Connect with us

Szabadügynök

Értékeljük az új igazolásokat és cseréket

Értékelünk minden igazolást és minden cserét a piac kapcsán. Folyamatosan igyekszünk frissíteni a cikket, ahogy időnk és a piaci aktivitás engedi. 

Megjegyzés: Csak az évi $5 millió feletti igazolások kerülnek be az értékelőnkbe, illetve a cserék. 

Az értékelőt március 25-én lezártuk! 

TRADE!
Jets adja: Elijah Moore, WR + 3/74
Browns adja: 2/42

Moore-t én egy nagyon tehetséges elkapónak tartom, akinek Zach Wilsonnal nagyon nem ment a játék – bárki mással elég jó számokat produkált. Cserét kért, így a Jetset nem tudom teljesen lehúzni, hiszen menni akart, de ettől még nem ők jöttek ki jól ebből a buliból. Lehet az a 2. kör Rodgersre kell majd, meglátjuk, mindenesetre egy elég jó játékost vesztettek. A Browns ellenben nagyot nyert az üzleten, hiszen egy újonc szerződéses (tehát olcsó) és szerintem elég jó játékost szereztek minimális ellenértékért.

Browns: A
Jets: C-

(katonadani)

Dalton Schultz, TE
1 év $6,25 millió

Hatalmas hiányposztra jött, jó játékos, olcsó is volt. Nem egy szupersztár, akinek nagy pénzt kell adni, de ennyiért nagyon jó ár/érték arányú igazolás, és egyértelműen lendít a Texans támadósorán. Egy megbízható tight end meg nagyon jól jön az újonc QB-nak.

Értékelés: A

(katonadani)

CJ Gardner-Johnson, S
1 év $8 millió

A ligában úgy tűnik nem értékelik eléggé egyik kedvenc játékosom. Állítólag kockázatnak ítélik meg, ezért csúszott a drafton, ezért került csak egy 5.- és 6. körös pickbe az Eaglesnek, és ezért kapott most csak egy 8 milliós szerződést, ami valószínűleg valójában csak $6,5 milliós, ösztönzőkkel kiegészítve. Oké, nem feltétlen a legegyszerűbb személyiség, és imádja a trash talkot, amiért állították már ki, de ennyi baj legyen, ha közben meg magas szinten játszik. És még ha nem is játszott elit szinten az Eaglesben a sok interceptionje ellenére, így is egy minőségi kezdő akár a slotban, akár safetyben. Egyébént majdnem beírtam a piac előtt a "legjobb fitek" cikkbe a Lionshöz (végül az utolsó vágásnál kimaradt), szóval nem csak árban, de illeszkedésben is nagyon tetszik az igazolás.

Értékelés: A+

(katonadani)

Adam Thielen, WR
3 év $25 millió

A Panthersnek nagyon kellett bármilyen használható elkapó DJ Moore elcserélése után, úgyhogy kicsit sarokba voltak szorítva. Thielen teljesítménye már eléggé lefelé tendál, így nem szívesen adtam volna neki három éves szerződést, amiből egy év után azért nem olyan kényelmesen lehet kiszállni. Személyiségileg, az öltözőben, a pályán kívül nagyon hasznos tagja lesz a szervezetnek, de a pályán már nem várok tőle nagy dolgokat. Persze az évi bő $8 millió nem vészes összeg, és olyan sok jobb opciója sem volt a csapatnak, szóval nem rossz ez összességében, csak nem is annyira jó.

Értékelés: B-

(katonadani)

TRADE!
Texans adja: Brandin Cooks, WR
Cowboys adja: 2023/5. + 2024/6.

A Texans nem kezelte valami jól ezt a Cooks ügyet, habár Cooks sem segített azzal, hogy aláírt egy hosszabbítást, majd pár hónappal később már nagyon menni akart máshová – mintha nem tudta volna, hogy nem itt fogja halmozni a győzelmeket. Ettől függetlenül ha a trade határidőnél megejtik ezt a cserét ugyanennyit átvállalva, akkor ennél jóval többet kaphattak volna érzésem szerint. A Cowboys részéről nagyon szép csere, kozmetikázzák ezzel a tavaly Amari Cooper fiaskót. Cooksra pedig nagy szükségük is van és jól fog illeszkedni CeeDee Lamb mellé.

Cowboys: A
Texans: C

(katonadani)

Isaac Seumalo, G
3 év $24 millió

Seumalo egy minőségi guard, és talán a Steelers legjobb falembere lesz idén. Azt hittem $10 millió felett lesz évente, de megúszta $8 millióval a Steelers, ami szuper üzlet a csapattól.

Értékelés: A

(katonadani)

Julian Love, S
2 év $12 millió

A legtöbb csapattól kifejezetten tetszene ez az igazolás, Love szerintem simán megér ennyit: fiatal, sokoldalú, jól játszik. A Seahawks azon kevés csapatok közé tartozik, ahol nem igazán értem. Jamal Adams és Quandre Diggs 18-18 milliót foglal idén a sapkából, a Hawks messze a legtöbbet költi safetykre a ligában, akkor mégis miért kellett még egy relatív sokat kereső játékos a posztra? Nem gondolom ezt az erőforrások megfelelő allokációjának.

Értékelés: C

(katonadani)

Darius Slayton, WR
2 év $12 millió

Slayton egy abszolút használható elkapó, a Giantsnek nagy szüksége is volt ilyenekre, az ár is rendben van.

Értékelés: B+

(katonadani)

Cole Holcomb, LB
3 év $18 millió

A Steelerst nem igazán értem egyelőre a piacon. CB poszton idősödtek és még talán gyengültek is, a támadófalba csak egy csereguardot hoztak, és akkor itt az LB-helyzet. Nem tudom, hogy csak későn döntöttek-e Myles Jack kivágásáról és ezért maradtak le az első hullámról, ahol rengeteg linebacker elkelt, vagy amúgy is ez volt a terv, de Holcombnál jobb játékosok keltek el hasonló összegekért, szóval egyértelműen kihagyott lehetőségnek érzem a csapattól, hogy nem hoztak jobb LB-t ugyanilyen áron.

Értékelés: C+

(katonadani)

Orlando Brown, LT
4 év $64 millió

Azt hittem lesz valaki olyan elkeseredett, hogy megadja Orlando Brownnak az évi 21-22 milliót, de valójában annyira nem rossz az LT-helyzet a ligában, mint fejből gondoltam, RT-t meg nem akart játszani Brown (és ott nem is kapott volna annyit). Ehhez képest a Bengals évi 16 millióért tudta megszerezni, ami abszolút jutányos ár. Egyáltalán nem gondolom Brownt egy top tackle-nek, de egy abszolút korrekt játékosnak igen, és csak a 10. legnagyobb fizut kapta az LT-k közt, ami abszolút rendben van, piaci körülmények közt pedig még olcsó is. A Bengalsnál nagy upgrade lesz Jonah Williamshez képest. Az azért meglepett, hogy épp a Bengals fizette meg, tekintve hogy a Chiefs elleni meccseken utaztak rá, hogy kihasználják a lassabb lábait.

