Connect with us

Hír

Távozik a Cowboys támadókoordinátora, McCarthy fogja hívni a játékokat

A Cowboys szezonja csalódást keltően ért véget a 49ers elleni vereséggel, ezután pedig több változás is történt az edzői stábban. Dan Quinn maradása nagy pozitív fejlemény volt, azonban a héten hat edzőnek sem újították meg a szerződését, most pedig a Dallas Morning News arról számolt be, hogy a támadókoordinátor Kellen Moore is távozik a csapattól közös megegyezéssel. A játékhívási feladatokat a főedző Mike McCarthy veszi majd át.

A korábbi NFL-irányító Moore pár éve felkapott támadókoordinátor lett, idén is volt főedzői interjún például a Panthersnél, azonban ilyen magas szintű munkát nem kapott. A Cowboys idén remekül teljesített támadóoldalon, azonban időnként lehetett kritizálni Moore-t, leginkább nagy meccseken erősebb ellenfelekkel szemben, hogy nem segítette kellőképpen Prescott munkáját és szükségtelenül nehéz volt a támadósor felépítése.

Ilyen szempontból indokolható a menesztése és a váltás, a megkérdőjelezhetőbb döntés inkább az, hogy McCarthy fogja átvenni a játékhívásokat. A Packersben is ő volt a playcaller – egy rövid időt kivéve, amikor átadta ezeket a feladatokat, de hamar vissza is vette a saját kezébe –, de ez inkább negatív élmény volt a csapat szurkolóinak és a semleges nézőknek is.

A mindössze 34 éves Moore-nak hamar lesz állása támadókoordinátorként, hiszen sok az üres állás jelenleg a ligában, a Buccaneers és a Chargers pedig már be is jelentkezett érdeklődőként.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Attila Horváth
Attila Horváth
2023-01-30 09:46

Downgrade

Tamás
Tamás
2023-01-30 07:58

McCarthy, mint támadókoordinátor? Oh my God!
Ez vetekszik a Patricia/Judge támadókoordinátor szerepkörrel. (Mármint visszalépés szempontjából) Ne csodálkozzanak a Dallas szurkolók, ha visszaesik a támadójáték Dallasban.

Viktor Gál
Viktor Gál
2023-01-30 06:57

A nap híre. Texasban hiánycikk lett az akasztókötél.

Delfi
Delfi
2023-01-30 21:14

Engem inkább az érdekelne, hogy McCarthy miképpen él túl mindent? Én már 10 éve kirúgtam volna az NFL-ből, akkor talán ARodnak is lenne pár gyűrűje.

gyeek
gyeek
Reply to  Delfi
2023-01-30 21:43

Hát persze! Tuti igaz, mert sokan mondják! Rengetegen kirúgták volna már Magyarországról Mike McCarthy-t, de épp nem értek rá vizsgák vagy a raktári munka miatt, hasonlók. Sean Payton bezzeg korszakos zseni, 15 év alatt 6 Super Bowlba ment Drew Breeszel a csapatában, ebből 4-et meg is nyert… oh wait…

gyeek
gyeek
2023-01-30 21:47

A tízmillió szövetségi kapitány országában kicsit se meglepő, hogy ennyi amfoci támadó (és persze védő) géniusszal beszélhetek egy anyanyelvet.

Uatu
Uatu
2023-01-30 14:52

Eddig is a szakadék szélén táncoltak, de most tettek egy nagy lépést előre.

slowmotion80
slowmotion80
2023-01-30 10:52

ezt is majd utólag lehet megítélni.
a Cooperre befektetett tőkét nem sikerült kimaxolni (közel sem), az akadályokat nem sikerült megoldani.
a Moore-Dak fúzió nem hoz gyűrűt, Moore-t lecserélni pedig sokkal olcsóbb opció, mint Dak kivágásával a sapka negyedét kidobni.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x