keretben lévő irányítója a Eagles elleni NFC-döntőn, így pedig nem volt reális esélye a győzelemre. Ezzel együtt azért volt egy olyan jelenet még a meccs elején, amikor Kyle Shanahan megmenthette volna a csapatát egy TD-től.

Az Eagles az első drive-jában eljutott a 49ers 42 yardosáig, de ott megállt a tudomány és 4&3 következett. A Philly támadósora a pályán maradt, Jalen Hurts pedig kiosztott egy 29 yardos passzt DeVonta Smithnek, majd nem sokkal később a vezetést is megszerezte a csapat egy TD-vel. A visszajátszások után viszont kiderült, hogy Smith nem csinálta meg az elkapást.

“Be akartam dobni a zászlót, de aztán mutatták a felvételeket az eredményjelzőn és egyértelműen úgy tűnt, hogy jó volt az elkapás. Nem akartunk elpazarolni egy időkérést fölöslegesen, így végül nem dobtuk be a piros zászlót. Aztán később hallottam, hogy találtak olyan kameraszöget, amelyben látható volt, hogy nem sikerült az elkapás”

– mondta a meccs után Shanahan.

 

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2023-01-31 07:22

nagyon nem értettem, nem 2nd and 5 volt, hanem negyedik kísérlet.
látatlanba megérte volna a piros zászlót.
ha meg elbukja az időkérést, akkor van még másfél negyed úgy játszani, hogy ne ez számítson a félidő végén. persze jó, ha van időkérésed, de ez nem kamatozik, nem konvertálódik pontra ha megmarad. sok edző úgy vigyáz rá, mint valami talizmánra, csak nehogy elvesszen, mert akkor mindmeghalunk.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Hurrá Torpedó
2023-01-31 10:26

Itt nem az időkéréssel van a baj. Hanem azzal, hogy egy mérkőzésen két challange lehetősége van egy edzőnek, ha az egyik ilyen kísérlet sikertelen.
A következő mérkőzésen pont kijött ez a kockázat. Reid ugye mindjárt az elején bedobta egy ugyanilyenre, amit nem adtak meg. Innentől egy challange maradt, és nagyon kellett gondolkodni, hogy kikérjék e a 3. negyed közepén egy első kísérlet megadásához. Végül kikérték, utólag nagyon is jól döntött. De ebben ott akkor nagyon nagy kockázat volt. Mert majd 1,5 negyeden keresztül nem maradt neki lehetősége beleszólni a dolgokba. Szerencséjük volt, nem ütött vissza. De ha lett volna egy fumble, INT vagy elkapás helyzet, amit vissza kellett volna nézetnie, akkor sem tudta volna megtenni, ha egyértelmű a helyzet.
Szóval a mérkőzés elején nagyon nem könnyű egy ilyen rizikós pirosat bedobni.

Tizenkettes
Tizenkettes
2023-01-30 22:09

Ezt ilyenkor nem feltétlenül azért kell bedobni, hogy változtassanak az ítéleten, hanem azért, mert egy ilyen nagy játék padlóra tud küldeni egy védelmet pár percre. Ezt akarta kihasználni a Philly. Ki is használta. Shanahannek ki kellett volna egy kicsit zökkenteni az ellenfelet a ritmusból. Erre vannak sok sportágban az időkérések. Az edző nem nézi végig a 25 pontos runt, hanem 8-nál időt kér. Shanahan amilyen zseniális a játékok felrajzolásában, annyira nem érzi a nagy meccseken ezeket a finomságokat. És szinte semmiből nem tanul. Ilyen szempontból igencsak fejlődésképtelennek tűnik. Pedig még Andy Reid is fejlődött a meccselést – piros zászló, TM – tekintve.

tmbb
tmbb
2023-01-30 19:23

ja, nem is pazarolt el egy időkérést sem az első félidőben, mert bent maradt mind a 3!

Skyfire
Skyfire
2023-01-30 17:12

Még ha ezen múlt volna, nem tudom azt mondani hibás döntés, rengeteg tök feles zászló megy, vannak nagyon rosszul bedobott zászlók, ha jó az elkapás, megadják ő lett volna a balfasz… Igazából nem volt szerencséje hogy a közvetítés rossz kamera képet vágott be, max annyi volt feltűnő hogy a Phili siet, lehet ez egy jel hogy be kell dobni. Még a Fox is elcsalta az Eagles neki :D

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Skyfire
2023-01-30 18:40

Csak fél szemmel néztem a meccset,de furcsa volt, h Smith mennyire sürgeti a támadókat a felálláshoz. A Friscónál fel kellett volna,h tűnjön vkinek.

Péter Polgár
Péter Polgár
Reply to  Skyfire
2023-01-30 17:37

Márpedig kurvára könnyen lehet hogy ezen múlt. Innentől kezdve indult az egész szarcunami. Ha bedobja –> 1 TD-vel kevesebb, jönnek a 45-ösről és közel sem biztos, hogy Purdyt ugyanígy lekaszálják utána.

Péter Polgár
Péter Polgár
2023-01-30 17:34

Bődületes edzői hiba volt. Be kellett volna dobnia mindenképpen.

Viktor Gál
Viktor Gál
2023-01-31 08:16

Milyen véletlen, h azt a kamerafelvételt nem mutatták, csak TD után Hmm🤔

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x