Értékelés: A

(katonadani)

Brown nagyon túlértékelte magát és ennek most meg is itta a levét. A korábbi riportok szerint a Chiefs tavaly egy 6 éves, 139 millió dolláros szerződést ajánlott neki (ebből 30,25 millió dollár aláírási bónusz, az első két év garantált), ami 23,16 millió dollárt jelentett volna évente. Ugyanakkor ez egy sok szempontból kamu szerződés volt, mert mint kiderült, a hatodik évében 44 millió dollárt keresett volna, így a valóságban ez egy évi 19 millió dolláros szerződésnek felelt meg. Ez azonban még mindig jobb, mint amit most a Bengalstól kapott, mert még a 68 százalékos teljes garantálttal is csak 43,5 millió dollárt visz biztosan haza. A falember és a Chiefs tehát veszített (a Brownnál rosszabb Jawaan Taylor évi 20 milliót kap Kansasben), a Bengals viszont nagyot kaszált.

Értékelés: A+

(Renningan)

Miles Sanders, RB
4 év $25 millió

A számaitól teljesen függetlenül Sanders egyértelműen fejlődött idén és jóval kevesebbet táncolt a fal mögött, mint korábbi években, így pedig jobb futó lett és bekerült a korrekt kezdők közé. Ha tavaly kapott volna ennyi pénzt, az nem tetszett volna, most szerintem ez korrekt.

Értékelés: B

(katonadani)

Hol vannak azok az idők, amikor boldog-boldogtalant túlfizettek? Sanders egy jó futó, annak megfelelő fizetést is kap, pedig engem az sem lepett volna nagyon meg, ha 10+ millió fölé megy a tavalyi teljesítménye után.

Értékelés: A

(Renningan)

Juan Thornhill, S
3 év $21 millió

Tetszik a fit, hiszen Jim Schwartz rendszerébe kell egy jó range-dzsel rendelkező free safety, Thornhill pedig pontosan ilyen.

Értékelés: B+

(katonadani)

Fletcher Cox, DT
1 év $10 millió

Cox fénye már megkopott, de azért még mindig egy hasznos játékos. Tavaly már nem igazán örültem a visszaigazolásának, de rosszabb nem lett, ellenben olcsóbb igen, és Hargrave eligazolása miatt jobban is kellett valaki veterán oda középre.

Értékelés: B-

(katonadani)

Cox egy legenda és már csak ezért megérdemli a nyugdíjkiegészítést, hiányposztra is érkezett (maradt), de már közel sem az a szint, ami évi 10 millió dollárt ér, pláne hogy tavaly karrierje egyik leggyengébb szezonját hozta, különösen futás ellen esett vissza jelentősen a teljesítménye és egyértelműen látható nála egy negatív tendencia.

Értékelés: B-

(Renningan)

Jacoby Brissett, QB
1 év $10 millió

Ha nem válik be a Howell projekt, akkor hozni fog egy stabil megbízható szintet a Commandersnek. Előrébb nincsenek vele madártávlatból nézve, de kompetensek maradnak, ha neki kell játszania (és jobb is lehet Howellnél egyébként). Brissett egyébként jobb volt tavaly Deshaun Watsonnál a Brownsban.

Értékelés: B+

(katonadani)

Prémium csere, gyenge kezdő szint. Ennyit abszolút megér, csak nem vagyok benne biztos, hogy a Commandersnek ezt az utat kellene követnie. Persze értem én, hogy a jelenlegi menedzsment azért szeretne vállalható eredményeket felmutatni, de Brissett van olyan jó, hogy jövőre se legyen komoly esély egy franchise QB draftolásához.

Értékelés: B

(Renningan)

Hayden Hurst, TE
3 év $21,75 millió

Kicsit szomorú, de azt hiszem jelenleg a legjobb skill játékosa a Panthersnek Hurst. Egyébként korrekt deal, Hurst egy megbízható tight end, de azért extrát nem érdemes tőle várni.

Értékelés: B

(katonadani)

Sheldon Rankins, DT
1 év $10,5 millió

Drága ez a bő 10 millió Rankinsért, de arról semmi kérdőjelünk nem lehet, hogy illik a rendszerbe, hiszen jól teljesített New Yorkban, DeMeco Ryans pedig szinte ugyanazt a rendszert futtatja mint Robert Saleh (mindketten a 49ersből lettek főedzők). Persze itt nehezebb dolga lesz, tekintve hogy a csapat körülötte jóval gyengébb.

Értékelés: C+

(katonadani)

A Houston olyan helyzetben van, hogy kénytelen túlfizetni játékosokat – ez is egy ilyen igazolás lesz. A rendszerbe illik, hiányposztra érkezik, de ő sem a 10 millió dolláros kaliber.

Értékelés: B-

(Renningan)

JuJu Smith-Schuster, WR
3 év $25,5 millió

Önmagában ez rendben van egyébként, meg illik is JuJu a Patsbe (legalábbis a rendszerbe, azt azért megnézném, ahogy bevonja Belichicket egy TikTok videóba), csak azt nem értem, hogy ugyanennyiért miért nem tartották meg a szerintem jobb Meyerst (szerk: végül olcsóbb lett, így eggyel jobban tetszik). És ha ez volt az egyetlen mozgás WR-fronton a csapatnál, akkor rosszabb értékelést adnék, mert ez kevés, és JuJuból is hiányzik a sebesség, mint úgy overall a keretből.

Értékelés: B+

(katonadani)

Egyetértek Danival. Ár/érték arányban JuJu teljesen rendben van, de Meyers tényleg jobb játékos nála, ráadásul Mac Jonesszal is megvolt a kémia. Ezzel nem lett jobb a Patriots offense, és a szinten tartás is minimum véleményes.

Értékelés: B-

(Renningan)

Lavonte David, LB
1 év $7 millió

Jó látni, hogy a klublegenda nem megy sehová és vélhetően Tampában fejezi be. Ráadásul még mindig egy nagyon jó játékos, és láthatóan adott is egy kis kedvezményt, hogy maradjon.

Értékelés: A

(katonadani)

A 33 éves, korábbi második körös linebacker még mindig a posztja egyik legjobbja, és úgy tűnt, hogy aláír valakihez évi 10-12 millió dollárért a piacon. Ehhez képest elfogadta a Bucs 1 éves, 7 millió dolláros ajánlatát, ami szinte már rablásnak számít. Egyedül azért nem A+, mert a Bucs nem az a csapat, aminek most kevésbé értékes posztokra kellene rövid távon befektetni.

Értékelés: A

(Renningan)

David Montgomery, RB
3 év $18 millió

A sorozatos RB tagek után Montgomery számított a piac egyik legjobb elérhető futójának, ehhez képest csapatbarát szerződést kapott. Jamaal Williamst kell pótolnia, egy fiatalabb és gyorsabb változata, cserébe kevésbé akkora karakter mint raszta kollégája. Kicsit sajnálom, de a Lions szempontjából ez egy jó üzlet.

