Connect with us

Hír

Elhunyt a Panthers alapítója, Jerry Richardson

86 éves korában elhunyt a Panthers alapítója, Jerry Richardson, jelentette be a csapat.

Richardson 1936-ban született és az 1958-as draft 13. körében került be az NFL-be. Halfbackként mindössze két évig játszott a ligában és csupán négy TD-t szerzett, de az egyiket pont az NFL-döntőn 1959-ben, amivel egyébként meg is nyerte a döntőt a Baltimore Coltsnak. Az ezért kapott bónuszát aztán arra használta, hogy az egyik barátjával közösen megalapítsa a Hardee’s nevű étterem franchise-t, ami tarolt az Egyesült Államokban. Később ő lett CEO-ja a Flagstar nevű cégnek, ami az USA hatodik legnagyobb vendéglátóipari vállalata volt 2500 étteremmel és 100 ezer alkalmazottal.

1995-ben vonult vissza, amikor is ő lett a Carolina Panthers alapító tulajdonosa, majd idővel a liga egyik legbefolyásosabb tulaja. Szobrot is kapott a csapat stadionja előtt, azonban 2017-ben helytelen munkahelyi magatartás (szexuális zaklatás, rasszista megjegyzések) miatt el kellett adnia a csapatot.

23 éve alatt a Panthers 183-184-1-es mérleget ért el az alapszakaszban és 9-8-as győzelmi mutatót a rájátszásban, ráadásul kétszer a Super Bowlig is sikerült eljutnia a csapatnak (bár győzni egyszer sem sikerült). Nyugodjék békében!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!