Connect with us

Hír

Betilthatják az Eagles QB sneakjét

Az Eagles a történelem egyik leghatékonyabb csapata volt idén negyedik kísérletekre, nagyban köszönhetően a szinte megállíthatatlan QB sneak formációjuknak, ahol Jalen Hurts mögé ketten is felálltak és áttolták az irányítót a first downt jelző vonalon. Könnyen lehet azonban, hogy egyszezonos csodáról lesz szó, ugyanis az NFL várhatóan betiltja majd ezt a játékot.

Dean Blandino, a játékvezetők korábbi főnöke beszélt arról, hogy a versenybizottság várhatóan komolyan megvizsgálja majd ezt a játékot és minden valószínűség szerint be is tiltják majd.

“Szerintem a liga meg fogja vizsgálni és nagyon meglepődnék, ha nem változtatnának rajta. Olyan mint egy rugby játék. Az NFL a játékosok atletikusságát és képességeit akarja színpadra állítani, ez pedig nem egy ilyen play. Ez csak egy taktika és nem egy esztétikailag szép játék, úgyhogy szerintem a versenybizottság meg fogja vizsgálni.”

– írta a jelenleg tévés elemzőként dolgozó Blandino a the33rdteam.com oldalra.

Az NFL statisztikái szerint Hurts 40 QB sneakből 36-ot sikeresen oldott meg a szezon során, a Super Bowlban is a tíz futott first downjából hatot így szerzett. A labdacipelő játékos előretolása 2005 óta szabályos az NFL-ben, de az Eagles jött rá először így bő 15 év után, hogy ezt a szabályt ki lehet használni.

Sean Payton is nyilatkozott a témában, aki tagja volt a versenybizottságnak visszavonulása előtt, és szerinte is be kellene tiltani. Ellenben ha nem tiltják be, akkor ő is használni fogja.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!