Értékelés: B+

(chester)

Samson Ebukam, Edge
3 év $27 millió

Chris Ballard kriptonitja az edge rusherek halászata, 2017-es regnálása alatt nem igazán sikerült találnia meghatározó játékost a posztra, és nem vagyok benne biztos, hogy Ebukam majd az lesz. Én nagyon kedvelem, de egy első számú passzsiettető szerep csak egy jó rendszerben állna neki jól, na most Gus Bradley-től én még mindig rettegek. Szurkolok neki, de félek hogy ez is egy bukta lesz, de a szerződés kiváló a Coltsra nézve, Ebukamnak kevésbé.

Értékelés: B-

(chester)

Kaleb McGary, OT
3 év $34,5 millió

Nagy hibának gondoltam, hogy elmulasztották a franchise taget McGaryre tenni, mert egy jó szezon után előre féltem milyen szerződést kaphat a piacról, de Terry Fontenot alaposan rám cáfolt. Ez egy zseniális szerződés, pláne Taylor és McGlinchey után, nagyon tetszik amit idén a Falcons csinál.

Értékelés: A

(chester)

McGary futásblokkolásban nagyon jóm azonban passzblokkolásban még mindig nem túl megbízható. Ilyen szempontból féltem, hogy valahol kap egy nagy szerződést, ami csúnyán mellé fog menni, de a Falcons rendszerében maradva jobb esély van arra, hogy ez megérje. Főleg hogy egyáltalán nem volt drága.

Értékelés: A-

(katonadani)

Jarran Reed, iDL
2 év $10,8 millió

Egy Chiefs és Packers kitérő után visszatért a Seahawkshoz, jóval olcsóbban mint amilyen szerződést anno Schneiderék adtak neki. Jonesszal elég jó duót alkothatnak az irányító siettetésére, bár kérdéses, hogy ez a jó év Green Bayben mennyire fenntartható, azért az egy jóval telítettebb védőfalban sikerült.

Értékelés: B

(chester)

Arden Key, Edge
3 év $21 millió

Újraélesztette a karrierjét Jacksonville-ben, ami egy szép szerződésben manifesztálódott. Nem lesz rosszabb mint Dupree, de csodát sem kell várni tőle, mindenesetre ennyi pénzért nincsenek egekben az elvárások. Eddig a Titans retoolja is tetszetős, a Landry-Simmons-Autry-Key négyes pedig elég félelmetesen hangzik.

Értékelés: B+

(chester)

Byron Murphy, CB
2 év $22 millió

Ahhoz képest, hogy nem a világ pénzével gazdálkodnak Minnesotában, szépen helyettesítik az idős játékosokat fiatalokkal. A piac legjobb slot cornere volt, ennek megfelelően olyan szerződést is kapott, és érdekes, hogy őt sem hosszú távra szerződtette Adofo-Mensah, tetszik ez az óvatoskodás.

Értékelés: B+

(chester)

Charles Omenihu, Edge
2 év $20 millió

Továbbra sem tudom eldönteni, hogy Omenihu csak az n+1. haszonélvezője a 49ers védelmének, vagy ő tényleg egy jó játékos. Nem hiszem, hogy erre Kansas Cityben kapjuk meg a választ, mert ott is egy aránylag jó sémát futtat Spagnuolo, így ebből a szempontból nem hazárd játék a szerződtetése. Frank Clarkot hivatott pótolni, de nem tudom mennyi clutch sacket várhatunk tőle.

Értékelés: B

(chester)

Leighton Vander Esch, LB
2 év $11 millió

LVE újabb áldozata a túlságosan telített LB piacnak, jutányos áron tudta megtartani a linebackert a Cowboys.

Értékelés: A

(katonadani)

James Bradberry, CB
3 év $38 millió

Nem gondoltam volna, hogy az Eagles újra tudja igazolni Bradberryt, mivel úgy gondoltam, hogy drágább lesz majd a piacon, azonban a CB-kért nem kapkodtak annyira a csapatok, vagy legalábbis nem nyúltak mélyen a zsebükbe. Így pedig nagyon jó üzlet ez az Eaglestől, a rendszerbe jól illik, ezt megmutatta (nagyjából ugyanaz lesz idén is a rendszer a koordinátorváltás ellenére), hiszen All-Pro volt tavaly. Onnan persze várható egy kis visszaesés, de egy nagyon jó corner korrekt áron. Egy negatívum, hogy nyáron már 30 éves lesz, az pedig gyakran vízválasztó a CB-knél. Ha két ilyen jó év van még benne, akkor jó az üzlet, de nem nulla százalék az esélye, hogy előtte jön a belassulás.

Értékelés: A-

(katonadani)

TRADE!
Colts adja: Stephon Gilmore, CB
Cowboys adja: 2023/5. kör

A Cowboysnak nagy gyenge pontja volt a CB2 poszt, az ellenfelek elég sokszor megégették őket ott. Szóval kellett az erősítés, ez pedig Gilmore lett. A korábbi Év Védője a szezon kezdetén már 33 éves lesz, ami elég koros egy cornerbacknek, de tavaly még mindig magas szinten játszott Indianapolisban, szóval rövid távon akár megoldás is lehet a problémákra. Persze egy évnél tovább nem nagyon érdemes már vele számolni (és csak egy évre szól a szerződése $9 millióról) és bármikor eljöhet a szakadék a játékában. A Coltsnak épp ezért nem volt már rá szüksége, hiszen nem egy évben gondolkodnak, hosszabb idő kell, amíg versenyképesek lesznek. Sokat persze nem kaptak érte, de mindkét oldalról rendben van a dolog.

Cowboys: B+
Colts: B

Larry Ogunjobi, DT
3 év $28,75 millió

Ogunjobi egy nagyon inkonzisztens játékos, a nagy játékaiból szép highlight videót lehet összerakni, de sok a negatív játéka is. Tavaly is sokalltam a fizetését, idén is sokallom, habár a Steelersben azért talán eggyel jobban nézett ki, mint korábban.

Értékelés: C+

(katonadani

Allen Lazard, WR
4 év $44 millió

Megy a viccelődés, hogy csak Rodgers kérésére érkezett, de egyébként ennek akkor is lenne értelme, ha nem jönne a Packers QB-ja (Cobbnak meg Lewisnak már nem). Minden bizonnyal Corey Davist kivágják ezzel együtt, így pedig gyakorlatilag ugyanazért a pénzért szereztek egy ugyanolyan jó, de kevésbé sérülékeny elkapót, aki még jobban is illik a rendszerbe.

Értékelés: B+

(katonadani)

Trey Pipkins, RT
3 év $21,75 millió

Pipkins kisebb meglepetésre abszolút vállalható szinten teljesített tavaly a fal jobb oldalán, így érthető a visszahozatala és a fizetése is rendben van.

Értékelés: B

(katonadani)

Nem vagyok túl lelkes emiatt. Ha a Lombardira hajtasz, akkor nem elégedhetsz meg egy meglepően korrekt szezonnal egy olyan játékostól, akitől eddig sok jót nem láthattunk a 2022-es szezonig. Én inkább upgrade-eltem volna.

