Connect with us

Hír

Távozik a Cowboys támadókoordinátora, McCarthy fogja hívni a játékokat

A Cowboys szezonja csalódást keltően ért véget a 49ers elleni vereséggel, ezután pedig több változás is történt az edzői stábban. Dan Quinn maradása nagy pozitív fejlemény volt, azonban a héten hat edzőnek sem újították meg a szerződését, most pedig a Dallas Morning News arról számolt be, hogy a támadókoordinátor Kellen Moore is távozik a csapattól közös megegyezéssel. A játékhívási feladatokat a főedző Mike McCarthy veszi majd át.

A korábbi NFL-irányító Moore pár éve felkapott támadókoordinátor lett, idén is volt főedzői interjún például a Panthersnél, azonban ilyen magas szintű munkát nem kapott. A Cowboys idén remekül teljesített támadóoldalon, azonban időnként lehetett kritizálni Moore-t, leginkább nagy meccseken erősebb ellenfelekkel szemben, hogy nem segítette kellőképpen Prescott munkáját és szükségtelenül nehéz volt a támadósor felépítése.

Ilyen szempontból indokolható a menesztése és a váltás, a megkérdőjelezhetőbb döntés inkább az, hogy McCarthy fogja átvenni a játékhívásokat. A Packersben is ő volt a playcaller – egy rövid időt kivéve, amikor átadta ezeket a feladatokat, de hamar vissza is vette a saját kezébe –, de ez inkább negatív élmény volt a csapat szurkolóinak és a semleges nézőknek is.

A mindössze 34 éves Moore-nak hamar lesz állása támadókoordinátorként, hiszen sok az üres állás jelenleg a ligában, a Buccaneers és a Chargers pedig már be is jelentkezett érdeklődőként.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!