Connect with us

Hír

A Browns kivágja John Johnsont!

John Johnson úgy igazolt 2021-ben a Brownshoz, hogy a liga egyik legjobb safetyjének tartották. Clevelandben viszont évről évre rosszabb teljesítményt nyújtott, így a csapat menedzsmentje az új ligaév kezdete előtt (március 15) kivágja a 28 éves védőt (hacsak persze addig be nem jelentkezik érte valaki egy csere formájában).

A lépéssel 9,75 millió dollárt spórol a csapat tényleges kifizetésként, de mivel a korábbi években rengeteg pénzt könyvelt el a Brown aláírási bónuszként, így mindössze 900 ezer dollár szabadul fel a fizetési plafonban. Elképzelhető viszont, hogy úgynevezett post june1 kivágást alkalmaznak nála, amivel tényleg felszabadulna idén ez a közel 10 millió a sapkában is, de csak nyáron, és ebben az esetben jövőre kellene elkönyvelni a maradék halott pénzt.

Johnson 2017-ben a Rams harmadik körös játékosa volt és már újoncként is magas szinten teljesített. A Los Angeles-i négy éve alatt a liga egyik legjobb safetyje volt, futás ellen és coverage-ben is nagyon jó teljesítményt nyújtott, óriási fogásnak tűnt, hogy Browns meg tudta szerezni magának. Az elmúlt két szezonja ugyanakkor nem volt jó, bár ebben az is szerepet játszik, hogy nem pont ugyanabban a szerepkörben játszatták, mint a Ramsnél.

Ennek fényében nehéz megmondani, mennyire lesz majd jó piaca. Érdeklődőkből jó eséllyel nem lesz hiány, de 10+ milliós szerződés nem valószínű.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!