Értékelés: D

(chester)

Emmanuel Moseley, CB
1 év $6 millió

Moseley megsérült és lehet ki kell hagynia a szezon elejét, szóval ezért ilyen jutányos, de ha a szezon második felére vissza tud térni a formájához, akkor ez egy elég jó igazolás lehet a Lionstől. Nagy hiányposzt volt a CB, hoztak két jó játékost a posztra.

Értékelés: B+

(katonadani)

TRADE!
Raiders adja: Darren Waller, TE
Giants adja: 3/100. pick

A Giantsnek kellett egy igazi "difference maker" elkapó, és ha poszt szerint nem is WR-t találtak, de a feladatot Waller is ellátja hivatalosan tight endként. Ő azonban egyértelműen egy elkapó és erre a feladatra is érkezik New Yorkba. A kora és sérülései miatt volt csak ennyi az ára, szóval nem jön kockázatmentesen, de alapvetően tetszik a Giants részéről. A Raidersnél pedig továbbra sem tudom igazán, hogy mi a terv, mi az irány, nehezen igazodok ki rajtuk. A fent említett kockázatok miatt nem indokolhatatlan a csere, de mégis csak egy elég hasznos mismatch játékost vesztettek.

Giants: B+
Raiders: C+

(katonadani)

Bár tavaly szeptemberben hosszabbított vele a Raiders, egyrészt a garantált tartalmakból sejteni lehetett, hogy nem volt határozott elköteleződés, másrészt meg azóta szinte nem volt olyan hét, hogy ne röppent volna fel az elcserélése a trade határidőig. Zieglerék úgy kalkulálhattak, hogy innentől már csak lefelé vezet az út Wallernek, és a sérüléseket tekintve nem tudom hibáztatni őket. Ehhez képest rengeteg pénzt spóroltak és a 3. kör vége nem is olyan rossz ár érte, pláne egy ilyen telített rookie TE classban. A Giantsnek meg muszáj fegyverarzenált biztosítania Jonesnak, jobb híján így kell kockáztatnia. Szurkolok Wallernek, de nem vagyok olyan derűlátó, hogy ez nagy siker lesz a Giantsnek, de remélem tévedek.

Giants: B-
Raiders: A

(chester)

Donovan Wilson, S
3 év $21 millió

WIlson nagyon fontos és hasznos játékosa volt Dan Quinn védelmének, ezt folytathatja tovább. Máshol azért féltettem volna kicsit a visszaeséstől, így hogy maradt Dallasban, így ez kevésbé áll fenn és jó igazolásnak gondolom.

Értékelés: B+

(katonadani)

Jakobi Meyers, WR
3 év $33 millió

Egyértelműen a vártak alatt írt alá, és talán ez a reális értéke – ami pozitív Raiders szempontból, hiszen a piacon általában túlfizetnek játékosokat a csapatok. Meyers egy tök jó második számú elkapó, de azért arra még kíváncsi leszek, hogy hogyan fér meg az Adams-Renfrow-Waller trió mellett, mert Renfrow-val azért hasonló a skill setjük. Jimmy stílusához jól illik egyébként, csak még nem igazán állt össze a fejemben, hogy ez hogyan is fog kinézni pontosan ezekkel a játékosokkal együtt (és fontosabbnak gondolnám a támadófal megerősítését, amire persze még van idejük).

Értékelés: B+

(katonadani)

Eric Kendricks, LB
2 év $13,25 millió

Tudom, hogy Kendricks már 31 éves, és valószínűleg nem kéne már bíznom abban, hogy visszatér a fénykorában nyújtott teljesítményéhez, de valamiért én nem tudom még őt elengedni. Főleg évi $7 millió alatti összegért, szerintem ez egy jó próba a Chargerstől és jó lehet itt Kendricks.

Értékelés: B+

(katonadani)

Matt Gay, K
4 év $22,5 millió

Nem tudom, lehet én vagyok túlságosan újvonalas, de nem szeretek rúgóknak sokat fizetni, ha nem Justin Tuckernek hívják őket. Gay nagyon jó volt tavaly, két éve is egészen, de nagyon kevés kicker tudja konzisztensen tartani a teljesítményét, ez egy ilyen szakma.

Értékelés: C

(katonadani)

Dalvin Tomlinson, iDL
4 év $57 millió

Évek óta nyögik a védőfal belsejét a Brownsnál, most tettek egy elég markáns lépést ahhoz, hogy befoltozzák ezt a krátert a rosteren, és elég jó áron.

Értékelés: A

(chester)

Szerintem Tomlinson kicsit túlértékelt, de teljesen rendben van ez az igazolás, nagy needre hoztak egy hasznos játékost, kissé túlfizetve.

Értékelés: B

(katonadani)

DeMarcus Walker, DL
2 év $14 millió

Walkernek 28 évesen volt egy breakout éve tavaly, egy egész jó rotációs belső pass rushernek tűnt, de a Titans jó rendszerében. Hogy ez megér-e évi $7 milliót, abban azért annyira nem vagyok biztos. A Bearsnek persze gyakorlatilag bárki segítség jelen pillanatban, de akkor is.

Értékelés: C+

(katonadani)

Kaden Elliss, LB
3 év $21,5 millió

Vannak játékosok, akik jól járnak, ha védőedzőjük elmegy valahová koordinátornak. Ilyen Elliss is, akinek gyakorlatilag egy fél szezonnyi kezdő tapasztalata van a poszton. Mutatott szép dolgokat nem arról van szó, meg sokoldalú játékos, hiszen pass rushban is hasznos, de kissé optimistának gondolom ezt a szerződést, hogy akkor mostantól konzisztensen jó lesz

Értékelés: C

(katonadani)

Dre'Mont Jones, iDL
3 év $51 millió

Carrollék a védőfal átalakítását tűzték ki célul, és így értelmet nyert Shelby Harris kivágása. Jones egy korrekt játékos, de önmagában nem fogja megváltani a világot, szóval kellenének mellé hasonló kaliberű csapattársak.

Értékelés: B

(chester)

Jones egy baromi jó belső pass rusher és pont erre volt szüksége a Seahawksnak.

Értékelés: B+

(katonadani)

Marcus Davenport, Edge
1 év $13 millió

Bajban voltam Davenport értékének becslésével, de ennél talán többre számítottam, viszont egy jó szezonnal jövőre szintén tesztelheti a piacot. Ezzel Za'Darius Smitht most már el lehet engedni, bár az 1 éves szerződés valószínűleg sok void évet tartalmaz, hogy elosszák a cap hitet. A csapat jobban járt mint a játékos.

Értékelés: A-

(chester)

Davenport egy elég jó pass rusher, egy baj van vele, hogy sokat sérült. Ezt a kockázatot viszont nagyon szépen lefedte a Vikings, hiszen csak egy évre szerződtette, ráadásul azt is olcsón tette.

