Connect with us

Hír

DeAndre Hopkins elbukta a no trade záradékát az idei eltiltása miatt

A Cardinals új general managerrel és új főedzővel teljes újjáépítésbe kezd a 4-13-as szezonja után, főleg hogy még az irányítónak is ki kell majd hagynia a szezon egy részét. Ezek a tényezők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a csapat valószínűleg megpróbálja majd elcserélni a sztárelkapó DeAndre Hopkinst, aki kapcsán már elég sok pletyka felröppent a szezon vége óta. Ráadásul ezt Hopkins meg is könnyítette a tavalyi eltiltásával.

A CBS beszámolója szerint ugyanis amikor Hopkinst hat meccsre eltiltották teljesítménynövelő szerek használata miatt, akkor a szerződése értelmében elvesztette a no trade záradékát. Alapvetően elég kevés játékos szerződésében szerepel ilyen kitétel, főleg nem-irányítóknál, de az eltiltások szinte mindig annulálnak garantált tartalmakat és/vagy ilyen záradékokat. Ez a helyzet Hopkinsnál is, aki így már nem szólhat bele, hová cserélik el, ami megkönnyíti a Cardinals dolgát. A hamarosan 31 éves elkapónak így nem túl magas az alkupozíciója és így jobb ellenértéket csikarhat ki érte a csapat.

Persze Hopkins még fenyegethet visszavonulással, de ebben az esetben csak az idei évben közel 20 millió dollárról lenne kénytelen lemondani, ami nem túl valószínű forgatókönyv.

Hopkins idén 9 meccsen lépett pályára és 717 yardot szerzett, ez egy 17 meccses szezonra vetítve 1354 yardot jelentene – tehát még mindig magas színvonalon képes játszani. Egy újjáépülő csapatnak viszont nem sok értelme lenne megtartani az öregedő játékosát $19,45 milliós alapfizetéssel. Ugyan csak $8,15 milliót lehet az elcserélésével felszabadítani és be kell nyelni utána $22,6 millió halott pénzt, egy ilyen döntéssel a jövőbeli költségeket spórolnák meg elsősorban, és ami még fontosabb, hogy hasznos draft pickeket lehetne érte kapni, ami szükséges a keret felturbózásához.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!