Connect with us

Hír

Betilthatják az Eagles QB sneakjét

Az Eagles a történelem egyik leghatékonyabb csapata volt idén negyedik kísérletekre, nagyban köszönhetően a szinte megállíthatatlan QB sneak formációjuknak, ahol Jalen Hurts mögé ketten is felálltak és áttolták az irányítót a first downt jelző vonalon. Könnyen lehet azonban, hogy egyszezonos csodáról lesz szó, ugyanis az NFL várhatóan betiltja majd ezt a játékot.

Dean Blandino, a játékvezetők korábbi főnöke beszélt arról, hogy a versenybizottság várhatóan komolyan megvizsgálja majd ezt a játékot és minden valószínűség szerint be is tiltják majd.

“Szerintem a liga meg fogja vizsgálni és nagyon meglepődnék, ha nem változtatnának rajta. Olyan mint egy rugby játék. Az NFL a játékosok atletikusságát és képességeit akarja színpadra állítani, ez pedig nem egy ilyen play. Ez csak egy taktika és nem egy esztétikailag szép játék, úgyhogy szerintem a versenybizottság meg fogja vizsgálni.”

– írta a jelenleg tévés elemzőként dolgozó Blandino a the33rdteam.com oldalra.

Az NFL statisztikái szerint Hurts 40 QB sneakből 36-ot sikeresen oldott meg a szezon során, a Super Bowlban is a tíz futott first downjából hatot így szerzett. A labdacipelő játékos előretolása 2005 óta szabályos az NFL-ben, de az Eagles jött rá először így bő 15 év után, hogy ezt a szabályt ki lehet használni.

Sean Payton is nyilatkozott a témában, aki tagja volt a versenybizottságnak visszavonulása előtt, és szerinte is be kellene tiltani. Ellenben ha nem tiltják be, akkor ő is használni fogja.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
R4v3N
R4v3N
2023-02-17 10:20

Mondjuk szerintem ezek főként nem azért sikerültek mert hátulról Goedert és/vagy Sanders vmennyire megtolta Hurtsöt.
Egyszerűen az előtte lévő fal ilyen magas szinten tudta dominálni a védő falakat ezeknél a játékoknál (is).

camillo 7777
2023-02-17 10:10

Amint az ábra mutatja, bajnokságot nem lehet vele nyerni.
Annyira mégse lehet hatalmas fegyver.

Zoard
Zoard
2023-02-17 09:32

Ez egy hülye indoklás. Amúgy is hányszor van ez egy meccsen a játékok százalékában?

Itt nem az lett volna az értelmes indok hogy a qbét toligassák mindkét oldalról oszt sérülés lehet belőle? alulról hátúlról a csapattársai, miközben az alsóteste a falhoz szorulhat, rossz esetben még szemből visszatolják a felsőtestét az ellen nagyemberei és így tényleg egy hajlékonygerincű qbszníket hajtogathatnak belőle.
Ezt lehet hogy egy RB teste jobban bírja, míg a QB-é meg nem.

bjeela
bjeela
2023-02-17 09:19

Esztétikai kifogás? Az NFL-ben? Tologatás mijatt?
Azonnal tilcsák bejazösszes falembert, mert azok itten tologassák a másikokat! Há mégiscsak hogynézkijazijen? Mán a látványtójis felfordul az ember gyomra…
Nem lehetne, hogy inkább mégiscsak valami szép balettot aggyanak a kiművelt, esztétikajilag is pallérozott közönségnek ehejett a fertelmes erőszakoskodás hejett? A marhapásztorok és sörüzemi szakemberek nemzetközi kuturális szöveccsége is eztet óhajcsa! Márhogyugye központilag. Vagymi.

Tuskó Hopkins
Tuskó Hopkins
2023-02-17 08:48

Én a betiltásikat tiltanám be.

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
2023-02-17 08:37

Egyébként van benne ráció, mert ha egy csapat rá tudna állni, hogy rögbis módra 2-3-4 yardot toljanak egy labdás játékoson, némileg veszítene a játék a szépségéből.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2023-02-17 08:24

Nagyon helyes.

camillo 7777
2023-02-17 07:51

Szerintem a faljátékosokat kellene kiszedni a játékból, nem elég látványos a játékuk. 🤣
Szinte nincs egy elkapásuk, szinte nincs egy 40 yardos passzuk. Csak egymást tolják ide-oda. 😃

Én Patrick zseniális passzait tiltanám be, mert utánozhatatlan a srác 😃😃😃
Ez nem fair a többi csapattal szemben. 😊

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x