Értékelés: A

(katonadani)

Nem értek egyet. Davenport tényleg egy nagyon jó játékos tudna lenni, de aki az elmúlt öt évben nem tudott egyszer sem 500 snapet a pályán lenni, ahhoz ne vágjunk hozzá nagy szerződést. Ilyen szempontból a Vikings jól csinálta, hogy csak egy évben gondolkozott, de az ár szerintem továbbra is nagyon magas, pláne hogy nem jelent Smith-hez képest sem pénzbeli, sem minőségbeli előrelépést.

Értékelés: B-

(Renningan)

Zach Allen, iDL
3 év $45,75 millió

Sikerült upgrade-elni Jonest olcsóbban, parádés a mutatvány. Vance Joseph visszakapta egyik általa nevelt játékosát.

Értékelés: A

(chester)

Nem értek egyet, szerintem ez nem upgrade, Jones jobb játékos mint Allen, és kissé zavar az egy kiugró év, de tudjuk be annak, hogy beérett JJ Watt mentorálása. Marad Joseph kezei alatt, ami mindenképp jót tesz, fiatal és felfelé ívelő pályán van, szóval nem rossz igazolás ez.

Értékelés: B

(katonadani)

Jimmie Ward, S
2 év $13 millió

Ward sosem volt egy különösen jó játékos, de mindig is korrekt volt, tavaly pedig megmutatta sokoldalúságát, hiszen nagyrészt a slotban kellett helytállnia. Mivel megy DeMeco Ryans után, így nem kell aggódnunk egy új rendszer megtanulásától, vagy hogy más szisztémában rosszabbul játszana.

Értékelés: B+

(katonadani)

Patrick Peterson, CB
2 év $14 millió

A Steelers szempontjából ez teljesen rendben van, ha jól használják, akkor Peterson még mindig képes Pro Bowl közeli teljesítményre, ráadásul jó eséllyel egy év után ki lehet lépni a kontraktusból, így nagy kockázat sincs benne. Egyedül azt nem értem, hogy ha PP bajnoki címért akar küzdeni, akkor miért a Steelerst választotta?

Értékelés: A

(Renningan)

Nekem nagyobb kérdéseim vannak az illeszkedéssel, mert Peterson ugyan fénykorában egy nagyon jó emberezős corner volt, de öregkorára jobban védeni kell és nem véletlen zónázott annyit a Vikings tavaly. Mindeközben a Steelers elsősorban emberezni szeret, úgyhogy féltem Petersont egy nagyobb visszaeséstől.

Értékelés: B-

(katonadani)

Bradley Bozeman, C
3 év $18 millió

Korrekt center korrekt pénzért, ez bizony korrekt értékelést von maga után. A Panthers fala a top10-et súrolta tavaly, Ekwonu fejlődésével és Bozeman visszatérésével stabilan beugorhatnak oda idén.

Értékelés: B

(katonadani)

Vonn Bell, S
3 év $22,5 millió

Bell egy nagyon jól használható safety, a Panthersnél pedig Ejiro Evero kezei alatt elég jó dolgokat várok tőle. Egy konzisztens, nagy munkabírású, futás ellen kiváló, coverage-ben helyt álló safety, aki még vezér is. A neki adott összeg pedig abszolút korrekt. Még nem teljesen látom, hogy Chinnel és Woodsszal pontosan hogyan fog kinézni a felállás hátul, de Everóban lehet bízni, hogy kreatív dolgokat talál ki hármójuknak.

Értékelés: B+

(katonadani)

Alex Singleton, LB
3 év $18 millió

Singleton az Eaglesben egy jó számokkal, de rossz játékkal bíró linebacker volt... a Broncosban fejlődött Evero kezei alatt, de én nem tenném az Edwards-Pratt-Long polcra. Amúgy önmagában nem lenne rossz ez a szerződés, de a piac alakulása lenyomja kissé.

Értékelés: B-

(katonadani)

Bobby Okereke, LB
4 év $40 millió

Nagyon szeretem Okerekét, Martindale rendszerébe jól fog illeszkedni. Szerintem nem drága, de voltak előtte ennél jobb ár/érték arányú LB szerződések is, amikhez képest azért ez nem tökéletes.

Értékelés: A-

(chester)

Martindale rendszerébe tényleg jól fog illeszkedni, de látva a többi LB szerződést, nála jobb játékosok kaptak kevesebb pénzt, szóval a Giants nem mérte fel olyan jól az LB-piacot a jelek szerint. Okereke egy korrekt linebacker, de Edwards, Pratt, Long egyértelműen jobb nála. Ez így elég drága lett.

Értékelés: C

(katonadani)

David Long, LB
2 év $11 millió

Parádés igazolás. Long tavaly All-Pro közeli formában játszott sérülése előtt, a liga egyik legjobb linebackere volt. Ezért mindössze $11 milliót fizetni két évre szinte rablás, még ha nincs is olyan nagy mint a neve mellett. Jerome Bakerrel egy rendkívül gyors LB-duót alkotnak majd, Vic Fangio pedig egy nagyon jó darabot kapott a kirakósába.

Értékelés: A+

(katonadani)

A Lions hol van ilyenkor? Long egy tipikus példája az NFL-ben uralkodó szűklátókörűségnek, mert míg a csapatok hajlandóak hype-olt, magasan kiválasztott, sokszor bebustolódott vagy középszerű teljesítményt nyújtó játékosoknak rengeteget fizetni, addig a Long féle csendesen, de hihetetlenül hatékonyan és eredményesen dolgozó játékosoknak csak alamizsna jut. Óriási fogás ez a Dolphinstól.

Értékelés: A++

(Renningan)

Marcus Epps, S
2 év $12 millió

Epps alapvetően egy futás ellen hasznosabb safety, aki elég inkonzisztens coverage-ben. Az összeg nem vészes, egy korrekt / kicsit átlag alatti kezdő szinten elkaristol, igazából rendben van a dolog.

Értékelés: B-

(katonadani)

Andre Dillard, OT
3 év $29 millió

A Titansnek gyakorlatilag újjá kell alakítania a támadófalát.  Érdekes, hogy épp Dillardal kezdik, akit nem annyira érzek rendszerbe illőnek, sőt még csak csapatfilozófiába illőnek sem. Nem egy nagy darab, erőszakos, agresszív srác, amit Tennesseeben keresnek, ezért furcsa nekem elsőre a fit. Korábbi első körösként nyilván tehetséges, de az Eaglesnél csak 5 kezdő meccse volt karrierjében, az is kényszerből. Tegyük hozzá, hogy mikor legutóbb be kellett állnia, akkor guard és tackle poszton sem mutatott rosszul, de kockázatosnak érzem a leigazolását. Persze potenciálja van és ha bejön, akkor kifejezetten olcsó, főleg ha tackle-ként próbálkoznak vele, ami egyelőre nem tiszta.

Értékelés: C+

(katonadani)

Egy korábbi első körös bustnak évi majd 10 millió dollár, amikor még a rendszerbe sem igazán illik? Vannak csodák (lásd Pocic), előfordul, hogy egy új stáb ki tudja hozni valakiből a benne szunnyadó tehetséget, de nagyon meglepne, ha ez a Titansnek sikerülne, és nem feltétlenül az edzői gárda kvalitásai miatt.

