Connect with us

Draft

A draft boom or bust játékosai

Ezúttal azokról a játékosokról írunk, akik ha beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, akkor nem csak posztjuk, de a liga legjobbjai is lehetnek, ellenben ha nem sikerül javítani, fejleszteni őket bizonyos területeken, akkor foghatják a csapatok a fejüket, hogy elpazaroltak egy draft picket. A legtöbb játékosról volt már szó, így igazából csak arra koncentrálunk, hogy miért lehetnek boomok vagy miért könyvelhetjük el őket bustnak.

Anthony Richardson, QB, Florida

Miért lehet boom?

Talán róla esett a legtöbb szó a draft folyamat alatt, így már mindenki kívülről fújja. Minden idők nem csak legjobb irányító atlétája, de talán a legatletikusabb játékosa is egyben. Egészen elképesztő felépítése van, magas, izmos, szálkás, hosszú karokkal. Ilyen paraméterekkel nem nehéz elképzelni, hogy egy olyan dual-threat fegyver lehet, amilyet még nem látott a liga. Ráadásul igen erős karja van és egész jól menekül ki a nyomásból is. Az elmúlt években az NFL egyre inkább arra mozdult el, hogy az irányítód tudjon menekülni, tudj rá direkt játékokat hívni és vertikálisan képes legyen kinyitni a pályát. Hát Richardson ezt képes lehet megtenni.

 

Miért lehet bust?

Rendkívül nyers játékos még. A legnagyobb problémája a pontatlanság. Ez elsősorban abból adódik, hogy nem tökéletes a technikája, nem támaszt ki mindig megfelelően. Ha ezt nem sikerül helyre tenni, akkor ezzel a pontossággal azért nagy gondjai lesznek. Ezen kívül a védelmeket sem olvassa tökéletesen és képes borzasztó döntéseket hozni. A nyomás elől el tud menekülni és nem esik kétségbe, de nem mindig kezeli ezt sem jól. Nagy mintánk sincs mellesleg róla, mert csak utolsó idényben szerezte meg a kezdőt és elég felemás szezont hozott.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

Will Levis, QB, Kentucky

Miért lehet boom?

Hasonlóan prototípus felépítés mint Richardson esetében, talán nem olyan izmos, de őt sem kell félteni, ha a fizikai paramétereket nézzük. A karja ha lehet még a Florida játékosánál is jobb és a hosszú labdái nagyon szépen szállnak. Egy elég pro ready rendszerből érkezik, tud blokkolást beállítani és opciós útvonalaknál sem jön zavarba.

 

Miért lehet bust?

Utolsó szezonjában a döntéshozatala borzasztó volt. Könnyen hozták zavarva a védelmek snap utáni mozgásokkal és nagyon akadozott az olvasása is. Nyomás alatt hajlamos kétségbe esni és buta döntéseket hozni. Erős ellenfelek ellen rendre csődöt mondott, nem bírja semmilyen szinten a nyomást.

 

Darnell Washington, TE, Georgia

Miért lehet boom?

Eszméletlen méretei vannak. A magassága, a súlya, a karja és tenyere is a felső 20%-hoz tartozik. Emellé pedig a mozgása is kellően természetes és gyors. Ő a tight endek Anthony Richardsonja, egészen elképesztő testi adottságok és atletikusság jellemzi. Ráadásul nem is fél használni a testét, már most egy korrekt blokkoló lehetne a profik között.

Miért lehet bust?

Keveset láttunk belőle és technikailag elég nyers. A kezeit nem jó helyre teszi és nem túl hatékonyan használja, inkább erőből dolgozik. Összesen nem volt 50 elkapása az egyetemen, kevés útvonalat futott és nem is túl képzett ebben. Több sérülést is összeszedett karrierje során és stílusa vonzza is a kontaktot.

Calijah Kancey, iDL, Pittsburgh

Miért lehet boom?

Aaron Donald óta nem látott első lépése van a védőfal belsejében. A reakcióideje és az első pár mozdulata emberfeletti, mindig ő adja az első ütést, megszerzi az előnyt a párharcokban. Pass rushban kiváló már most, több ötlete van és robbanékonyságát nem tudják kezelni.

