Connect with us

Hír

Megvan a European League of Football 2023-as menetrendje!

Pénteken hivatalosan is bejelentésre került az európai elitliga 2023-as menetrendje, melyből kiderült, hogy az idei szezonban újonc Fehérvár Enthroners rögtön a First Fielden mutathatja meg, hol is tartanak az építkezésben.

A European Leauge of Football (ELF) 2021-es indulása óta már a harmadik szezon fog következni, melyben 17 csapat vesz részt az alábbi összetételben:

Nyugati csoport: Cologne Centurions (2021-es elődöntős), Frankfurt Galaxy (2021-es bajnok), Hamburg Sea Devils (2021&2022-es döntős), Paris Saints (újonc), Rhein Fire

Centrális csoport: Barcelona Dragons (2022-es elődöntős), Helvetic Guards (újonc), Milano Seamen (újonc), Munich Ravens (újonc), Stuttgart Surge, Raiders Tirol (2022-es elődöntős)

Keleti csoport: Berlin Thunder, Fehérvár Enthroners (újonc), Leipzig Kings, Prague Lions (újonc), Vienna Vikings (2022-es bajnok), Wroclaw Panthers (2021-es elődöntős)

A csoportok létszáma és kialakítása is furcsa lehet első ránézésre, ugyanis nem szokványos, hogy egy bajnokság páratlan létszámmal induljon el, de a 2022-ben újonc Istanbul Rams financiális nehézségeknek köszönhetően nem tudta vállalni az idei indulást, így a nyugati csoport végül öt résztvevővel kénytelen elindulni. A három konferenciás kialakítás sem egy bevett forma a futball világában, de hosszas tanakodás után végül azzal az ötlettel állt elő a liga vezetése, hogy a három csoport győztese és a további három legjobb mérleggel rendelkező csapat kvalifikálhatja majd magát a rájátszásba. A két legjobb győzelmi aránnyal rendelkező csapat bye weekre megy, a további négy pedig a “Wild Card” körben mérkőzik majd meg az elődöntőbe jutásért. A döntőt 2023. szeptember 24-én Duisburgban, a 31.500 fő kapacitású MSV-Arenában rendezik majd, ahol a szervezők közel teltházzal számolnak – tekintve, hogy a jegyek felét már most értékesítették.

A Hungarian Football fenti grafikájából pedig az is kiderül, hogy a fehérvári csapat otthon kezd a Berlin Thunder csapata ellen, ami abból a szempontból lehet pikáns, hogy a német fővárosi csapatban játszik a liga legjobb védője, Kyle Kitchens, aki 2022-ben 12 meccsen 20 sacket és 33,5 negatív yardos szerelést jegyzett, ezzel 2021 után 2022-ben is az Év Védőjátékosának választották. A lecke tehát fel van adva a Koronázóknak, akik a már egyszer megkoronázott Frankfurt Galaxy ellen lépnek pályára a második fordulóban, majd a tavaly nagy csalódást keltő Kings otthonába látogatnak. A nagy német menetelést a Panthers szakítja meg, amely minden évben kiszámíthatatlan, majd az ötödik játékhéten a kontinens legjobb csapata ellen kell megmutatni, hogy mit tud a fehérvári alakulat. A menetrendben ott van még a Prague Lions is, amely szintén újoncként vág neki a bajnokságnak, őket tavaly a CEFL Cup döntőjében, egy nagyon mozgalmas mérkőzésen végül 24-20 tudott megverni az Enthroners, tehát ennek a találkozónak is meglesz a maga pikantériája.

A bajnokság első fordulója rögtön június elején kezdődik is, az Enthroners összes mérkőzése élőben követhető lesz az ARENA4 felületein, illetve a tavalyiakhoz megszokottan a csatorna igyekszik elhozni valamennyi rangadót a szombati és vasárnapi játéknapokról. Tehát nyáron sem maradunk futball nélkül, lesz miért követni az európai történéseket!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!