Értékelés: D

(Renningan)

Jamel Dean, CB
4 év $52 millió

Egyrészt fizetés szempontból abszolút jutányos, másrészt a secondary így azért továbbra is elég jól néz ki Tampában, Dean egy remek játékos, rendszert sem kell váltania. Ha valakit, őt kellett priorizálni a szabadügynökök közül, csak még nem látom, hogyan tud ebből kihozni bármit a Bucs, és mi lesz a terv pontosan – amit persze nem is kell még feltétlen látnom, de nem feltéten jó irányba haladnak a dolgok.

Értékelés: A-

(katonadani)

Ogbonnia Okoronwko, Edge
3 év $19 millió

Tetszik Myles Garrett túloldalára, jól illik szerintem egyrészt a sztár pass rusher stílusának túloldalára, másrészt a rendszerbe is, ahol visszafogás nélkül rohamozhatja majd a QB-kat. Árban is teljesen rendben van.

Értékelés: A-

(katonadani)

Alex Anzalone, LB
3 év $18,75 millió

Ha összehasonlítjuk, hogy Edwards és Pratt is nagyjából ennyit kaptak, miközben minimum egy polccal jobbak Anzalonénál, akkor nem jön ki ebből jól a Lions. Nem biztos, hogy jó dolog rá bízni a védelem vezére szerepet. Egy ilyen telített piacon pedig bőven lett volna lehetőségük upgrade-elni.

Értékelés: C

(katonadani)

Ha sikerülne megtanítani szerelni, akkor csak úgy gyártaná a negatív yardos szereléseket és sackeket. Egy állat a pályán, hatalmas szerepe van az öltözői morál fenntartásában és alapvetően meg vannak a képességei a nagy játékokhoz, a fejlődés jelei is látszanak, de ez még mindig nem elég. Ha megtanul szeptemberig szerelni, akkor rendben van, mert most csak a mentalitását fizetik meg.

Értékelés: C

(Renningan)

Jessie Bates, S
4 év $64,02 millió

Alapvetően úgy álltam Bateshez a piac előtt, hogy nem fizetném meg azt a prémiumot, amit elkér, és ezt továbbra is így gondolom. Egy nagyon jó safetynek tartom, de nem helyezném az elit polcra, és akkor inkább válogatnék egy szinttel lejjebb a sok játékos közül feleennyiért. Ettől függetlenül nagy baj azért nincs az üzlettel, és a Saints féle rendszerbe, ami érkezik Atlantába, mindig is kellett egy jó range-dzsel rendelkező free safety, így a fit elég jól néz ki.

Értékelés: B

(katonadani)

Tremaine Edmunds, LB
4 év $72 millió

Eddig szuper volt a Bears ténykedése... eddig. Minek kellett még egy linebacker, mikor elhozták Edwardsot és ott volt Jack Sanborn a keretben, aki jól nézett ki újoncként? És miért kellett most Edmundsot megfizetni, amikor nem akarták Roquan Smith-t tavaly? Edmunds egy nagyon jó játékossá nőtte ki magát és még mindig csak 24 éves, szóval értem, hogy miért drága meg minden, de a Bears oldaláról ez nekem most eléggé mellé ment így csapatépítés és hasonló szempontból.

Értékelés: D+

(katonadani)

Nincs problémám azzal, hogy komoly pénzt raknak a linebacker sorba, mert ez a védelem tehetségszegény, de ez irreálisan sok lóvé, pláne hogy milyen baráti LB szerződéseket kötöttek idén a csapatok, véleményem szerint jobb játékosokért. Kíváncsi vagyok, hogy Eberflusnak sikerül-e All-Pro szintű játékost faragnia Edmundsból, mert még mindig fejleszthető a játéka.

Értékelés: C+

(chester)

Nate Davis, G
3 év $30 millió

Nagyon kellett az erősítés a falba, Davis illik is a rendszerbe, nagyon jó futásblokkolásban. Passzblokkban azért inkább alulról súrolja az átlagot, szóval ódákat sem kell zengeni róla, de teljesen korrekt igazolás ez a Bearsnek.

Értékelés: B

(katonadani)

Nem értek teljesen egyet, Davis ugyanis újonc évétől kezdve átlagon felüli guard volt és passzblokkolásban is fejlődött. Ehhez képest egyáltalán nem volt drága, pláne egy olyan csapattól, aminek nem volt értékelhető támadófala tavaly, van egy sokat rohangáló irányítója és végtelen pénzmennyisége. Szerintem nagyon jó fogás volt.

Értékelés: A

(Renningan)

Ethan Pocic, C
3 év $18 millió

Szuper üzlet a Brownsnak. Pocic nagyot fejlődött és nagyon jól játszott tavaly, nagyban köszönhetően Bill Callahan támadófal-edzőnek. Épp ezért tartottam volna kockázatosnak más csapattól a megszerzését, de így hogy marad a helyén, ez így szuper neki is és a Brownsnak is. Ráadásul egyáltalán nem volt drága, sőt.

Értékelés: A

(katonadani)

Josh Oliver, TE
3 év $21 millió

Oliver egy jól blokkoló tight end. Meg fiatal. És kifogytam a pozitívumokból. Erre nem fizetünk $7 milliót évente, főleg ha ott van TJ Hockenson is, akinek szintén sokat kell fizetni.

Értékelés: D

(katonadani)

Hockenson mellé mindenképp kellett egy tight end mércével mérve drága, szigorúan blokkoló tight end? Ilyen sok a fölös pénz?

Értékelés: C-

(Renningan)

Germaine Pratt, LB
3 év $21 millió

Úgy tűnik az LB-piac nem lőtt ki, ugyanis Edwardshoz hasonlóan Pratt is nagyon jó igazolás $7 millióért. Én eggyel jobbnak tartom Edwardst és egy kicsit kevesebbet is kapott, de ettől még ez is egy jó (vissza)igazolás.

Értékelés: A-

(katonadani)

Jawaan Taylor, RT
4 év $80 millió

Hű, na ez meglepő volt. Taylor egy elég jó pass protector tackle-lé nőtte ki magát és még mindig csak 25 éves, szóval értettem, hogy jó piaca lesz, de ez azért túlzás, a legjobban fizetett jobb oldali tackle lett, miközben futáshoz nem igazán tud blokkolni. Persze ez a Chiefsnél kevésbé lesz probléma, de ez akkor is sok. Állítólag bal oldalon fog játszani, ahol gyakorlatilag sosem játszott (7 év alatt 134 snap egyetemmel együtt), szóval ez is érdekes átállás lesz.

Értékelés: C

(katonadani)

RT-nek baromi drága, hiszen minden idők legdrágább jobb oldali tackle-je lenne, holott közel sem az a szint. LT-nek pedig lutri. Bár a két poszt hasonló, azért nem feltétlen átjáróház a fal két oldala. Taylor pedig sosem volt még a bal oldalán a falnak, sem a profiknál, sem egyetemen. Ekkora pénzt (ráadásul ilyen nagy garantált tartalommal) pedig egy "talán jó lesz"-re nagyon túlzónak érzek. Nem várok igazán erős évet Taylortól, ha tényleg posztot vált.

