Connect with us

Hír

Közel sem biztos, hogy a Packers első kört kap Aaron Rodgersért

A hírek szerint a Jets nagyon szeretné megszerezni Aaron Rodgerst és a Packers is szabadulna az utóbbi időben egyre kiszámíthatatlanabbul viselkedő, idén 60 millió dollárba kerülő irányítótól. A legtöbben azt várták, hogy a potenciális csere keretein belül legalább egy első körös picket kap majd a Green Bay, azonban ez közel sem biztos.

Egyre több olyan riport van, mely szerint a Packers már nagyon szabadulna Rodgerstől, ráadásul egyre népszerűbb az a nézet, hogy a legmagasabb ellenérték egy vagy két második körös pick lehet érte. Jobban belegondolva ez teljesen reális forgatókönyv: a 39 éves irányító egyre többször beszél a visszavonulásról, miközben idén 60-, jövőre pedig 50 millió dollárt kellene kifizetni neki, ráadásul a Packers sem ragaszkodik minden áron hozzá. Sőt, a Jetsen kívül igazán kérője sincs a jelek szerint, tehát nincs valami jü alkupozícióban a Packers. Más hírek szerint egyébként egy első kört szeretne a Green Bay az irányítóért.

Az is az első körös pick ellen szól, hogy 2008-ban Brett Favre-ért sem adott a Jets ilyen magas cetlit, sőt! A Favre-trade egy sávos rendszerre épült, mely értelmében a Jets 2009-ben (tehát egy évvel később)

  • egy 4. körös picket ad akkor, ha Favre nem lesz ott a pályán a a snapek legalább felén,
  • egy 3. körös cetli jár akkor, ha Favre legalább a snapek felén pályára lép,
  • egy 2. körös pick ér az, ha Favre a snapek 70 százalékán a pályán van és rájátszásba jut a csapat,
  • egy 1. körös választási jogot kap a Packers, ha Favre a snapek 80 százalékán a pályán van és döntőbe jut a Jets.

A Green Bay végül egy harmadik körös picket kapott Favre-ért. Ennél Rodgers alighanem drágább lesz, de egy első kör egyáltalán nem biztos.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!