 

Miért lehet bust?

Rendkívül alulméretezett, minden releváns mutatóban az alsó 5%-hoz tartozik, de különösen a karhossza kétségbeejtő ami a valaha volt egyik legrövidebb. A profik között bajban lehet nagy belső támadófalemberek ellen, gyorsaság ide vagy oda. Erőből nem fog nyerni, és nagyon ritka, hogy valakiből Donald lesz.

Bryan Breese, iDL, Clemson

Miért lehet boom?

Átlag feletti magassága mellé nem várt sebesség és dinamikusság társul. Világéletében tehetséges volt, top3 recruit, de minden évben a Clemson legjobb védőjének akarták látni. A robbanékonyság mellett az erővel sincs gondja, duplázásokkal is elbírt a kicsik között. Termete és technikája miatt a fal bármely pontján használható.

Miért lehet bust?

Néha azt érzi az ember, hogy csak tehetségből és erőből akar nyerni. Nem fektet elég energiát a pass rush repertoárjának a fejlesztésébe. Sokszor elég magasan hagyja a súlypontját és felsőtestből akar birkózni, aminek néha egyensúlyvesztés a vége. Rendkívül sérülékeny volt eddig a pályafutása során, 2021-ben és 2022-ben is több meccset kellett kihagynia és amikor játszott, akkor sem volt tökéletesen egészséges.

Tyree Wilson, Edge, Texas Tech

Miért lehet boom?

Tökéletes testalkata van a poszthoz. Az egyik legmagasabb edge az utóbbi időkből és a karjai is a felső 5%-hoz tartoznak. Nincs tackle szinte aki tudná matchelni ezeket a testi adottságokat. Ezen paraméterek mellé pedig kellően atletikus is. Hogy ezt még megfejeljük a mentalitása egy bulldogé. Folyamatosan megy előre, erőből nyom és a hosszú kezeivel átnyúl a falembereken.

 

Miért lehet bust?

Ami az erőssége, az kicsit a gyengesége is részben. Megy előre mindenféle terv nélkül. A technikája kiforratlan, nem tudja helyesen használni a kezeit és a pass rush repertoárja nagyon vékony. Meg kell konkrétan tanítani focizni ezen a poszton, hogy milyen mozdulatokkal tud nyerni.

Lukas Van Ness, Edge, Iowa

Miért lehet boom?

Még egy brutális testi adottságokkal megáldott edge rusher. Van Ness azonban elsősorban az erőre és keménységre alapozza a támadásait. Ezt meg is teheti, mert közel 280 fontot nyom és nagyon keményen játszik. A 17 kinyomott fekvenyomás kicsit csalódást keltő, de a pályán abszolút azt mondod, hogy erősebb. Egy nagyon sokoldalú játékos, aki az erejének köszönhetően a fal belsejében is nagyon jól használható.

Miért lehet bust?

Soha nem volt teljes értékű kezdő, rotációs szerepkörben játszott az Iowán, noha sok lehetőséget kapott. Neki is egy terve van, benyomni erőből az ellenfelet. Kiismerhető a stílusa és rendszerint nincs második terve. Őt is meg kell tanítani focizni és sokoldalúbbá tenni a támadásait.

Kelee Ringo, CB, Georgia

Miért lehet boom?

Tökéletes felépítésű cornerback. Magas és erős, ugyan közepesen hosszú karokkal, de megnyúlt felsőtesttel és szálkás termettel. A jó méret mellé pedig páratlan gyorsaság társul. Nincs az az elkapó, aki ott tudja hagyni hosszú útvonalakon.

Miért lehet bust?

Nem jók az ösztönei és nem egy intelligens játékos. Reagál az elkapók mozgására és nem pedig számít rájuk. Az irányítók könnyedén tudják majd manipulálni és kihasználni, hogy rosszul olvas. Emellé a fordulékonyságával, irányváltásaival is vannak problémák.

[/ppp_patron_only]

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x