Értékelés: D

(alatriste)

A 2022-es szezonja jól sikerült, passzblokkolásban korrekt szintet hozott és úgy tűnik, fejleszthető. Jó eséllyel soha nem lesz top játékos, csak egy hasznos, talán kis szerencsével átlagon felüli kezdő, ami ártani soha nem árt, de nem is érdemel 20+ millió dolláros fizetést. Akkor már inkább Orlando Brownt kellett volna rekorderré tenni, az csak -3 millió dollár lett volna évente.

Értékelés: C-

(Renningan)

Connor McGovern, G
3 év $23 millió

Alapvetően atletikus, pass protectionben erősebb guard, ami illik a Billshez, és nem csak guardot, hanem centert is tud játszani, ez is hasznos lehet Buffalóban. Korrekt igazolás a Billstől.

Értékelés: B

(katonadani)

Andrew Wylie, OT
3 év $24 millió

Wylie nem olyan jó tackle, mint a Super Bowlon tűnt, azért annál jóval nagyobb mintánk van róla, de évi 8 millióért teljesen korrekt igazolás a Commanderstől.

Értékelés: B+

(katonadani)

Jimmy Garoppolo, QB
3 év $67,5 millió

Vegyes érzéseim vannak és sok függ azon, hogy a draft első körében húz-e irányítót a Raiders. Mert ha jön mondjuk Will Levis, aki egy projektebb játékos és ráfér egy kis padozás, akkor teljesen rendben van Garoppolo megszerzése, ráadásul az éves átlaga is abszolút korrekt. Ha viszont nem jön újonc QB és Garoppolóval akarnak tovább menni, akkor már annyira nem vagyok oda érte. Spóroltak egy kicsit a Carr-Garoppolo cserén, de gyengültek is, ráadásul Jimmy szerintem nem igazán illik Davante Adams skill setjéhez, hiszen alig dobál a szélre, ahol a sztárelkapó a legjobb. És nem is mennek vele sehová, az is biztos.

Értékelés ha jön egy újonc: B+
Értékelés ha nem jön újonc: C-

(katonadani)

Shy Tuttle, DT
3 év $19,5 millió

Tuttle egy korrekt, megbízható futás elleni belső védőfalember. Úgy érzem ebből a kategóriából bőven talált volna olcsóbbat is a Panthers.

Értékelés: C

(katonadani)

Amikor beszabadul a gyerek az édességboltba és mindenre ráveti magát, amit csak elér. Nem rossz játékos Tuttle és szaladnak felfelé az árak, de ennél lett volna bőven olcsóbb megoldás akár a piacon, akár a drafton.

Értékelés: C+

(Renningan)

Cam Sutton, CB
3 év $33 millió

Sutton egy jó kis játékos, használható kívül és belül is, mindkét helyen abszolút megállja a helyét. A Lionsnek nagy need a CB, igazából belül és kívül is, szóval a sokoldalúsága kiváltképp hasznos így, hogy még valakit biztosan hoznak akár a piacról, akár a draftról.

Értékelés: A-

(katonadani)

Mike McGlinchey, RT
5 év $87,5 millió

Nem vagyok egy nagy McGlinchey fan, egy wide zone rendszerben jó kis futásblokkoló, amit átültethet a Broncoshoz is, de pass protectionben sosem volt átlagosnál jobb, ami azért zavaró, főleg hogy Wilson stílusa nem fogja kisegíteni. Ehhez képest a negyedik legjobban fizetett jobb oldali tackle lett, ami még ha nem is brutális túlfizetés, de azért több a kelleténél. Javul persze a Broncos fala és eggyel jobban is tetszik, mint a Powers igazolás.

Értékelés: B-

(katonadani)

Javon Hargrave, DT
4 év $80 millió

Az Eagles szétfutotta a 49erst a konferenciadöntőben, méghozzá az egyetlen gyenge pontot kipécézve a fal közepén. Na a 49ers ebből nem kért többet és betömte ezt a lyukat, ráadásul épp az Eaglestől távozó falemberrel. Hargrave baromi jó játékos, akár meg is érhet ennyit, de annyi problémám azért van, hogy hihetetlen mennyiséget költ a 49ers a védőfalára, és jobban el lehetne osztani az erőforrásokat, még akkor is, ha csak újonc szerződések vannak QB poszton. Ettől még félelmetesen erős lesz ez a DL Bosával, Hargrave-vel, Armsteaddel.

Értékelés: B

(katonadani)

Jonathan Jones, CB
2 év $19 millió

Valószínűleg jobbat tesz Jones játékának, hogy marad a Patriotsnál, mintha elment volna egy másik rendszerbe (khm JC Jackson, aki miatt könnyen lehet, hogy milliókat bukott Jones idén). A Pats oldaláról korrekt deal, különösebb hozzáfűznivalóm nincs igazából.

Értékelés: B

(katonadani)

10-12+ millió volt a minimum elvárás vele kapcsolatban, ehhez képest még a 10-est sem sikerült elérni (JC Jackson most biztosan sokat csuklik). Egyébként egy teljesen jó, nagy játékokra is képes CB2, aki maradt abban a rendszerben, amit ismer – ez így nagyon jó lett a Pats szempontjából.

Értékelés: A

(Renningan)

David Onyemata, DL
3 év $35 millió

Onyemata két éve meg korábban egy elég jó kis játékos volt, de a tavalyi teljesítménynövelő szeres 6 meccses eltiltása után közel sem játszott azon a szinten. Ráadásul már betöltötte a 30 éves határt is, így kicsit kockázatosnak érzem a dolgot. Bár tegyük hozzá, hogy a falemberek nem öregednek olyan rosszul, mint mondjuk a cornerek és elkapók, szóval akár még vissza is térhet a régi formájához, de elég borsos ára lett ennek.

Értékelés: C+

(katonadani)

Tipikus alulértékelt Saints védő. Tavaly tényleg nem volt jó idénye, viszont egyrészt követte a korábbi helyettes védőkoordinátorát, aki jó eséllyel ki tudja használni a kvalitásait, másrészt egy DT még 30+ évesen is bőven képes elit teljesítményre. Óriási hiányposztra jött egy olyan áron, amit jó eséllyel meg tud majd szolgálni.

Értékelés: B+

(Renningan)

Ben Powers, G
4 év $52 millió

Powers éveken át egy maximum átlagos guard volt, majd tavaly robbantott és jól teljesített pass protectionben. Én hezitálnék ilyen játékosnak relatív nagy pénzt adni, és sokallom is az évi $13 milliót az esetében. Kellett az erősítés az rendben van, de nem tudom mekkora erősítés lesz Powers, és hogy ez egy random kifutott év volt-e vagy elkezdett nagyot fejlődni hirtelen – ami persze nem elképzelhetetlen. Paytonnak fontosak a belső támadófalemberek, hogy jobb zsebet adjanak az alacsony QB-nak középen.

Értékelés: C+

(katonadani)

Szerintem Powers teljesen rendben van, egy normális guard ennyit keres a piacon. Nem ő lesz az évszázad fogása, de hiányposztra érkezett, fejlődő tendenciát mutat és két év után meneszthető, ha nem válna be.

Értékelés: B

(Renningan)

TJ Edwards, LB
3 év $19,5 millió

Edwards szépet fejlődött az Eaglesnél 2022-ben, vékonyabb és ezáltal atletikusabb lett, így pedig egy teljesen jó belső linebacker vált belőle. A rendszer és a védőfal védte kissé és könnyebbé tette a dolgát, szóval Chicagóban nehezebb dolga lesz, ettől függetlenül ez egy nagyon jó igazolás a Bearstől a pénzügyeket is figyelembe véve, én bőven többet vártam Edwards értékének, simán másfélszeresét ennek a 6,5 milliós átlagnak. A Bearsnek szüksége van minden poszton jó játékosokra, most szereztek egyet és nem hogy túlfizették, de még alul is a véleményem szerint.

Értékelés: A

(katonadani)

A liga egyik legjobb linebackerét ilyen olcsón? Ráadásul a Bears be is biztosította magát, ugyanis egy év után szabadulhat Edwardstól (és csak 8 milliót kell neki így is összesen kifizetni), ha nem jönne be. Parádé.

Értékelés: A+

(Renningan)

TRADE!
Patriots adja: Jonnu Smith, TE
Falcons adja: 2023/7.kör

A Patriots túladott egy sokat kereső tight enden, de gyakorlatilag csak felszabadított 4,4 milliót a sapkában és nem kell idén 11 milliót átutalnia Smith-nek – amit lehet valamilyen szinten győzelemként felfogni, de azért azt is túlzásnak érzem. A Falcons pedig mintha a piacról szerzett volna egy tight endet, de cap space-e meg bőven van a csapatnak. Jonnu Smith ráadásul a legjobb éveit Arthur Smith kezei alatt töltötte Tennessee-ben, most újra vele dolgozhat majd, aki vélhetően jobban ki tudja használni a benne rejlő lehetőségeket. Sztár nem lesz és a fizetése valószínűleg így is túlzó, de kevésbé, mint amit a Patriots adott neki pár éve. Szerintem mindkét oldalról rendben van ez a deal.

Patriots: B
Falcons: B

(katonadani)

Quincy Williams, LB
3 év $18 millió

Tisztán emlékszem, hogy 2019-es draftolásakor gyakorlatilag senki sem értette a harmadik körös kiválasztását és a legtöbb szakértőnél a top300-as listán sem volt rajta, annyira ismeretlen srác volt. A Jaguarsnál nem is tudtak belőle játékost csinálni, de a Jetsnél aztán igen. Nem a legjobb, legbiztosabb, legmegbízhatóbb linebacker a ligában, de gyors, robbanékony, jól is blitzel, ezekre pedig nagy szüksége is van Robert Saleh-nak a lassabb CJ Mosley mellé. Tavaly jó idénye volt, és felfelé ívelő pályán van.

Értékelés: A-

(katonadani)

Daron Payne, DT
4 év, $90 millió

Ha a piacon egy nagy DT-needdel rendelkező csapattól kap ennyit, akkor azt mondom, hogy "hát sok, de a piacon felmennek az árak, szóval szódával elmegy". De hogy a Commanders miért akar épp a belső védőfalába évi $40 milliót invesztálni hosszú távon (Jonathan Allen is közel 20 milliót keres), főleg mikor a két fiatal szélső passzsiettetőt (Montez Sweat, Chase Young) is meg kell fizetni 1-2 éven belül, azt nem igazán értem. Vagy legalábbis nem tudom jó csapatépítési filozófiának tekinteni, főleg mikor nincs SB-közelben a gárda.

Értékelés: C-

(katonadani)

TRADE!
Rams adja: Jalen Ramsey, CB
Dolphins adja: 3/77 + Hunter Long, TE

Oké, hogy Ramsey már nem különösebben fiatal, de azért még mindig nincs 29 éves, és még mindig a liga legjobb cornere a szememben (de vitán felül top3-as). És oké, hogy a Rams bele akar kezdeni egy újjáépítésbe és meg akart szabadulni a fizetésétől, de ez a fizetés az átvállaló félnek 17 és 19 millió a következő két évben, ami egyáltalán nem sok egy ilyen kaliberű játékosért. Meg azt is értem, hogy valamennyire van beleszólása Ramsey-nek, hogy hová akar menni, de ez a harmadik kör meg az egy karrier elkapással rendelkező Long akkor is baromi kevés ellenérték. A Dolphins nagyon örülhet ennek, Vic Fangio alatt nagyon jónak ígérkezik ez a védelem.

Dolphins: A+
Rams: WTF

(katonadani)

Ennél értelmetlenebb cserélt még nem láttam. Oké, hogy Ramsey a szerződése és a kora miatt nem ért már két első kört, mint az első elcserélésekor, de harmadik köröket a legtöbb esetben 30+-os, korrekt játékosokért, nem pedig 28 éves All-Pro klasszisokért adnak. Ennél már az is jobb lett volna, ha megtartják.

Dolphins: A+
Rams: WTF

(Renningan)

Még mindig többet kapott a Rams mintha kivágták volna, ezt meg kell hagyni. És ezzel el is fogytak a pozitívumok az ő oldalukról, bár biztos nem jó kedvükben kényszerültek egy All-Pro kaliberű játékos elengedésére. Az ellenérték így is meglepő számomra, pláne hogy a riportok szerint nem egy csapat volt a kérők között, szóval a Dolphins köszönte szépen ezt a lehetőséget, és az adómentesség kártyával letarolt minden rivális kérőt. Akkor sem buktak semmi értékeset, ha Ramsey egy másodpercet nem tölt a pályán Dolphins mezben, a sztárcorner pedig egy elég jónak kinéző projekt egyik hiányzó (utolsó?) láncszeme lehet.

Dolphins: A+
Ramsey: A
Rams: nem lenne illendő ezt osztályozni...

(chester)

Robert Woods, WR
2 év, $15,25 millió

Az új rendszerbe való illeszkedést látom, hiszen Woods nagyon jól blokkol, ami hasznos a Shanahan-McVay féle szisztémában, plusz a WR piac sem ígérkezik valami jónak, ami felnyomja az árakat, de nem kapkodtam volna a 31 éves Woodsért, aki láthatóan alaposan megkopott már elkapásokban, és fénykorában sem volt jobb egy korrekt játékosnál.

Értékelés: C

(katonadani)

Amikor egy top elkapó 30 millió dolláros szerződést kap, akkor egy rendszerbe illő, a fiatalokat mentoráló és az öltözőben is hasznos játékosra ennyit el lehet költeni. Nem Woods lesz a megváló, de ilyen emberekre azért szükség van a csapatban.

Értékelés: B

(Renningan)

Juwan Johnson, TE
2 év, $12 millió

Johnson egy korrekt tight endnek tűnt tavaly, mindössze három évvel a háta mögött még felfelé ívelő pályán van, és egy korrekt szerződést kapott a Saintstől.

Értékelés: B

(katonadani)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!